Реклама
Реклама
Реклама

Виготовлення сиру в домашніх умовах, бізнес ідея

  1. Робити збут сирів можна різними способами:
  2. Устаткування для домашнього сироваріння
  3. Відео по темі: Сучасне виробництво сиру

Виробництво сиру не вимагає великого капіталовкладення, а також немає необхідності в оренді великого приміщення. До того ж на даний момент є нового обладнання, яке значно полегшить старт бізнесу . Є безліч підприємств, які тримають близько сотні худоби, і невелике приміщення для створення сиру.

старт бізнесу

Якщо ви володієте власною фермою, то виготовлення сиру буде надзвичайно вигідною справою, яке буде дуже легко почати.

Також і відкрити сироварний цех може створити людина, що не володіє власною фермою, але тоді йому доведеться вкласти більше грошей в розвиток бізнесу. Також необхідно ретельно вибрати місце, де будете купувати молоко, це дуже важливо. На цех невеликого розміру необхідно до півтора тонн молока в день, це не проблема. Адже поставки молока можуть бути з кількох місць одночасно.

продаж продукції

Для початку вам необхідно знайти покупців вашої продукції, ну або знайти хорошу точку збуту, де великий потік людей на добу. Власне кажучи, про збут потрібно замислюватися в першу чергу, тільки після цього починати виробництво. Якщо ваш товар буде залучати споживачів вигідною ціною і гарною якістю, то продати його не складе особливих труднощів.

Робити збут сирів можна різними способами:

1. Збувати продукцію перекупникам по обопільно вигідною ціною.
2. Для збуту також можна орендувати приміщення, або створити з нуля невеликий магазин.
3. Досить вигідним місцем збуту також є продовольчий ринок.
4. Можна зробити магазинчик на колесах.
5. Збувати оптом, як в невеликі магазини, так і в торгові центри, також забезпечувати своєю продукцією можна кафе, їдальні та подібні місця.

Непогано було б заздалегідь домовитися про співпрацю, з яким - або підприємством. Не варто забувати і про реєстрацію власного бізнесу, попередньо ознайомившись з усіма деталями.

Для виготовлення сиру в невеликій кількості можна взяти в оренду приміщення з розміром до двадцяти квадратних метрів, ціна за нього не перевищить п'ятдесят тисяч рублів на місяць.

Устаткування для сироваріння в приміщенні не займе багато місця, зазвичай обладнання невеликого розміру. Ну і найголовніше дотримання наступних правил:

1. Протипожежна безпека.
2. Металеві меблі.
3. Гарне освітлення.
4. Стіни повинні бути покрити плиткою, ні в якому разі не повинна бути нанесена токсична фарба.

Стіни повинні бути покрити плиткою, ні в якому разі не повинна бути нанесена токсична фарба

Устаткування для домашнього сироваріння

Одним з головних етапів у створенні сиру, це вибір якісного обладнання. Компанії з Італії у своєму розпорядженні усім необхідним обладнанням, як основним, так і допоміжним. Але не тільки зарубіжні фірми надають обладнання, в Росії також є якісні установки, ціна яких значно менше, а якість така ж.

З урахуванням того, що ви вкладете максимально доступну для вас суму, в свою справу, тобто купите все необхідне обладнання і знайдете підходяще приміщення, справа буде окупатися вже після десяти місяців роботи. Наприклад, на обладнання та оренду ви витратите близько половини від мільйона рублів, персонал і додаткові витрати, ще сто тисяч рублів. До цього додаємо щомісячні доходи в розмірі, сума яких складе близько двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, і отримаємо вісімсот тисяч, саме стільки вам потрібно для старту. Далі про прибуток, з урахуванням виробництва в сто кілограм і суму покупки двісті рублів за кілограм, в місяць дохід може становити від двохсот тисяч до трьохсот тисяч рублів. Але без урахування витрат на сировину і податку. Чистий прибуток виходить сімдесят тисяч рублів, отже, справа окупиться досить швидко.

Відео по темі: Сучасне виробництво сиру

Відео по темі: обладнання для виробництва сиру в домашніх умовах

Читайте також популярну рубрику Бізнес ідеї для початківців