Реклама
Реклама
Реклама

Купівля і установка багатотарифних лічильників в Україні

  1. Установка багатотарифного лічильника - вихід з ситуації
  2. Як встановити і куди бігти
  3. Тарифи і ціни на електролічильники в Україні
  4. Чули про "Розумний" лічильник?
  5. І висновок

З 1 вересня 2016 роки знову зросли тарифи на електроенергію. Але поспішаємо Вас "порадувати" - це не остаточне підвищення. Наступний щабель згідно з постановою НКРЕ - березень 2017 року. З 1 березня 2017 платитимемо в 3,5 рази більше, ніж платили до 1 квітня 2015 роки (першого подорожчання) ...

Може, досить чекати, і скористатися можливими засобами економії електроенергії вже сьогодні?

Установка багатотарифного лічильника - вихід з ситуації

Почнемо зі статистики. Установка багатотарифного лічильника вигідна для підприємств, для побутових споживачів і для постачальників електричної енергії. Купивши багатотарифний електролічильник , Ви можете заощадити від 30 до 70% споживаної електроенергії. Якщо ці цифри перевести в гривні - сума виходить істотна. Тому якщо Вас лякає кількість грошей, витрачених на покупку лічильника - знайте, що вартість окупиться приблизно за рік.

До слова про ціну: вартість багатотарифного лічильника хорошої якості коливається від 860,00 грн (без наворотів) і до 4 332,00 грн (з вбудованим GSM модемом для для віддаленого зчитування) До слова про ціну: вартість багатотарифного лічильника хорошої якості коливається від 860,00 грн (без наворотів) і до 4 332,00 грн (з вбудованим GSM модемом для для віддаленого зчитування). Для порівняння, нормальний тарифний лічильник NIK 2301 буде коштувати 1 350. Одноразова переплата за все 490 гривень - а економія в кілька тисяч щорічно. ( всі моделі можна подивитися і підібрати тут , І тут же електрики нададуть грамотну консультацію)

Як встановити і куди бігти

Якщо Ви вирішили встановити новий лічильник, дійте наступним чином.

1. Чи купуєте багатотарифний лічильник електроенергії з вибраними опціями. (Тут допоможуть підібрати)

2. Чи надаєте компанії, яка поставляє Вам електроенергію (для криворіжців це «ДТЕК Дніпрообленерго» за адресою м Кривий Ріг по вул. Мелешкіна, 57-а). «ДТЕК Дніпрообленерго» укладає з Вами договір, перевіряє і програмує лічильник. Після заявки його встановлюють і пломбують.

Тарифи і ціни на електролічильники в Україні

Багатотарифний лічильник програмується згідно з тарифом, прописаному в договорі. Найпопулярніший це двохтарифний або трехтаріфний підрахунок.

Двотарифний - день / ніч (з 23.00 до 7.00). Днем звичайний тариф, вночі кількість використаної електроенергії множиться на коефіцієнт. Коефіцієнт може бути різним у залежності від умов, прописаних у Вашому договорі (як правило, 0,5 або 0,7). При такому обліку зможете заощадити до 30% - 40%.

Трехтаріфний: нічний тариф (з 23.00 до 7.00),

  • напівпіковий (з 7.00 до 8.00, з 11.00 до 20.00, з 22.00 по 23.00)
  • і піковий (з 8.00 до 11.00 і з 20.00 до 22.00).

Нічний тариф з найвигіднішими коефіцієнтом (наприклад, 0,4) тобто Ви платите тільки 40% за використану електроенергію. Напівпіковий тариф - коефіцієнт 1, як платили, так і платите. Піковий - коефіцієнт 1,5 (найдорожчий).

При трехтаріфний споживанні електрики можна заощадити більше 40%.

* Зверніть увагу, коефіцієнт наведено як приклад. Може бути індивідуальним згідно з договором або змінюватися посезонно.

Чули про "Розумний" лічильник?

Ще одне нововведення, яке варто відзначити - автоматизований збір, обробка і передача даних з Вашого лічильника. Тобто Вам більше не потрібно заповнювати, вираховувати і "переводити" кількість витраченої електроенергії в гроші. Все просто - Ви встановлюєте лічильник, який підтримує систему АСКОЕ. Щомісяця, в умовний день будете отримувати платіжку ..

Це зручно тим, що не потрібно витрачати додатковий час на збір і перерахунок, плюс ви не зробите помилки в прорахунках, особливо при багатотарифному обліку (різні коефіцієнти, які змінюються посезонно).

І висновок

Установка багатотарифного лічильника, це вигідне придбання для будь-якої сім'ї, а про підприємства і говорити не доводиться. Вартість окупиться, і Ви в результаті залишаєтеся в плюсі. А якщо опалення або плити у Вас електричні - багатотарифний облік електроенергії просто знахідка.

Підготовлено за матеріалами інтернет-магазину https://axiomplus.com.ua

Може, досить чекати, і скористатися можливими засобами економії електроенергії вже сьогодні?
Чули про "Розумний" лічильник?