Реклама
Реклама
Реклама

З чого почати ремонт в новобудові в квартирі

  1. З чого почати ремонт квартири в новобудові?
  2. Ремонт з нуля в новобудові - послідовність робіт
  3. Проведення розрахункових робіт в приміщеннях
  4. демонтаж
  5. Прибирання сміття в квартирі
  6. закупівля будматеріалів
  7. монтаж електропроводки
  8. вирівнювання підлог
  9. вирівнювання стін
  10. вирівнювання стелі
  11. Вікна, відкоси та підвіконня
  12. Встановлення дверей
  13. Фінішна обробка стін
  14. установка меблів
  15. Скільки коштує ремонт квартири в новобудові?
  16. Як захистити себе від клопоту зі створення ремонту в квартирі?

Після покупки квартири слід не менш відповідальний етап - створення в її стінах сучасного, комфортного і привабливого інтер'єру. Ремонт з нуля в новобудові має свої характерні нюанси. Дотримуючись їх, Ви отримаєте результат, який перевершить Ваші очікування. Тому не полінуйтеся дізнатися про головні правила творення інтер'єру від творців першого мініполіса в Харкові - «Золоті ключі» !

З чого почати ремонт квартири в новобудові?

Основний «фронт» робіт проводиться не на «будівельному об'єкті». Йдеться про розробку дизайн-проекту інтер'єру квартири. Навіть якщо ремонт Ви робите своїми силами, створення плану інтер'єру, все одно краще доручити фахівцям. Дизайнери, керуючись особливостями планування придбаного Вами житла, спланують не тільки ідеальну колірну гамму, але і максимально вигідне розташування меблів. Підсумок усього цього - Ви отримаєте стильний, які не заставлений меблями інтер'єр з високою функціональною корисністю. Звичайно, спробувати розробити дизайн-проект в квартирі-новобудові, можна і своїми силами. Але, для цього Ви повинні володіти не просто творчим мисленням, а дизайнерським «оком», адже не кожному дано в сірих цегляних стінах побачити щось особливе, яскраве, а інакше кажучи - готовий інтер'єр квартири!

Ремонт з нуля в новобудові - послідовність робіт

«Занурившись» в ремонт, обов'язково потрібно дотримуватися послідовність проведення робіт. В іншому випадку, якщо цього не буде, Ви просто будете виконувати одну і ту ж роботу по 2 рази. Наприклад, якщо спочатку вирівняти всі стіни, а тільки потім встановити підвіконня, частина обробки постраждає і її доведеться робити повторно. Дотримуючись послідовність, Ви економите дорогоцінний час і гроші при проведенні ремонтних робіт в квартирі-новобудові!

Проведення розрахункових робіт в приміщеннях

У Вас на руках обов'язково повинен бути план квартири. Перевірте, наскільки заявлені в ньому дані збігаються з фактичними. Йдеться про розміри приміщень і т.д. До того ж, розрахункові роботи потрібні для того, щоб оцінити рівень «завалених» стін, перепаду підлоги і стелі. Інакше кажучи - відсутність вертикалі і горизонту, відповідно. Всі дані рекомендуємо записувати в блокнот. Ними Ви не раз скористаєтеся надалі, елементарно, навіть при розрахунку кількості тих чи інших матеріалів, які необхідно буде закуповувати в процесі ремонту.

демонтаж

Хоча, купуючи квартиру в новобудові від забудовника, власники, фактично, отримують «голі» стіни, демонтаж в деяких ситуаціях має місце бути. Наприклад, мова йде про заміну встановлених забудовником металлопаластікових вікон на нові, більш якісні, видалення внутрішніх перегородок, якщо Ви задумали невелика зміна планування квартири.

Прибирання сміття в квартирі

Після того як демонтаж в квартирі буде закінчений, необхідно подбати про прибирання всього зайвого з неї. І хоча може здатися, що в даному процесі немає нічого складного і особливого, настійно рекомендуємо обміркувати варіанти і його реалізації. Знадобиться інвентар для прибирання, а також час, багато часу для того, щоб прибрати все зайве з квартири і приступити до чорнової обробці. Сміття буде багато, тому подумайте, як Ви будете його вивозити: замовте вантажівка або ж самостійно, своїм особистим транспортом будете забирати по кілька мішків будівельних відходів.

закупівля будматеріалів

Цього етапу, мабуть, багато хто боїться найбільше. Скільки потрібно матеріалів, в якій послідовності їх закуповувати, де їх закуповувати? Напевно, такі питання вже відвідували і Вашу голову. Такі матеріали, як цемент, пісок, шпаклівка і інші Вам доведеться закуповувати, що називається, в оптових партіях. Тому рекомендуємо робити це у продавців, які можуть забезпечити Вас знижкою за придбання їхніх товарів в таких обсягах. І ще, будь-який матеріал рекомендуємо купувати з невеликим запасом (приблизно на 10-15% більше, ніж потрібно).

монтаж електропроводки

Забудовник вводить в квартири основний силовий кабель. А ось монтаж електромережі по квартирі - це вже обов'язки власника. Тому без допомоги електрика Вам точно не обійтися. Рекомендуємо особливо ретельно подбати про розведення, встановити щитову, щоб у Вас була можливість без наслідків використовувати відразу кілька побутових приладів. В іншому випадку, при зростанні електронавантаження у Вас просто будуть «вибивати» пікетники. Включити за раз, наприклад, чайник, пральну машину і мікрохвильову піч буде не можливо!

вирівнювання підлог

Вирівнювання підлог виконується, за допомогою стяжки. Розрізняють мокру - цементну стяжку, коли підлогу вирівнюється за допомогою розчину, і суху стяжку. Остання, хоч і дорожче, але її можна зробити у всій квартирі всього за пару днів. Та й теплоізоляційні властивості у такого статі будуть краще. А ось традиційна цементна стяжка - довший процес, хоча і коштує дешевше. Але, тут вже тільки Вам визначати пріоритети. З недавнього часу з'явився варіант виконання стяжки за допомогою коркового матеріалу. Такий спосіб має чудові тепло і звукоізоляційні властивості, але реалізація його - не дешева процедура.

вирівнювання стін

Процес можна реалізувати, як з використанням штукатурки, так і за допомогою створення конструкції з металопрофілю з подальшою обшивкою листами гіпсокартону. Після чорнової вирівнювання залишиться нанести фінішну шпаклівку. Наступний етап - фарбування стін або нанесення облицювальних матеріалів (шпалери, декоративні панелі або що інше).

вирівнювання стелі

Процедура також може проводитися різними методами. Наприклад, стелі можна вирівняти:

  • штукатуркою;
  • Каркасом з металопрофілю з гіпсокартоном;
  • Встановивши натяжні стелі.

Вибір варіанту залежить від Ваших фінансових можливостей, а також від варіанту дизайну квартири.

Вікна, відкоси та підвіконня

Якщо Ви плануєте замінити вікна в квартирі, зробити це необхідно на даному етапі, коли в квартирі ще не виконана фінальна обробка. В іншому випадку, якщо Ви зважитеся на це через рік-два, при вже зробленому ремонті, Ваші витрати багаторазово зростуть. Якщо ж вікна залишаються ті, які встановив забудовник, перед обробкою укосів рекомендуємо ще раз перевірити стан монтажної піни, якою були оброблені зазори між віконною рамою і прорізом. При необхідності, заповніть наявні щілини піною, щоб в подальшому кути вікна не почали «цвісти» і пропускати протяги. Особливо ретельно, не шкодуючи піни, потрібно продути підставочний профіль вікна, до якого буде примикати підвіконня. Звідти, як правило, відчувається найсильніше!

Встановлення дверей

Міжкімнатні двері краще встановлювати разом із вхідною, коли в квартирі ще не виконана фінішна обробка. Маленький секрет - підбирайте шпалери, підлогу за кольором дверей, а не навпаки. Як показує практика, ті, хто підбирають двері до кольорової гами інтер'єру, стикаються з проблемою, пов'язаною з пошуком міжкімнатних дверей необхідного дизайну.

Фінішна обробка стін

Ви будете клеїти шпалери, фарбувати стіни, а може, виконайте обробку за допомогою декоративних гіпсових елементів? У будь-якому випадку, ця робота дуже копітка. Врахуйте також те, що кожен з перелічених матеріалів вимагає часу на те, щоб вивітритися. Так, знадобиться пару тижнів, як мінімум, на те, щоб неприємні запахи повністю були вилучені з квартири.

установка меблів

Доставку і складання меблів у квартирі краще доручити професіоналам. Так, з одного боку, їх робота здається зовсім не складною. Але те, що майстер зробить за годину, Ви будете виконувати 3 або навіть 5 годин. Чи можете Ви дозволити собі таку витрату часу або ж краще нехай це завдання виконає фахівець? Особливо йдеться про монтаж кухонних гарнітурів, шаф-купе, модульних систем.

Скільки коштує ремонт квартири в новобудові?

Вартість ремонту в квартирі може варіюватися, з урахуванням його класу і рівня складності. Не малу роль відіграють використовувані матеріали в ході створення інтер'єру, а також розцінки найнятих Вами робочих (якщо Ви все-таки вирішили не бруднити власних рук). В середньому, по місту Харкову вартість різних варіантів ремонту квартири представлена ​​наступним чином:

  • Косметичний (бюджетний) ремонт в новобудові коштує, близько 2000 гривень за м2;
  • Ремонт середнього рівня - 3000 гривень за м2;
  • Елітний дизайнерський ремонт - від 7000 гривень за м2.

Ціни представлені з урахуванням матеріалів і послуг робітників! І навіть якщо Вам здається, що Ви максимально докладно і точно прорахували всю вартість ремонту, рекомендуємо закласти додаткові 10-15% від отриманої суми на передбачені витрати. А такі обов'язково будуть!

Як захистити себе від клопоту зі створення ремонту в квартирі?

Просто купуйте квартиру в новобудові «Золоті ключі» і замовте дизайнерський ремонт від забудовника. Ви не тільки позбавляєтеся від необхідності особисто контролювати кожен з етапів робіт, а й отримуєте істотну економію завдяки тому, що ми закуповуємо якісні будівельні матеріали безпосередньо у виробників. «Золоті ключі» - це яскравий приклад європейської нерухомості в Харкові! Ставайте володарями СУПЕР-комфортних квартир за дуже вигідними цінами!

Читайте також:

Однокімнатні квартири від забудовника Двокімнатні квартири в розстрочку в Харкові Квартири в центрі Харкова біля метро Як зробити квартиру затишною і стильною

З чого почати ремонт квартири в новобудові?
Як захистити себе від клопоту зі створення ремонту в квартирі?
З чого почати ремонт квартири в новобудові?
Скільки потрібно матеріалів, в якій послідовності їх закуповувати, де їх закуповувати?
Чи можете Ви дозволити собі таку витрату часу або ж краще нехай це завдання виконає фахівець?
Скільки коштує ремонт квартири в новобудові?
Як захистити себе від клопоту зі створення ремонту в квартирі?