Реклама
Реклама
Реклама

Ринок нерухомості Криму: перше півріччя 2012р

  1. Нерухомість в місті
  2. Середня вартість земельних ділянок по районах Криму
  3. Житло в Криму

Ціни на квартири і будинки в Криму в першій половині року злегка знизилися у всіх районах півострова click at this page .

Фахівці з нерухомості кажуть про стабілізацію ситуації на ринку. І навіть - про деяке пожвавлення попиту до осені. Так що бажаючі вже зараз можуть починати доглядати собі об'єкт до своїх достатків.

Протягом першого півріччя 2012 року ціни на нерухомість в Автономній Республіці Крим продовжили знижуватися. Причому ця тенденція торкнулася всіх сегментів - як міських квартир, так і будинків із землею на узбережжі Чорного моря. Правда, динаміка зниження була незначною. Це дає фахівцям ринку підстави вважати, що цінова ситуація на ринку стабілізувалася source .

Нерухомість в місті

У першій половині 2012 року активність на вторинному ринку житлової нерухомості Сімферополя була невисокою. У зв'язку з цим, за даними консалтингової компанії «Олімп-Консалтинг» та Ліги експертів України, середня вартість квадратного метра в столиці автономії з початку року знизилася на 1,9% і склала на початок серпня $ 839. За порівняно з липнем 2011 року найсильніше за все - на 15% - подешевшало житло економ-класу, розташоване в районі готелю «Москва» і на масиві «Комсомольське».

learn more here learn more here

Втім, як відомо, Крим - це далеко не тільки Сімферополь. Велика частина покупців житла традиційно зосереджена у популярних курортів. При цьому лише незначна частина потенційних клієнтів агентств нерухомості становлять місцеві жителі. На них, за різними оцінками, припадає від 10 до 20% покупців житла. Решта угоди укладаються з жителями інших міст України чи з іноземцями, в основному - росіянами. За словами, засновника агентства нерухомості «Планета Крим» Ігоря Захарченко, в нинішньому році портрет покупця нерухомості на півострові практично не змінився. Число місцевих угод, скоріше, навіть скоротилося. Відсутність активного попиту не дає можливості власникам апартаментів підвищувати ціни. Тому зараз купити однокімнатну квартиру в Ялті можна за $ 45 тис. Однак за ці гроші можна придбати лише квартиру у віддалених від Набережній районах.

Найдешевше житло в центрі містечка, як правило «хрущовка», обійдеться трохи дорожче - в $ 50-55 тис.

Двокімнатне житло на околицях буде коштувати вже близько $ 60 тис., А в центральній частині міста - $ 70 тис. Трикімнатні квартири майже не користуються попитом серед потенційних покупців, а їх вартість становить в середньому по місту $ 70-75 тис.

http://petsphilosophy.com/mapsro1 Ігор Захарченко: «До виборів очікується збільшення активності покупців. Адже нікому не відомо, що буде після них, що буде з економікою країни взагалі і курсом гривні зокрема. Це і підстьобує покупця ».
Окрема категорія житла - квартири, розташовані на Набережній. Вивести певну цінову тенденцію для цього району Ялти вкрай важко, оскільки тут житло виставляється на продаж дуже рідко і, як правило, за значно вищими цінами, які можуть бути в два-три рази більшими, ніж в інших районах міста. Власники дорогих апартаментів рідко йдуть на поступки покупцям і можуть роками чекати людину, яка погодиться заплатити часто астрономічну суму за їх житло.

Варто відзначити, що купити квартиру в районі Великої Ялти можна значно дешевше. За словами фахівців з нерухомості, найнижчими цінами в цьому регіоні може похвалитися Гаспра, де однокімнатна квартира в середньому коштує $ 28-30 тис., А двокімнатні апартаменти обійдуться потенційному покупцеві вже в $ 40-42 тис.

Житло в Алупці коштує ще на $ 3-5 тис. Дорожче, а самим елітним селищем вважається Форос, де житло буде коштувати потенційним покупцям в $ 2-2,5 тис. / Кв.м.

click Ціни на будинки і землю в Криму

У першому півріччі 2012 року ціни на будинки в Криму також плавно знижувалися. За даними консалтингової компанії «Олімп-Консалтинг» та Ліги експертів України », з січня по липень вартість будинку з ділянкою в середньому знизилася на 2,96% і склала на початок серпня $ 393 за кв. м. При цьому з липня минулого року будинки подешевшали на 5,5%. І зараз квадратний метр в котеджі обійдеться покупцеві: в Сімферопольському районі $ 454, в Білогірському - $ 402, в Бахчисарайському - $ 312, в Сакському - $ 405.

check this out check this out

Середня вартість будинків із землею по районам Криму Середня вартість будинків з землею в Сімферополі
Опитані експерти кажуть, що намітився до осені зростання попиту зосередився в основному на землі. Інтерес до даного виду нерухомості підтверджує і динаміка цін. З початку року ділянки на півострові подешевшали в середньому всього на 1%. А з липня минулого року - лише на 3%. В результаті на початку серпня сотку землі в Криму в середньому можна придбати: в Сімферопольському районі за $ 902, в Білогірському - за $ 577, в Бахчисарайському - за $ 662, в Сакському - $ 913.

Середня вартість земельних ділянок по районах Криму

http://petesautotransport.com/mapca1 http://petesautotransport

check this out Зрозуміло на пожвавлення попиту в першу чергу вплинули сезонні чинники. Навесні і восени у всіх регіонах України на ринку нерухомості традиційно спостерігається підвищення активності. У нинішньому ж році бажання поквапитися з вкладенням коштів у нерухомість змушує і наближення парламентських виборів «До виборів очікується збільшення активності покупців, - розповідає« Світу Квартир »Ігор Захарченко.- Адже нікому не відомо, що буде після них, що буде з економікою країни взагалі і курсом гривні зокрема. Це і підстьобує покупця ».


Житло в Криму

Згідно з рейтингом компанії «Олімп Консалтинг» та Всеукраїнського об'єднання «Ліга експертів України», Севастополь, Автономна Республіка Крим, Миколаївська, Одеська, Херсонська області відносяться до Причорноморському регіону. Він займає останнє місце серед всіх регіонів за кількістю транзакцій, куди, крім угод купівлі-продажу житла, відноситься дарування та ін.

Загальна характеристика ринку житлової нерухомості Криму:

• 73 272 - загальна кількість транзакцій по регіону,
• 16 973 - загальна кількість транзакцій по автономії,
• 419 748 - загальна кількість транзакцій по Україні,
• 36 641 - іпотека в Україні,
• 4200 - це іпотека в регіоні,
• 716 - іпотека в автономії,
• 4% - відсоток іпотеки від загальної кількості транзакцій по регіону,
• 6955182 - загальна чисельність населення регіону,
• 1926663 - загальна чисельність населення автономії,
• 3477591 - число економічно зайнятого населення регіону,
• 963 332 - кількість економічно зайнятого населення автономії,
• 1738796 - число економічно зайнятого населення регіону, що не має власного житла,
• 481 666 - кількість економічно зайнятого населення автономії, що не має власного житла,
• 0,15% - кількість платоспроможного населення,
• 316 066 - середня вартість квартири площею 45 кв. м,
• 5370000000 грн - сума капіталовкладень населення області в ринок нерухомості,
• 24404000000 грн - сума капіталовкладень населення Причорноморського регіону в ринок нерухомості.