Реклама
Реклама
Реклама

Сторони договору підряду. Тристоронній договір

  1. Сторони договору підряду За договором виконання підрядних робіт одна сторона - замовник доручає іншій...

Сторони договору підряду

За договором виконання підрядних робіт одна сторона - замовник доручає іншій стороні - підряднику (виконавцю) виконати певні роботи. Замовник бере на себе обов'язок прийняти результат, по закінченню виконання робіт, і здійснити оплату. Підрядник зобов'язаний якісно і у встановлені терміни виконати роботу, доручену замовником.

Підрядник зобов'язаний якісно і у встановлені терміни виконати роботу, доручену замовником

перед укладенням договору проводиться робота по вибору підрядної організації. Це може бути запит котирувань або аукціон (торги). А також, якщо це не суперечить чинному законодавству, підрядна організація може бути обрана без проведення конкурсу.

Якщо укладення договору підряду передував конкурс з вибору підрядника, то сторони договору підряду укладають договір на умовах, які були розміщені в конкурсній документації.

Якщо підрядник був обраний без проведення конкурсу, то перед оформленням договірних відносин проводиться робота по врегулюванню всіх спірних питань, що відносяться до умов майбутнього договору, це може бути ціна договору, строки проведення робіт і т.д.

Сторони договору підряду своїми підписами підтверджують згоду на виконання всіх зобов'язань зазначених в тексті договору.

В договорі підряду вказується інформація про сторони договірних відносин така, як:

  • найменування (прізвище, ім'я та по батькові) замовника і підрядника (виконавця),
  • місце знаходження організації (реєстрація),
  • контактна інформація (дані паспорта),
  • розрахунковий рахунок,
  • найменування обслуговуючого банку і т.д.

Якщо цього вимагають умови, і немає протиріч з законом, то договірні відносини можуть бути оформлені між кількома особами.

Тристоронній договір підряду

Тристоронній договір підряду укладається, якщо в договорі одночасно беруть участь два замовники або підрядника. У такому випадку за договором буде солідарна відповідальність за виконання умов договору.

Єдиний замовник або підрядник може пред'явити вимоги до одного з підрядників (замовників), як в повному обсязі, так і в частині боргу.

При укладанні тристороннього договору підряду будуть фігурувати три сторони і проставлятися три підписи і печатки.

За участю 2-х замовників може використовуватися позначення «Замовник 1» і «Замовник 2», то ж можливо і щодо підрядника.

При узгодженні виконавчої документації, наприклад кошторису, слід передбачити місце для узгодження вартості, видів і обсягів робіт декількома замовниками або підрядниками.

Акт приймання закінчених робіт також буде видозмінений у зв'язку з тим, що його підписувати з боку замовника і підрядника (виконавця) будуть більше 2-х представників.

Крім того, тристоронній договір підряду може бути підписаний замовником, генеральним підрядником і субпідрядником.

Таке поєднання може вживатися, якщо по умовами договору оплата робіт (послуг) субпідрядника буде здійснюватися безпосередньо від замовника субпідряднику, минаючи генерального підрядника.

Хоча таке поєднання зустрічається досить-таки рідко. Зазвичай договір укладається між замовником і ген. підрядником і окремо між ген. підрядником і субпідрядником.

підготовка подібного виду договорів вимагає знання і дотримання норм чинного законодавства. Тому оформлення договірних відносин довіряйте кваліфікованих юристів.