Реклама
Реклама
Реклама

ДАІ визнала помилку: міняти права для виїзду за кордон не потрібно

  1. Орфографічна помилка в тексті:

21 квітня 2011, 17:55 Переглядів: 21 квітня 2011, 17:55 Переглядів:   У Могильова визнали помилку - міняти права лдя виїзду за кордон не треба, фото прес-служби президента

У Могильова визнали помилку - міняти права лдя виїзду за кордон не треба, фото прес-служби президента.

Для виїзду за кордон на автомобілі після 29 березня 2011 українці не зобов'язані отримувати водійські права нового зразка, в яких буде вказана кінцева дата їх дії. Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту Державтоінспекції Анатолій Павловський, пише газета " справа "

Таким чином, скандальну заяву Міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова про те, що для виїзду за межі України після 29 березня 2011 року власникам безстрокових водійських посвідчень необхідно замінити їх на нові документи з обмеженим терміном дії, яке глава МВС зробив в лютому цього року, є безпідставним.

Як заявив тоді міністр в одному зі своїх коментарів: "переоформляти їх (водійські права - ред.) Потрібно тільки тим, хто планує після 29 березня виїжджати за кордон. Ми вважаємо, що для цього достатньо надати лише медичну довідку і старий документ, після чого ДАІ автоматично видасть нові права ". Могильов пояснив, що така вимога встановлює поправка, внесена до Міжнародної конвенції про дорожній рух.

Однак відразу після цієї заяви виникла дискусія про те, що в Конвенції такого положення немає.

Крапку в суперечці поставила Державтоінспекція.

Як роз'яснили Департаменті ДАІ, з 29 березня 2011 року набула нова вимога до учасників міжнародного дорожнього руху - про обов'язкове зазначення в посвідченні водія дати закінчення їй дії.

"Тобто, починаючи з 29 березня 2011 року, національні посвідчення водія, які видаються на території країн, які приєдналися до Конвенції, в тому числі України, в обов'язковому порядку повинні мати термін дії, - йдеться в офіційному листі Державтоінспекції. -" При цьому , відповідно до положення статті 43 Конвенції, всі посвідчення водія, які відповідали її вимогам і були видані до 29 березня цього року, залишаються дійсними і визнаються протягом усього терміну їх використання ".

Таким чином, ДАІ підтверджує: українські водії, які отримали свої посвідчення на право водіння в колишні роки, і які не містять вказівки про термін дії, можуть безперешкодно виїжджати за межі України для поїздок по закордонних країнах.

"Разом з тим в деяких країнах через суб'єктивних факторів (різне тлумачення окремих положень Конвенції) у наших громадян за відсутності терміну дії посвідчення водія можуть виникнути проблеми.

Тому міністр внутрішніх справ рекомендував громадянам, які планують поїздку за кордон на автомобілі, замінити посвідчення водія на термінове ", - йдеться в офіційному листі Державтоінспекції. В Гаї підсумували, що заміна посвідчень водія, які сьогодні знаходяться у водіїв транспортних засобів і не мають терміну дії , не є обов'язковою нормою і відбувається поступово за бажанням їх власників.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "ДАІ визнала помилку: міняти права для виїзду за кордон не потрібно". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ