Реклама
Реклама
Реклама

Фанатам Євро-2012 запропонують общаги і намети: все готелю - заброньовані - Новини Харкова - Харків'яни вже почали підраховувати надприбутки, які зможуть отримати, здаючи житло іноземним гостям

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

16 грудня 2011, 9:17 Переглядів: 16 грудня 2011, 9:17 Переглядів:   Поки що вболівальники не проявляють зацікавленість квартирами на період Євро

Поки що вболівальники не проявляють зацікавленість квартирами на період Євро. Фото: newzz.in.ua.

Тепер іноземні фанати, які збираються приїхати до нас на футбольні матчі Євро-2012, можуть забронювати дах над головою на офіційному сайті (accom2012.com), який запустили представники УЄФА. Туристу необхідно заповнити всього три графи - і ресурс за лічені секунди підбере житло в будь-якому приймаючому місті та вкаже вартість оренди.

Сайт запрацював лише на днях, але гостям, які вирішать зупинитися в Харкові, вибирати вже не доводиться. Якщо вірити сайту, в дні матчів у наших хостелах, гуртожитках та готелях буде повний аншлаг. А за оренду ізольованою квартири іноземним гостям доведеться переплатити в 2-3 рази.

Ми вирішили спробувати щастя і за допомогою нового сайту забронювати собі кімнату на 9-10 червня - в цей день в Харкові відбудеться матч першого туру Євро-2012, в якому змагатимуться збірні Нідерландів і Данії. Однак система видала невтішний результат: з'ясувалося, що на цей день вільних місць не залишилося ні в одному готелі міста.

Міняємо дату на 13 червня (в цей день пройде матч Нідерланди - Німеччина ). І знову той же результат. Тоді пробуємо забронювати кімнату за день до першого матчу - сайт пропонує відразу ж близько 30 варіантів для заселення. Однак розраховувати на розкішні готелі гостям міста не варто, в списку - одні лише хостели і студентські гуртожитки.

Найдешевший варіант - общага спортивного коледжу на вулиці Фронтовий (яка знаходиться в 10 хвилинах їзди від центру міста). Одномісний номер там обійдеться в 360 гривень. А ось за добу проживання в гуртожитку № 10, яке належить Національній юридичній академії (вул. Пушкінська, 70) доведеться викласти аж 1900 гривень.

"У цьому районі ви знайдете безліч ресторанів, кафе, нічних клубів, магазинів, супермаркетів і парковок. Футбольний стадіон знаходиться всього в 5 км від гуртожитку, зупинка громадського транспорту - на відстані 1 кілометра", - значиться в описі дорогого гуртожитку.

НА ПРИРОДІ. Для тих фанатів, які не захочуть жити в чотирьох стінах, в Харкові підготують кемпінг на піску. За даними мерії, зараз майданчик для наметів підшукали для голландських уболівальників, близько 26 000 фанів планують поселити на березі Журавлівського водохраніліща.По попередньою інформацією, ціна за двомісний намет, оснащену всім необхідним, складе 50 євро .

Однак, за словами представника офіційного туроператора, компанії "TUI Travel" Андрія Ставенко, уболівальникам поки що рано впадати у відчай. "У нас поки що викладено на сайті 30-40% об'єктів, - каже Ставенко. - Ми кожен день додаємо нові об'єкти і будемо це робити до травня наступного року. Це досить копітка робота: нам потрібно знайти готель, описати її, перевести інформацію на десять мов і розмістити ".

ЦІНИ НА КВАРТИРИ зльоту в 2-3 РАЗИ

Заповзятливі харків'яни вже почали підраховувати надприбутки, які вони зможуть отримати, здаючи житло іноземним фанатам. За словами віце-президента Української гільдії ріелторів Сергія Шкілева, влітку ціни на оренду квадратних метрів злетять в 2-3 рази: якщо зараз скромну одиничку в спальному районі міста можна зняти всього за 170 грн на добу, то до літа ціна злетить до 500 грн, прогнозують ріелтори.

"Господарі, які уклали довгострокові договори, не стануть їх розривати заради отримання вигоди від добової оренди, адже вболівальники приїдуть в місто ненадовго", - говорить Шкільов. За його словами, бронюванням елітного житла, найімовірніше, будуть займатися туроператори. Тільки в цьому випадку власники квартири зможуть отримати компенсацію, якщо в їх квартирі щось зламають.

"Можна, звичайно, провести опис майна, - каже Шкільов. - Але в разі чого пред'являти претензії, швидше за все, буде нікому - квартиранти просто покотив додому за кордон. Тому власники квартир будуть закладати ризик у вартість оренди. Але поки що вболівальники не виявляють зацікавленість квартирами на період Євро ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Фанатам Євро-2012 запропонують общаги і намети: все готелю - заброньовані". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Федосенко Павло

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ