Реклама
Реклама
Реклама

Купити житло на вторинному ринку - поради

mamadu.ru - все безкоштовні дошки оголошень без реєстрації на мамаду нерухомість без посередників

Москва, Підмосков'ї

Санкт-Петербург



»   Статті по нерухомості   »Купити житло на вторинному ринку - поради » Статті по нерухомості »Купити житло на вторинному ринку - поради

Ви зважилися на покупку житла на вторинному ринку, вітаємо вас! Ви зважилися на покупку житла на вторинному ринку, вітаємо вас Це важливий момент у вашому житті, і не хотілося б затьмарювати його. Постарайтеся при покупці квартири бути максимально пильним, щоб уберегтися від шахраїв і не втратити накопичені з такою працею гроші, а то і здоров'я. Тому постарайтеся уважно прочтітать поради на мамaду.pу і інших сайтах, оскільки "попереджений, значить, озброєний".

Вкрай небажано діяти самостійно, купуючи квартиру без посередників, звичайно, якщо ви самі не ріелтор з великим досвідом. Ви можете вибрати відповідну для покупки квартиру на дошці безкоштовних оголошень Куплю-продам квартиру, кімнату в Москві і області .

При пошуку квартири не слід кидатися на "вигідний" дешевий варіант, який, до того ж, продають терміново. Якщо ціна дуже низька, це повинно вас насторожити, швидше за все, у вас в процесі або після покупки виникнуть проблеми, і в гіршому випадку ви залишитеся без квартири і без грошей, а вже про найгірше краще і не говорити.

Якщо ріелтор або ви самі підібрали відповідну квартиру, ви можете укласти з продавцем так званий попередній договір. У цьому договорі, який захищає інтереси продавця і покупця, повинні бути відображені умови, на яких буде згодом укладений договір купівлі-продажу, і терміни проведення угоди. У попередньому договорі вказується ціна квартири, терміни угоди та інші істотні умови. Зазвичай покупець вносить аванс в рахунок майбутньої покупки, цим він підтверджує серйозність своїх намірів.

Пам'ятайте, що передача грошей повинна відбуватися тільки у нотаріуса з отриманням розписки і в присутності свідків. Бажано вибрати одного або родича, якому ви довіряєте, і на всі зустрічі приходити не поодинці. При цьому бажано також не розповідати всім і кожному, що у вас є велика сума грошей для покупки квартири. Попросіть про це ж і свого друга, з яким ви довірилися.

Беріть участь у всіх перевірках, які здійснює ріелтор, уважно переглядайте всі оригінали документів, які пред'являє продавець, документи, що засвідчують особу продавця, довідки та виписки. При цьому ваш друг може спостерігати за тим, як поводиться продавець. Якщо при перевірці документів він занервував, варто розглянути ці папери більш ретельно, із залученням органів, які видали їх. Якщо квартира продається за дорученням, перевірте дату видачі довіреності і термін, на який вона видана. Зверніться до нотаріуса, який її видав, і попросіть повідомити, чи дійсна вона на даний момент, не відкликана чи. Пам'ятайте, що якщо довіритель визнаний недієздатним або помер, довіреність недійсна.

Перевірте, дієздатний чи продавець, чи не перебуває він на обліку в психдиспансері.

Необхідно також перевірити, чи немає інших осіб, які мають права на квартиру, що продається. Якщо квартира купувалася продавцем в період шлюбу, то навіть у разі, коли вона оформлена у власність на одного з подружжя, він не може розпоряджатися нею без згоди другого з подружжя. Таким чином, другий чоловік повинен підтвердити свою згоду на угоду купівлі-продажу.

Не погоджуйтеся на заниження реальної вартості квартири в договорі купівлі-продажу. Якщо договір буде оскаржений через суд, то ви зможете розраховувати на повернення лише тієї суми, яка була вказана в договорі.

Проблеми можуть виникнути в тому випадку, якщо в купленому вами житло прописані люди. Звичайно, за законом зі зміною власника вони втрачають свої права на проживання в цій квартирі, але це відбудеться не автоматично. І якщо вони не поспішають виписуватися самі, то вам доведеться робити це через суд. А до цього вони відповідно до реєстраційної записом в їх паспортах мають право проживати за місцем реєстрації, і поліція буде на їхньому боці. Тому, щоб уникнути зайвих проблем перевірте, що на купується житлоплощі ніхто не прописаний, або за договором вони зобов'язані виписатися до укладення угоди.

Ще один момент, який може отруїти вам радість від покупки, це борги комунальним службам. Після того, як квартира перейде у вашу власність, розбиратися з цими боргами доведеться вже вам, з колишнього власника ви навряд чи зможете отримати ці борги, а за несплату електрику, газ і т.д. відключать-то вам! Тому потрібно з'ясувати, чи всі комунальні послуги повністю оплачені на момент покупки.

І як би ви не були впевнені, що вас обдурити неможливо, шахраї винаходять все нові і нові хитрощі, тому не варто економити на послугах професійних агентів з нерухомості і юристів. Для покупки квартири або кімнати звертайтеся в агентство нерухомості.

Читайте також по цій темі:
Як купити квартиру без агента ,
Ризики при покупці квартири на вторинному ринку житла ,
Купівля квартири у спадкоємця .

Стаття написана автором спеціально для сайту mamadu.ru.
Копіювання заборонено.