Реклама
Реклама
Реклама

Житлова нерухомість. Загальні тенденції (9)

Включені терміни, з приводу яких у читачів гілки найбільш часто виникають питання

Афганський олігарх, російський олігарх, російський нафтовик або олігарх-якої іншої країни - міфічна істота, як правило нерезидент РБ, який володіє необмеженими фінансовими ресурсами, які йому нікуди більше прилаштувати і націлений на скупку мінської нерухомості цілими будинками і під'їздами, в наслідок чого в найближчій перспективі створиться дефіцит пропозиції і зростання цін на квартири для ждунов, тобто час створювати черговий хапун

Бабушатнік - стандартизований продукт ринку нерухомості Мінська. Складає більше 70% капіталізації житлового фонду міста. Відмінні риси: невибагливе стан, панелька або хрущ радянського періоду, номінальний ремонт радянського періоду або перші роки незалежності Республіки, мінімальна вартість на ринку. Найчастіше в незмінному вигляді з'являється на РН в зв'язку з тим, що дістається у спадок зі смертю літнього родича. Стабільний попит забезпечує високу ліквідність інструменту, останні присвоєні рейтинги: Standard & Poor's AA +, Moody's AAA, Fitch Ratings AA +.

Буратіно - людина, добровільно вирішив влізти в пайову (облігаційне) будівництво, тобто топку лукомотіва (див. також лукомотів) в більш широкому сенсі, це індивід з досить великою котлетою, готовий її конвертувати в бетонометри на ринку уркаганів

База НКА - легендарний джерело (кошерності) правди про ринок нерухомості (див. Ринок уркаганів). В силу полубожественного походження, доступний тільки жерцям РН (ріелтори) і обраним героям, які вчинили подвиг удушення жаби.

Булочна, воно ж "снаряд в булочну" - етап у розвитку ринку нерухомості, при якому відбувається схлопивается зменшення ціни з виділенням побічних квадратних метрів. Дехто припускає, що вдасться вихопити батон після попадання в булочну снаряда, що аналогічно покупки квартири за ціною серйозно нижче за ринок.

Зовнішній долар - долар, що знаходиться поза кишені людини, на відміну від долара внутрішнього (всередині кишені людини) має вартість на 13% більше, (див. Також реліктове випромінювання Шумана.)

Голопапа - активний учасник РН і основний реципієнт луокомотіва. Вкрай чутливий до милиць. Найчастіше має основні властивості: відсутністю грошей, здорового глузду і прагненням до нестримного розмноження і обтяжень потім інших людей проблемами з вихованням і забезпеченням священним бетону свого потомства. Патамушта йому все далжна!

Гондольєри в гондолах - термін родом з кварталу Маяк Мінська, який будує "всесвітньо відомий" холдинг сербських братів Карич "Дана Астра" і позначає нездійсненні обіцянки забудовника, що видаються Буратіно в процесі продажу котлованів в обмін на їх котлетки по красивих картинок (Рендер)

Директор ЦУКС - епічний богатир на ринку уркаганів, який поодинці вступив в незримий бій з темними силами цього ринку, і єдиною метою якого є швидке настання загального папіцота

Ждунов - люди, спокійно очікують для себе підходящого сприятливого положення в економіці, щоб стати учасниками ринку нерухомості. Ждунов бувають і серед тих, у кого вже є заповітний святий бетону (вони мирно чекають по 2500+ за метр, щоб вигідно продати) і тих, хто на протилежному боці барикад, ще тільки планує здійснити головну мету в житті будь-якого білоруса - купівлю квадратних метрів .

Ілітний будинок - типова багатоповерхівка Мінська; зазвичай каркасного виконання, але також може бути і панельним, якщо названий гучним позбавленим смаку ім'ям, наприклад, відомого композитора або хоча б просто побудована в межах МКАД

КГ - "Кам'яна гірка" або Кам'яне гетто - мікрорайон в місті Мінську, є еталоном комфортного проживання для всіх голопап і не тільки. Квартири в цьому районі роздають зазвичай безкоштовно або з 1-5% кредитами тільки обраним, що вже ніби натякає на його елітність і недоступність простим смертним.

Килим зі стіни - засіб (у разі його зняття зі стіни і продажу на ринку) для дострокового погашення кредиту на нерухомість, після чергової девальвації.

Котлета, катлєта - це конкретна матеріально виражена пачка або кілька пачок грошей (зазвичай доларів США), яку один з учасників ринку нерухомості відклав на придбання жаданих бетонометров, а також - сукупне вираження покупної ціни конкретного об'єкта нерухомості.

Шкірний - міфічна істота, якому вдасться купити квартиру попіццот, см. Так же скоро.

Милиці РН - комплекс заходів, що вживаються державою та іншими учасниками ринку нерухомості (ринку уркаганів) для підтримки його від обвалу і здування чергової бульбашки напружених цін

Куделки остапенілі - узагальнена характеристика публічної діяльності в ЗМІ глашатаїв від ринку уркаганів, а також втома і роздратованість людей, що стежать за ринком нерухомості від нескінченних упереджених, нездійсненних і зацікавлених прогнозів всяких так званих експертів ринку

Лукамотів, вона ж топка - будівельна галузь в країні, яка повинна була витягнути країну з півкуль, але не змогла, як паливо лукамотів використовує буратін, які тримають в тремтячих ручках свої катлеткі.

НБ ( "Нова Борова") - молодий мікрорайон за МКАД в селищі К (Ж) опіще, де на стінах будинків забудовник намалював голих чоловіків, назвав вулиці гучними іменами і це стало приводом збільшити вартість кв. метрів бетону до рівня цін всередині самого МКАД, що несказанно ощасливила тамтешніх мешканців з не мінської пропискою, які організували секту поклоніння НБ і є постійним приводом для підколів і веселощів тих, хто там квартири не купив і дивиться на ситуацію з боку

Ніщеброд - особа, що володіє мізерними фінансовими ресурсами, тобто НЕ скататися ще свою котлетку. Дивиться з ненавистю і заздрістю на щасливих володарів священного бетону або ж власників завидних котлетіщ і з нетерпінням чекає настання попіццот, хоча навіть в цьому випадку грошей на покупку у нього не буде.

Жебрак хапун - етап у розвитку, ринку нерухомості, при якому відбувається інтенсивне зникнення з ринку найдешевших варіантів, викликається численними факторами, точне джерело встановити неможливо.

Огурцевод (Пінський), огірковий магнат, циганський барон - абстрактна особистість, як правило резидент РБ, має значні фінансові ресурси, що отримав їх від вдалої підприємницької, корупційної, контрабандної та ін. Приносить легкі гроші діяльності і націлений на покупку мінської нерухомості цілими під'їздами для своїх підростаючих і бажаючих переїхати «у сталіца» чад, в наслідок чого створюється дефіцит пропозиції і зростання цін на Святий бетону

Відскік дохлої кішки - термін, що прийшов з Wall Street (або "dead cat bounce" на мові оригіналу), прийшов з ідеї, що «навіть мертва кішка відскочить, якщо її скинути з великої висоти» в нашому випадку - короткочасне пожвавлення і підвищення цін на РН в зв'язку з підставленими йому милицями (зниження ставок по кредитах, зниження обсягів будівництва і ін.) або при міфічному зростанні економіки, яке надалі змінюється новим крутим піке до чергового дну цін і настанню загального попіццот

ПГ - Парк імені М.Горького в місті Мінську, є в вузьких колах еталоном центру міста, що автоматично збільшує вартість кв. метра бетону в 100500 раз

Підвищувала - людина, що очікує часто всупереч будь-якій логіці, нескінченного зростання вартості квадратного метра, бувають також помірні, ультраправі і ортодоксальні форми підвищував

Поніжали - В 1-й агресивній формі - ждунов-покупці (розповідають всім, що вони покупці), вперто не бажають оцінити реально (здраво) тенденції РН. Як правило, мають занижені очікування на рахунок розумових здібностей продавців, пропонуючи їм (взяв би, купив би, дав би) суми за продавані квартири, засновані на мріях, звернених у минуле (безповоротно пішло), ну і через відсутність реально необхідних сум для здійснення реальної покупки (див. ніщеброд). Із загальної кількості знижував виділяються задушені жадібністю і заздрістю ( "жабою" Поніжали - В 1-й агресивній формі - ждунов-покупці (розповідають всім, що вони покупці), вперто не бажають оцінити реально (здраво) тенденції РН неадекватний. Неадекватний мріють купити квартири, отримані в спадщину, побудовані пільгово, приватизовані за п'ять копійок, побудовані з місцевого піску за ті ж п'ять копійок, що в рази нижча за середньоринкову і явно не поєднується з реальністю. У зв'язку з неустраняемого розривом очікувань і можливостей, поніжали впадають у відчай і істерику, декламуючи, багато разів повторюючи заклинання-цифри (300, 500), які, на їхню думку, (іноді ніяк не пов'язано з реальністю) дозволять їм проживати у ПГ (в інших місцях). Поніжали - дуже тонкі і ранимі натури. Після розмахування "КатлетА" (як їм здається, насправді "котлеткою" перед "танкістом", прикидаються хворим або реально вболівають, втрачають здатність адекватно мислити, самостійно здійснювати телефонні дзвінки, і чекають (скоро, коли їм передзвонить продавець (агент, хтось), і запропонує здійснити їх мрію за "котлетку" . У 2-й спокійній формі - це стежать за ринком уркаганів і в цілому економіки країни особистості, які роблячи відповідні здорові і логічні висновки всупереч криків усіляких икспертов, намагаються пояснити іншим учасникам, що передумови для зростання цін на ринку відсутні і швидше йде явна тенденція на зниження. Бувають помірні, ультраправі і ортодоксальні.

Помахати котлетою - підтвердити перед продавцем об'єкта нерухомості свою фінансову платоспроможність. Також має значення "продемонструвати продавцеві нерухомості необгрунтованість його фінансових домагань".

Попіцот, воно ж піццот, по 500, папіццот, попятьсот, - вартість одного квадратного метра сферичної квартири в вакуумі на самому дні цін в разі падіння РН або середньої по ринку в нормальній стабільній економіці. Є величиною для кожного індивідуального та абстрактної, курс перекладу в натуральні показники (долари, наприклад), теж індивідуальний, см. Так же зовнішній долар.

Попіццотнік - людина притримує свою нажите кров'ю і потом котлету до моменту приходу загального «по 500» з метою тільки в цьому випадку конвертувати її в жадані бетонометри.

Продати котлован, влізти в котлован - позначає особливість білоруської моделі пайового будівництва, коли чесне і абсолютно щире обіцянку забудовника побудувати коли-небудь бетоноячейку на ще голом поле, видається Буратіно в обмін на їх котлетки по красивих картинок (Рендер), а часто і без картинок . Періодично призводить до написання відеозвернень до вождя.

Реліктове випромінювання Шумана - невідоме сучасній науці випромінювання, що діє на головний мозок людини, викликаючи псевдонаукові і псевдочеловеческіе словоізліянія. Джерело в даний час ніхто не знає, допомагає шапочка з фольги.

Ринок уркаганів - закрита масонська організація, в якій присутні керівні кадри країни, вектор інтересів спрямований в бік збільшення відкатів і ціни на метр.

Скоро - часовий відрізок від справжнього до моменту настання загального попіццот, для всіх суб'єктивний, тому важко співвіднести з дійсної тимчасової шкалою.

Священний Мінський Бейтон - він же Святий бетону або штучного нав'язаний багатьма роками соціалістичного розвитку фетиш населення Білорусі при якому кожен поважаючий себе громадянин, повинен мати свою власну бетоноячейку в Мінську. При цьому вся життя вибудовується тільки для досягнення поставленої мети жаданого володіння. Шанувальники цієї ідеї, готові йти на будь-які страждання і позбавлення (непідйомні кредити, життя десятиліттями на знімних квартирах, в смердючих общагах і комуналках і ін.).

Танкіст (и) - продавці, вперто не бажають оцінити тенденції РН. Як правило, мають завищені очікування щодо фінансових можливостей покупців, виставляючи ціни продажу ( "хотілки") на свої квартири ( "танки") набагато вищі за середньоринкові. Із загальної кількості танкістів особливо виділяються задушені жадібністю ( "жабою") неадекватний. Неадекватні танкісти намагаються продати квартири, виставляючи сильно завищену ціну - "списку бажань", часто в рази перевищує середньоринкову і явно не що поєднується з реальністю. Танкісти в період падіння цін іноді прозрівають, "заводять свої танки" і, рухаючись назустріч покупцеві, знижують ціни.

Хапун - скупка буратінами без розбору все, що пропонується на ринку нерухомості в поточний момент під страхом того, що завтра подорожчає. Це дійство може формувати новий міхур на РН.

XнаБ (ХБ) - Хрущ на вулиці Берута , Куплений по 1000 за метр з хорошим ремонтом і обстановкою в 06 місяці 2015 року та признається багатьма провальною угодою, немає, навіть влётом, провалом, епік фейлом (с) Osemenitel, господар ХнаБ

Хотелка - виражена в умовних одиницях і видається вологими мріями володарів жаданого святого бетону кінцева вартість об'єкта нерухомості. Найчастіше шляхом освіти і занурення суб'єкта з небес в сувору економічну дійсність, а також торгу, опускається аж до 20% від заданої середньоринкової.

Центрист - людина, яка дотримується стабільної еволюції / деградації вартості квадратного метра, підкласів не виявлено.

Експерт (иксперт) ринку нерухомості - людина, що має найменш певне і найменш стійке уявлення про подальшу динаміку цін РН Мінська. Традиційно виявляється прав хоча б в одній зі своїх точок зору, як це з'ясовується потім. Приклади: Тачкін, Простолупов, Астапеня, Куделко.