Реклама
Реклама
Реклама

Кредитна історія це

  1. Кредитна історія це. Кредитна історія це те, на що в основному звертають свою увагу банки при розгляді...
  2. 2. Винесення на прострочення щорічної комісії за обслуговування пластикової картки.
  3. 3. У зв'язку з досить непростій економічній обстановкою в країні ніхто зараз не
  4. 4. І останнє. При повному погашенні кредиту, в зв'язку з неправильними розрахунками суми
  5. Підведемо підсумки.

Кредитна історія це.

Кредитна історія це те, на що в основному звертають свою увагу банки при розгляді кредитних заявок Кредитна історія це те, на що в основному звертають свою увагу банки при розгляді кредитних заявок. З огляду на те, що споживче кредитування в країні досягло свого піку за популярністю, за минулий рік, згідно статистики, більше 20% Росіян виходили мінімум один раз на «прострочення». Це, безсумнівно, відбилося на їх кредитної історії, а точніше, швидше за все, вона стала негативна. І як наслідок, клієнтів буде чекати відмову в подальшому кредитуванні. У нашій статті ми допоможемо читачам не стати цими 20% населення за допомогою максимального освітлення причин, чому ж все-таки клієнти банків, часто не з власної вини, виявляються з негативною історією в БКІ.

Давайте разом розберемо, чому псується кредитна історія.

1. Погашення щомісячних платежів пізніше дати зазначеної в графіку.

1.1 В основному ця проблема пов'язана з товарним кредитуванням, тому що ця форма споживчого кредитування дуже популярна серед громадян, які проживають в невеликих містечках і виїжджають за серйозними покупками в районні центри і великі прилеглі міста. Погашення таких кредитів, як правило, відбувається через міжбанківський переказ, або поштовий переказ, який зараховується на рахунок клієнта протягом 3-4 робочих днів. Оплата позичальником часто відбувається строго в дату щомісячного платежу по причині того, що клієнт, або забуває, що кредитний інспектор озвучував при оформленні платити за кілька днів до дати, або кредитний інспектор, в силу своєї не компетенція, що не озвучує цей нюанс щомісячного погашення. Разом - постійне виникнення простроченої заборгованості в зв'язку з надходженням сум на рахунок позичальника вже після дати щомісячного погашення.

Рішення: погашайте щомісячний платіж мінімум за чотири дні до дати платежу.

2.1. Незручний графік щомісячного погашення, також є частою причиною виходу на прострочення. Пов'язано це з тим, що при подачі заявки клієнт не замислюється, що платіж буде за кілька днів до його зарплати, або після на пару тижнів. В результаті чого, не завжди вдається зібрати необхідну суму грошей для щомісячного платежу.

Рішення: практично всі банки пропонують, але не завжди озвучують, що графік можна підлаштувати під дату виплати заробітної плати. Не соромтеся, запитуйте цю послугу у кредитного інспектора.

2. Винесення на прострочення щорічної комісії за обслуговування пластикової картки.

На сьогоднішній день, практично всі продукти споживчого кредитування при видачі зараховуються на пластикові карти. У багатьох банках, карти видаються з платою за щорічне обслуговування. Дуже часто, при повному погашенні кредиту клієнти видані карти не закривають і, як наслідок, коли підходить період списання комісії за щорічне обслуговування пластикової картки, клієнт виходить на прострочення, тому що кредит закритий, надходжень на карту більше немає, підсумок - сума комісії за карту виходить на прострочення.

Рішення: Обов'язково при повному погашенні кредиту клієнт повинен підписати заяву на закриття карти, на яку видавався кредит.

3. У зв'язку з досить непростій економічній обстановкою в країні ніхто зараз не

застрахований від скорочення. Як наслідок у клієнтів виникають проблеми з погашенням кредитів на період пошуку роботи. Часом це займає не один місяць, що призводить до неможливості погашення кредитних зобов'язань. Клієнт знову виходить на прострочення.

Рішення: Практично у всіх банках першої двадцятки існує продукт - «кредитні канікули». Наявність цього продукту пояснюється просто, банки також не зацікавлені в тому, щоб у них зростання портфель по простроченої заборгованості. Давайте розберемося, в чому суть продукту. Основний привабливістю є те, що клієнту при оформленні даного продукту оформляється пауза на період 3-4 місяців для погашення кредиту в зв'язку з втратою роботи. Тобто протягом цього періоду клієнт буде зобов'язаний оплачувати тільки відсотки, без основного боргу. Основний борг на час цієї паузи буде рівними частками розподілений на решту заборгованості. Часто клієнти не знають про такий продукт, не соромтеся - запитуйте у співробітників банку про наявність цієї послуги.
Рішення: Практично у всіх банках першої двадцятки існує продукт - «кредитні канікули»

4. І останнє. При повному погашенні кредиту, в зв'язку з неправильними розрахунками суми

з рівня кредитного інспектора, залишаються непогашені копійки. У майбутньому ці копійки виходять на прострочення, на них нараховується пеня, тоді як клієнт знаходиться в повній впевненості, що кредит погашений. При звернення клієнта в банк з потребою кредитування його буде чекати неприємна новина - відмова по кредиту. А все через те, що співробітник банку, в якому клієнт оформляв і гасив в минулий раз неправильно розрахував суму для повного погашення.

Рішення: При повному погашенні кредиту вимагайте довідку про повне погашення кредиту. І що найголовніше, зберігайте її протягом п'яти років з моменту повного погашення кредиту. Рішення: При повному погашенні кредиту вимагайте довідку про повне погашення кредиту

Підведемо підсумки.

Дорогі читачі, для того щоб у вас не виникали проблеми з погашенням кредитів і якістю вашої кредитної історії звертайте увагу на наступні моменти.

  • Погашайте щомісячний платіж мінімум за чотири дні до дати платежу;
  • Практично всі банки пропонують, але не завжди озвучують, що графік можна підлаштувати під дату виплати заробітної плати. Не соромтеся, запитуйте цю послугу у кредитного інспектора;
  • Обов'язково при повному погашенні кредиту клієнт повинен підписати заяву на закриття карти, на яку видавався кредит;
  • Практично у всіх банках першої двадцятки існує продукт - «кредитні канікули». Наявність цього продукту пояснюється просто, банки також не зацікавлені в тому, щоб у них зростання портфель по простроченої заборгованості. Давайте розберемося, в чому суть продукту. Основний привабливістю є те, що клієнту при оформленні даного продукту оформляється пауза на період 3-4 місяців для погашення кредиту в зв'язку з втратою роботи. Тобто протягом цього періоду клієнт буде зобов'язаний оплачувати тільки відсотки, без основного боргу. Основний борг на час цієї паузи буде рівними частками розподілений на решту заборгованості. Часто клієнти не знають про такий продукт, не соромтеся - запитуйте у співробітників банку про наявність цієї послуги;
  • При повному погашенні кредиту вимагайте довідку про повне погашення кредиту. І що найголовніше, зберігайте її протягом п'яти років з моменту повного погашення кредиту.
Вступайте в нашу групу вКонтакте