Реклама
Реклама
Реклама

Стаття 279. Викуп земельної ділянки для державних і муніципальних потреб.

  1. Наступна стаття »

1. Земельна ділянка може бути вилучена у власника для державних або муніципальних потреб шляхом викупу.
Залежно від того, для чиїх потреб вилучається земля, викуп здійснюється Російською Федерацією, відповідним суб'єктом Російської Федерації чи муніципальній освітою.
2. Рішення про вилучення земельної ділянки для державних або муніципальних потреб приймається федеральними органами виконавчої влади і органами виконавчої влади суб'єктів Російської Федерації.
Державні органи, уповноважені приймати рішення про вилучення земельних ділянок для державних або муніципальних потреб, порядок підготовки та прийняття цих рішень визначаються федеральним земельним законодавством.
3. Власник земельної ділянки має бути не пізніше ніж за рік до майбутнього вилучення земельної ділянки письмово повідомлений про це органом, який прийняв рішення про вилучення. Викуп земельної ділянки до закінчення року з дня отримання власником такого повідомлення допускається тільки за згодою власника.
4. Рішення державного органу про вилучення земельної ділянки для державних або муніципальних потреб підлягає державній реєстрації в органі, який здійснює реєстрацію прав на земельну ділянку. Власник земельної ділянки має бути повідомлений про виробленої реєстрації із зазначенням її дати.
5. Викуп для державних або муніципальних потреб частини земельної ділянки допускається не інакше як за згодою власника.
Стаття 280. Користування та розпорядження земельною ділянкою, що підлягає вилученню для державних або муніципальних потреб
(В ред. Федерального закону від 31.12.2014 N 499-ФЗ)

Особи, права яких на земельну ділянку припиняються в силу його вилучення для державних або муніципальних потреб, до дня припинення даних прав володіють, користуються і розпоряджаються відповідно до закону таким земельною ділянкою на свій розсуд. При цьому особи, зазначені у цій статті, несуть ризик віднесення на них витрат і збитків, пов'язаних з будівництвом, з реконструкцією будівель, споруд, здійсненням невід'ємних поліпшень, з дня повідомлення їх про прийняте рішення про вилучення земельної ділянки для державних або муніципальних потреб відповідно до земельного законодавства.

Наступна стаття »
До тексту закону »
1

Читайте також

Популярні документи