Реклама
Реклама
Реклама

Скільки коштує квартира на вторинному ринку в Херсоні?

Як розповіла агент з продажу нерухомості Світлана Мущіцкая, 80% інвесторів в Херсоні вибирають одно- і двокімнатні, а 20% - трикімнатні квартири Як розповіла агент з продажу нерухомості Світлана Мущіцкая, 80% інвесторів в Херсоні вибирають одно- і двокімнатні, а 20% - трикімнатні квартири. Купівельний попит орієнтований як на новобудови, так і на багатоквартирні будинки старої споруди.

Згідно з інформацією агентств нерухомості, 70% інвесторів купують житло з готовим ремонтом, а 30% - з чорновою обробкою .

За словами фахівця, найбільш затребуваними вважаються квартири з індивідуальним опаленням і лічильниками енергоресурсів. Крім цього, покупці цікавляться житловими багатоквартирними будинками, розташованими біля транспортної розв'язки та об'єктів соціальної інфраструктури.

Власники житла в Херсоні готові до торгу при продажу. Розмір такої знижки становить в середньому 2% від вартості квартири.

Ріелтори підкреслюють, що при відповідності ціни об'єкта ринкової, його продаж займає до трьох місяців. Якщо вартість квартири завищена, експозиція триватиме вдвічі довше. Саме стільки часу знадобиться продавцеві житла за завищеною ціною, щоб зрозуміти реальну ринкову і погодитися знизити її до цього рівня вартості свого об'єкта.

Інфографіка показує середні ціни на покупку житла в багатоквартирних будинках старої споруди Херсона. Насправді дані можуть різнитися, оскільки залежать від типу планування і площі об'єкту.

Придбати однокімнатну квартиру в центрі Херсона можна за $ 14000- $ 16000.

Двокімнатне житло в багатоквартирних будинках старого житлового фонду, розташованих в прицентральних районах, можна купити за $ 15500- $ 16500.

Трикімнатні квартири на околиці міста коштують $ 16500- $ 17000.

Для порівняння, придбати однокімнатне житло в багатоквартирних будинках старої споруди в центрі Миколаєва можна в середньому за $ 17000- $ 18000.

Найчастіше інвестори вважають за краще купувати квартири в багатоквартирних будинках, розташованих в Таврійському і Дніпровському районах міста.

джерело