Реклама
Реклама
Реклама

Роман Шайхутдинов: «Не потрібно створювати другий« Фейсбук »- це ж смішно!»

  1. Роман Шайхутдинов: «Не потрібно створювати другий« Фейсбук »- це ж смішно!» 28.12.2018 «Цифровий»...
  2. НОВА ШКОЛА І ДИТСАДОК - ДО НОВОГО РОКУ?
  3. В УНІВЕРСИТЕТ Іннополіс ПРИЙДЕ таємничий Федерал
  4. «Напевно, номер один в Росії за кількістю позабюджетних джерел»
  5. Безпілотник-ПОЗАШЛЯХОВИКИ та імпортозаміщення софт
  6. Про розвиток татароязичних сегменті в «Фейсбуці» і проект 100+
  7. Роман Шайхутдинов: «Не потрібно створювати другий« Фейсбук »- це ж смішно!»
  8. МАГАЗИН БЕЗ ПРОДАВЦІВ
  9. НОВА ШКОЛА І ДИТСАДОК - ДО НОВОГО РОКУ?
  10. В УНІВЕРСИТЕТ Іннополіс ПРИЙДЕ таємничий Федерал
  11. «Напевно, номер один в Росії за кількістю позабюджетних джерел»
  12. Безпілотник-ПОЗАШЛЯХОВИКИ та імпортозаміщення софт
  13. Про розвиток татароязичних сегменті в «Фейсбуці» і проект 100+

Роман Шайхутдинов: «Не потрібно створювати другий« Фейсбук »- це ж смішно!»

28.12.2018

«Цифровий» міністр про новий мессенджере «Діалог», безперспективності татарських соцмереж і школі з дитячим садом для Іннополіса

Підсумки року, що минає підвів напередодні міністр інформатизації і зв'язку РТ Роман Шайхутдинов. У неформальній обстановці одного з казанських ресторанів він розповів про плани щодо створення в Іннополісе першої «безпілотної» «Пятерочка», натякнув на прихід загадкового федерального члена до наглядової ради Університету Іннополіс, розкрив причини скасування приватизації айтійшного вузу і пояснив, які перспективи перед Татарстаном відкриває проект з розвитку безпілотного транспорту.

Підсумки року, що минає підвів в неформальній обстановці міністр інформатизації і зв'язку РТ Роман Шайхутдинов Фото: «БІЗНЕС Online» Підсумки року, що минає підвів в неформальній обстановці міністр інформатизації і зв'язку РТ Роман Шайхутдинов Фото: «БІЗНЕС Online»

МАГАЗИН БЕЗ ПРОДАВЦІВ

Міністра інформатизації та зв'язку РТ Романа Шайхутдинова чекали хвилин 40: його ніяк не відпускали справи на роботі і груднева пурга. Так що до приходу спікера колеги вже встигли впритул познайомитися з асортиментом страв. Але зате, коли він прибув, просто так його не відпустили, бесіда тривала добрих дві години. Більшість питань так чи інакше стосувалися Іннополіса - Шайхутдинов є членом наглядових рад Університету Іннополіс, ОЕЗ «Іннополіс» і всерйоз захоплений розвитком наукового міста.

Міністр анонсував цікавий проект з X5 Retail Group. Йдеться про плани по створенню і обкатці в Іннополісе першого «безпілотного» магазину мережі «Пятерочка», тобто супермаркету, який буде працювати взагалі без продавців. Не виключено, що без участі людей здійснюватися стане навіть викладка товарів. Але це поки обговорюється.

Для скептиків наведемо такий факт: перший традиційний магазин «Пятерочка», відкритий в Іннополісе, в перший день побив денний рекорд по виручці в історії роботи даної торгової мережі. Так що попит і апетит у жителів Іннополіса ого-го.

«" Пятерочка "приходить не тільки з роздрібним магазином, а й зі структурним підрозділом. У них дуже потужна IT-служба, кілька тисяч фахівців, - зазначив Шайхутдинов. - Ми з Фабрісіо Гранжа (директор з інформаційних технологій X5 Retail Group - прим. Ред.) Обговорюємо це питання, сподіваємося, що вони проект будуть реалізовувати, і хочемо, щоб першим він був обкатаний у нас в Іннополісе ». Це буде така велика вендингова машина, в яку ви заходите, пояснював міністр для наочності.

НОВА ШКОЛА І ДИТСАДОК - ДО НОВОГО РОКУ?

Сьогодні в Іннополісе 3,5 тис. Жителів. Якщо на початковому етапі було проблемою заманити туди резидентів і кваліфікованих фахівців, то зараз кількість нових резидентів і, відповідно, нових іннополісян лімітовано числом з'являється вільного житла.

«Буде житло - будуть нові резиденти, - упевнений Шайхутдинов. - Проблем з тим, що туди не готові йти компанії, немає. Зараз зворотна проблема. Необхідно синхронізувати кількість людей, які приїжджають в місто, і обсяг житла, яке вводиться », - каже Шайхутдинов.

До початку нового навчального року стоїть завдання здати новий (третій за рахунком) дитячий садок і другу школу До початку нового навчального року стоїть завдання здати новий (третій за рахунком) дитячий садок і другу школу. Вільних місць в існуючих установах вже немає

Потрібно враховувати також, що кожен рік місто приростає на 150 колишніх випускників університету. За умовами контракту всі вони живуть і працюють в місті протягом не менше одного року. Додається і число резидентів в ОЕЗ. Зараз технопарк ім. Попова заповнений на 70%. До кінця першого - середині другого кварталу 2019 року очікується, що він буде заповнений під зав'язку. Шайхутдинов каже, що зараз в місті ведеться будівництво другого технопарку - ім. Лобачевського, він буде готовий до кінця 2019 го. Що стосується зведення житла, то на сьогоднішній день цим займається госжілфонда при президенті РТ. Але не виключено, що дана монополія буде зруйнована. «Мерія Іннополіса веде переговори з двома забудовниками», - заінтригував міністр. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що інтерес до забудови в IT-граді проявляє компанія «ЮІТ». До початку нового навчального року стоїть завдання здати новий (третій за рахунком) дитячий садок і другу школу, повідомив міністр. Вільних місць в існуючих установах вже немає.

В УНІВЕРСИТЕТ Іннополіс ПРИЙДЕ таємничий Федерал

Шайхутдинов пояснив, що означає малозрозуміле рішення про виключення АТ «Іннополіс» з програми приватизації з подальшою передачею перебувають у федеральній власності 97,46% акцій АТ «Іннополіс» іншої організації із співзвучною назвою - АНО «Університет Іннополіс». Раніше повідомлялося, що це дозволить оптимізувати витрати на освітню діяльність більш ніж на 20% і тим самим збільшити кількість учнів, відкрити нові лабораторії та дослідницькі центри, забезпечити реалізацію більшої кількості наукових і дослідницьких проектів.

АТ «Іннополіс» свого часу побудувало комплекс будівель університету, чотири корпуси гуртожитків, спортивний та навчально-лабораторний комплекси. Шайхутдинов пояснив, що так як це майно перебувало у федеральній власності на балансі Росимущества, то і «загриміло» в програму приватизації, так би мовити, за одним разом. Розібравшись, вирішено було передати майно АНО «Університет Іннополіс», тобто організації, яка займається освітньою діяльністю. «Будівлі перейдуть в безпосереднє володіння і власність тільки через володіння акціями АНО" Університет Іннополіс ". Це відбудеться до серпня-вересня наступного року », - запевнив міністр.

Великі зміни настають і в самому університеті. Буде перетворена структура управління вузом, також очікуються зміни в наглядовій раді Університету Іннополіс. «З'являться зміни найближчим часом, і вони стануть дуже цікавими, - заінтригував Шайхутдинов. - Буде представник Російської Федерації ».

У 2019 Університет Іннополіс продовжить розвивати напрямок підготовки аспірантів, порадував міністр. «Університет має бакалаврат, магістратура, з наступного року також буде аспірантура», - анонсував глава Мінзв'язку РТ. Він вважає, що це дозволить залучати ще більше тямущих хлопців, наприклад магістрів з інших вузів. Цього року відбувся перший пробний відбір і вуз зарахував 22 аспірантів.

Університет Іннополіс займає друге місце в РФ за якістю прийому абітурієнтів, конкурс - 43 людини на місце Університет Іннополіс займає друге місце в РФ за якістю прийому абітурієнтів, конкурс - 43 людини на місце

«Напевно, номер один в Росії за кількістю позабюджетних джерел»

Кореспондента «БІЗНЕС Online» зацікавило, як при відсутності бюджетного фінансування Університету Іннополіс вдається не тільки безкоштовно вчити 600 студентів, а й виплачувати чималі стипендії. Правда, потрапити туди можуть лише найрозумніші. Вуз займає друге місце в РФ за якістю прийому абітурієнтів, конкурс - 43 людини на місце.

«За питомою значенням на одного студента Університет Іннополіс, напевно, номер один в Росії за кількістю позабюджетних джерел фінансування - але не просто позабюджетних, не просто пожертвувань, а зароблених грошей», - підкреслює Шайхутдинов. Каже, секрет в тому, що вчені університету не працюють в стіл, а беруться тільки за ті проекти, які комерціалізуються в подальшому.

Загальний обсяг залучених у 2018 році коштів - понад 1,1 млрд рублів. Це пожертвування, індустріальні проекти, додаткову освіту і гранти. «Серед грантів є проекти з робототехніки. На реалізацію таких проектів лідируючим дослідним центрам дають гранти. Але, якщо хочеш грант, ти повинен зробити таку штуку, яку купуватимуть. Якщо немає - грант поверни. За 6 років залучили 2,5 мільярда рублів грантів. Ні в якого вузу такого результату немає », - похвалив міністр.

Безпілотник-ПОЗАШЛЯХОВИКИ та імпортозаміщення софт

Як відомо, Татарстан став експериментальним зоною, де тестують безпілотники. Шайхутдинов відповів на питання, для чого це потрібно республіці. «Вигода для Татарстану очевидна. По-перше, оцифровка РТ і можливість для запуску більшої кількості транспорту тут. Більш того, будь-який вид безпілотного транспорту потім зможе використовувати ці дані, щоб активніше стартувати в регіоні. Іншими словами, який суб'єкт швидше почне збирати про себе дані в машиночитаемом вигляді, той і отримає всі вигоди від цифрових платформ », - упевнений міністр.

Іншими словами, який суб'єкт швидше почне збирати про себе дані в машиночитаемом вигляді, той і отримає всі вигоди від цифрових платформ », - упевнений міністр

Татарстан став експериментальним зоною, де тестують безпілотники. Шайхутдинов відповів на питання, для чого це потрібно республіці

Цікаво, що мова йде про безпілотники, які вміють їздити не тільки в межах міста ( « Яндекс.Таксі »,« КАМАЗ »), але і по бездоріжжю. На базі «Яндекса» в Іннополісе зараз розробляється платформа для безпілотного «КАМАЗа», який, що називається, бруду не боїться. Вона буде одночасно застосовувати і машину, і дрон. «Дрон прокладає шлях, а машина долає перешкоду», - пояснив Шайхутдинов принцип дії.

На фоні блокувань і заборон використання держструктурами ряду месенджерів і софтів постає питання про імпортозамінних продуктах. Глава Мінзв'язку РТговоріт, що в Росії зараз тестується новий месенджер під назвою «Діалог». У нього дуже чистий звук - краще, ніж у звичайній зв'язку. Також в числі очікуваних переваг - можливість створення групової відеозв'язку, зазначає міністр. «" Діалог "хороший тим, що ми самі адмініструємо всі дані, вони не йдуть в" хмара "», - підкреслив він, додаючи з жалем, що поки месенджер ще «сирий».

Також журналістів цікавило, що буде з директивою російського мінфіну про переході держкомпаній на російський софт. Чи зачепить це великі татарстанські держкомпанії? «Відбуватиметься еволюційний перехід у міру появи російської заміни, - спокійно пояснював Шайхутдинов. - Для органів держвлади такі приписи існують давно, і активно їх впровадження почалося з 2015 року ».

На жаль, сьогодні в РФ гідних альтернатив багатьом продуктам просто немає. Раніше Мінзв'язку РФ прийняло план імпортозаміщення програмного забезпечення, відповідно до якого в більшості сегментів російського корпоративного ринку вітчизняний софт повинен зайняти не менше 50% до 2025 року.

Мінзв'язку РФ прийняло   план імпортозаміщення програмного забезпечення, відповідно до якого в більшості сегментів російського корпоративного ринку вітчизняний софт повинен зайняти не менше 50% до 2025 року Мінзв'язку РФ прийняло план імпортозаміщення програмного забезпечення, відповідно до якого в більшості сегментів російського корпоративного ринку вітчизняний софт повинен зайняти не менше 50% до 2025 року

Про розвиток татароязичних сегменті в «Фейсбуці» і проект 100+

Запитали Шайхутдинова і про розвиток татароязичних сегмента в інтернеті: чому не отримав продовження проект татарської соціальної мережі «Татар мулі», популярний чи домен .tatar? «Не потрібно створювати другий" Фейсбук "- це ж смішно. Треба розвивати татароязичних сегмент в "Фейсбуці", "Однокласниках", "ВКонтакте", а не створювати своє, тому що всі ці користувачі до вас не прийдуть, краще до них прийти », - міркував міністр.

А ось домен .tatar, навпаки, набирає обертів. Сьогодні зареєстровано понад тисячу доменів першого рівня, повідомив глава Мінзв'язку РТ. «Всі великі татарські компанії зареєстрували, зарубіжні компанії», - посміхаючись зауважив він.

Відзвітував міністр і за успіхами в усуненні цифрової нерівності між жителями міського і сільського населення. Ці вимоги були встановлені ФЗ «Про зв'язок», вони передбачають створення точок доступу в населених пунктах чисельністю від 250 до 500 осіб і надання населенню доступу до інтернету на швидкості не менше 10 Мбіт / с. «Ми виконали програму 250+. Тобто у нас сьогодні всі населені пункти з чисельністю 250 і більше жителів підключені до інтернету по оптоволоконному кабелю. Зараз формуємо наступний проект 100+ », - сказав міністр. За його словами, сьогодні створюється поадресний план підключення. Очікується, що міністерство цифрового розвитку, зв'язку і масових комунікацій РФ оголосить окремий конкурс на реалізацію цього проекту в республіці.

Роман Шайхутдинов: «Не потрібно створювати другий« Фейсбук »- це ж смішно!»

28.12.2018

«Цифровий» міністр про новий мессенджере «Діалог», безперспективності татарських соцмереж і школі з дитячим садом для Іннополіса

Підсумки року, що минає підвів напередодні міністр інформатизації і зв'язку РТ Роман Шайхутдинов. У неформальній обстановці одного з казанських ресторанів він розповів про плани щодо створення в Іннополісе першої «безпілотної» «Пятерочка», натякнув на прихід загадкового федерального члена до наглядової ради Університету Іннополіс, розкрив причини скасування приватизації айтійшного вузу і пояснив, які перспективи перед Татарстаном відкриває проект з розвитку безпілотного транспорту.

Підсумки року, що минає підвів в неформальній обстановці міністр інформатизації і зв'язку РТ Роман Шайхутдинов Фото: «БІЗНЕС Online» Підсумки року, що минає підвів в неформальній обстановці міністр інформатизації і зв'язку РТ Роман Шайхутдинов Фото: «БІЗНЕС Online»

МАГАЗИН БЕЗ ПРОДАВЦІВ

Міністра інформатизації та зв'язку РТ Романа Шайхутдинова чекали хвилин 40: його ніяк не відпускали справи на роботі і груднева пурга. Так що до приходу спікера колеги вже встигли впритул познайомитися з асортиментом страв. Але зате, коли він прибув, просто так його не відпустили, бесіда тривала добрих дві години. Більшість питань так чи інакше стосувалися Іннополіса - Шайхутдинов є членом наглядових рад Університету Іннополіс, ОЕЗ «Іннополіс» і всерйоз захоплений розвитком наукового міста.

Міністр анонсував цікавий проект з X5 Retail Group. Йдеться про плани по створенню і обкатці в Іннополісе першого «безпілотного» магазину мережі «Пятерочка», тобто супермаркету, який буде працювати взагалі без продавців. Не виключено, що без участі людей здійснюватися стане навіть викладка товарів. Але це поки обговорюється.

Для скептиків наведемо такий факт: перший традиційний магазин «Пятерочка», відкритий в Іннополісе, в перший день побив денний рекорд по виручці в історії роботи даної торгової мережі. Так що попит і апетит у жителів Іннополіса ого-го.

«" Пятерочка "приходить не тільки з роздрібним магазином, а й зі структурним підрозділом. У них дуже потужна IT-служба, кілька тисяч фахівців, - зазначив Шайхутдинов. - Ми з Фабрісіо Гранжа (директор з інформаційних технологій X5 Retail Group - прим. Ред.) Обговорюємо це питання, сподіваємося, що вони проект будуть реалізовувати, і хочемо, щоб першим він був обкатаний у нас в Іннополісе ». Це буде така велика вендингова машина, в яку ви заходите, пояснював міністр для наочності.

НОВА ШКОЛА І ДИТСАДОК - ДО НОВОГО РОКУ?

Сьогодні в Іннополісе 3,5 тис. Жителів. Якщо на початковому етапі було проблемою заманити туди резидентів і кваліфікованих фахівців, то зараз кількість нових резидентів і, відповідно, нових іннополісян лімітовано числом з'являється вільного житла.

«Буде житло - будуть нові резиденти, - упевнений Шайхутдинов. - Проблем з тим, що туди не готові йти компанії, немає. Зараз зворотна проблема. Необхідно синхронізувати кількість людей, які приїжджають в місто, і обсяг житла, яке вводиться », - каже Шайхутдинов.

До початку нового навчального року стоїть завдання здати новий (третій за рахунком) дитячий садок і другу школу До початку нового навчального року стоїть завдання здати новий (третій за рахунком) дитячий садок і другу школу. Вільних місць в існуючих установах вже немає

Потрібно враховувати також, що кожен рік місто приростає на 150 колишніх випускників університету. За умовами контракту всі вони живуть і працюють в місті протягом не менше одного року. Додається і число резидентів в ОЕЗ. Зараз технопарк ім. Попова заповнений на 70%. До кінця першого - середині другого кварталу 2019 року очікується, що він буде заповнений під зав'язку. Шайхутдинов каже, що зараз в місті ведеться будівництво другого технопарку - ім. Лобачевського, він буде готовий до кінця 2019 го. Що стосується зведення житла, то на сьогоднішній день цим займається госжілфонда при президенті РТ. Але не виключено, що дана монополія буде зруйнована. «Мерія Іннополіса веде переговори з двома забудовниками», - заінтригував міністр. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що інтерес до забудови в IT-граді проявляє компанія «ЮІТ». До початку нового навчального року стоїть завдання здати новий (третій за рахунком) дитячий садок і другу школу, повідомив міністр. Вільних місць в існуючих установах вже немає.

В УНІВЕРСИТЕТ Іннополіс ПРИЙДЕ таємничий Федерал

Шайхутдинов пояснив, що означає малозрозуміле рішення про виключення АТ «Іннополіс» з програми приватизації з подальшою передачею перебувають у федеральній власності 97,46% акцій АТ «Іннополіс» іншої організації із співзвучною назвою - АНО «Університет Іннополіс». Раніше повідомлялося, що це дозволить оптимізувати витрати на освітню діяльність більш ніж на 20% і тим самим збільшити кількість учнів, відкрити нові лабораторії та дослідницькі центри, забезпечити реалізацію більшої кількості наукових і дослідницьких проектів.

АТ «Іннополіс» свого часу побудувало комплекс будівель університету, чотири корпуси гуртожитків, спортивний та навчально-лабораторний комплекси. Шайхутдинов пояснив, що так як це майно перебувало у федеральній власності на балансі Росимущества, то і «загриміло» в програму приватизації, так би мовити, за одним разом. Розібравшись, вирішено було передати майно АНО «Університет Іннополіс», тобто організації, яка займається освітньою діяльністю. «Будівлі перейдуть в безпосереднє володіння і власність тільки через володіння акціями АНО" Університет Іннополіс ". Це відбудеться до серпня-вересня наступного року », - запевнив міністр.

Великі зміни настають і в самому університеті. Буде перетворена структура управління вузом, також очікуються зміни в наглядовій раді Університету Іннополіс. «З'являться зміни найближчим часом, і вони стануть дуже цікавими, - заінтригував Шайхутдинов. - Буде представник Російської Федерації ».

У 2019 Університет Іннополіс продовжить розвивати напрямок підготовки аспірантів, порадував міністр. «Університет має бакалаврат, магістратура, з наступного року також буде аспірантура», - анонсував глава Мінзв'язку РТ. Він вважає, що це дозволить залучати ще більше тямущих хлопців, наприклад магістрів з інших вузів. Цього року відбувся перший пробний відбір і вуз зарахував 22 аспірантів.

Університет Іннополіс займає друге місце в РФ за якістю прийому абітурієнтів, конкурс - 43 людини на місце Університет Іннополіс займає друге місце в РФ за якістю прийому абітурієнтів, конкурс - 43 людини на місце

«Напевно, номер один в Росії за кількістю позабюджетних джерел»

Кореспондента «БІЗНЕС Online» зацікавило, як при відсутності бюджетного фінансування Університету Іннополіс вдається не тільки безкоштовно вчити 600 студентів, а й виплачувати чималі стипендії. Правда, потрапити туди можуть лише найрозумніші. Вуз займає друге місце в РФ за якістю прийому абітурієнтів, конкурс - 43 людини на місце.

«За питомою значенням на одного студента Університет Іннополіс, напевно, номер один в Росії за кількістю позабюджетних джерел фінансування - але не просто позабюджетних, не просто пожертвувань, а зароблених грошей», - підкреслює Шайхутдинов. Каже, секрет в тому, що вчені університету не працюють в стіл, а беруться тільки за ті проекти, які комерціалізуються в подальшому.

Загальний обсяг залучених у 2018 році коштів - понад 1,1 млрд рублів. Це пожертвування, індустріальні проекти, додаткову освіту і гранти. «Серед грантів є проекти з робототехніки. На реалізацію таких проектів лідируючим дослідним центрам дають гранти. Але, якщо хочеш грант, ти повинен зробити таку штуку, яку купуватимуть. Якщо немає - грант поверни. За 6 років залучили 2,5 мільярда рублів грантів. Ні в якого вузу такого результату немає », - похвалив міністр.

Безпілотник-ПОЗАШЛЯХОВИКИ та імпортозаміщення софт

Як відомо, Татарстан став експериментальним зоною, де тестують безпілотники. Шайхутдинов відповів на питання, для чого це потрібно республіці. «Вигода для Татарстану очевидна. По-перше, оцифровка РТ і можливість для запуску більшої кількості транспорту тут. Більш того, будь-який вид безпілотного транспорту потім зможе використовувати ці дані, щоб активніше стартувати в регіоні. Іншими словами, який суб'єкт швидше почне збирати про себе дані в машиночитаемом вигляді, той і отримає всі вигоди від цифрових платформ », - упевнений міністр.

Іншими словами, який суб'єкт швидше почне збирати про себе дані в машиночитаемом вигляді, той і отримає всі вигоди від цифрових платформ », - упевнений міністр

Татарстан став експериментальним зоною, де тестують безпілотники. Шайхутдинов відповів на питання, для чого це потрібно республіці

Цікаво, що мова йде про безпілотники, які вміють їздити не тільки в межах міста ( « Яндекс.Таксі »,« КАМАЗ »), але і по бездоріжжю. На базі «Яндекса» в Іннополісе зараз розробляється платформа для безпілотного «КАМАЗа», який, що називається, бруду не боїться. Вона буде одночасно застосовувати і машину, і дрон. «Дрон прокладає шлях, а машина долає перешкоду», - пояснив Шайхутдинов принцип дії.

На фоні блокувань і заборон використання держструктурами ряду месенджерів і софтів постає питання про імпортозамінних продуктах. Глава Мінзв'язку РТговоріт, що в Росії зараз тестується новий месенджер під назвою «Діалог». У нього дуже чистий звук - краще, ніж у звичайній зв'язку. Також в числі очікуваних переваг - можливість створення групової відеозв'язку, зазначає міністр. «" Діалог "хороший тим, що ми самі адмініструємо всі дані, вони не йдуть в" хмара "», - підкреслив він, додаючи з жалем, що поки месенджер ще «сирий».

Також журналістів цікавило, що буде з директивою російського мінфіну про переході держкомпаній на російський софт. Чи зачепить це великі татарстанські держкомпанії? «Відбуватиметься еволюційний перехід у міру появи російської заміни, - спокійно пояснював Шайхутдинов. - Для органів держвлади такі приписи існують давно, і активно їх впровадження почалося з 2015 року ».

На жаль, сьогодні в РФ гідних альтернатив багатьом продуктам просто немає. Раніше Мінзв'язку РФ прийняло план імпортозаміщення програмного забезпечення, відповідно до якого в більшості сегментів російського корпоративного ринку вітчизняний софт повинен зайняти не менше 50% до 2025 року.

Мінзв'язку РФ прийняло   план імпортозаміщення програмного забезпечення, відповідно до якого в більшості сегментів російського корпоративного ринку вітчизняний софт повинен зайняти не менше 50% до 2025 року Мінзв'язку РФ прийняло план імпортозаміщення програмного забезпечення, відповідно до якого в більшості сегментів російського корпоративного ринку вітчизняний софт повинен зайняти не менше 50% до 2025 року

Про розвиток татароязичних сегменті в «Фейсбуці» і проект 100+

Запитали Шайхутдинова і про розвиток татароязичних сегмента в інтернеті: чому не отримав продовження проект татарської соціальної мережі «Татар мулі», популярний чи домен .tatar? «Не потрібно створювати другий" Фейсбук "- це ж смішно. Треба розвивати татароязичних сегмент в "Фейсбуці", "Однокласниках", "ВКонтакте", а не створювати своє, тому що всі ці користувачі до вас не прийдуть, краще до них прийти », - міркував міністр.

А ось домен .tatar, навпаки, набирає обертів. Сьогодні зареєстровано понад тисячу доменів першого рівня, повідомив глава Мінзв'язку РТ. «Всі великі татарські компанії зареєстрували, зарубіжні компанії», - посміхаючись зауважив він.

Відзвітував міністр і за успіхами в усуненні цифрової нерівності між жителями міського і сільського населення. Ці вимоги були встановлені ФЗ «Про зв'язок», вони передбачають створення точок доступу в населених пунктах чисельністю від 250 до 500 осіб і надання населенню доступу до інтернету на швидкості не менше 10 Мбіт / с. «Ми виконали програму 250+. Тобто у нас сьогодні всі населені пункти з чисельністю 250 і більше жителів підключені до інтернету по оптоволоконному кабелю. Зараз формуємо наступний проект 100+ », - сказав міністр. За його словами, сьогодні створюється поадресний план підключення. Очікується, що міністерство цифрового розвитку, зв'язку і масових комунікацій РФ оголосить окремий конкурс на реалізацію цього проекту в республіці.

НОВА ШКОЛА І ДИТСАДОК - ДО НОВОГО РОКУ?
НОВА ШКОЛА І ДИТСАДОК - ДО НОВОГО РОКУ?
Чи зачепить це великі татарстанські держкомпанії?
Tatar?
НОВА ШКОЛА І ДИТСАДОК - ДО НОВОГО РОКУ?
Чи зачепить це великі татарстанські держкомпанії?
Tatar?