Реклама
Реклама
Реклама

Іпотека на вторинне житло в ДомКлік від Ощадбанку

  1. Особливості іпотеки на вторинне житло через ДомКлік Ощадбанку
  2. Умови та вимоги до позичальника
  3. Необхідні документи
  4. Процентні ставки
  5. Вимоги до нерухомості
  6. Яке житло взяти в іпотеку не вийде?
  7. критерії схвалення

Іпотека на вторинне житло в ДомКлік від Ощадбанку - це відмінна можливість купити квартиру своєї мрії Іпотека на вторинне житло в ДомКлік від Ощадбанку - це відмінна можливість купити квартиру своєї мрії. Плюсом такого придбання стане можливість в'їхати одразу після покупки, а також більш широкий вибір розташування готового житла. Ощадбанк пропонує громадянам допомогу в покупці, надаючи іпотечні кредити. А в останні роки процедура їх отримання значного спрощення документообігу.

зміст [ приховати ]

Особливості іпотеки на вторинне житло через ДомКлік Ощадбанку

Ощадбанк пропонує кілька програм для покупки житла, не оминаючи при цьому і можливості придбань на вторинному ринку. Для ринку вторинного житла умовно виділена програма «Готове житло», проте схожа можливість згадується в більшості пропозицій. Знайти уже готову квартиру і подати на неї заявку можна через сервіс ДомКлік. Однак при цьому необхідно враховувати деякі нюанси:

  • Процентна ставка по іпотечному кредиту на перепродати квартиру буде вище. В даний момент діють акції для новобудов, тариф за якими набагато нижче.
  • Хоча для ринку вторинного житла недоступні окремі акції, знизити процентну ставку можна при електронної реєстрації. Також послаблення пропонуються чинним клієнтам Ощадбанку, які користуються зарплатною карткою.
  • Доступна сума для покупки квартири на вторинному ринку в Москві і регіонах може відрізнятися практично в 2 рази. Мінімальна сума залишається єдиною - 300 тисяч рублів, однак максимальна зазвичай становить до 15 і 8 млн рублів відповідно.
  • Купівля житла на вторинному ринку вимагає від користувача уважності. Зокрема, для зниження ризиків потрібно провести правову експертизу, щоб максимально убезпечити себе від можливих претензій з боку неврахованих власників.
  • Незважаючи на те, що загальний відсоток по вторинному ринку на іпотеку вище, клієнтові легше підібрати дешевший варіант, так як при оцінюванні нерухомості приділяється увага стані конкретної квартири і будинки в цілому.

Умови та вимоги до позичальника

Для іпотеки на вторинному ринку нерухомості діють ті ж загальні правила, що і для новобудов або заміських будинків. В першу чергу це стосується віку позичальника. Він повинен бути старше 21 років, але до моменту погашення його вік не повинен перевищувати 75 років. У деяких випадках максимальний вік може бути скорочений, наприклад, при оформленні іпотеки по 2 документам без підтвердження доходів на момент останньої виплати позичальнику має бути не більше 65 років. Зверніть увагу, що невідповідність віку може стати причиною відмови у наданні доступу до сайту ДомКлік. Крім віку при оформленні іпотеки через особистий кабінет ДомКлік варто врахувати й інші фактори, які можуть вплинути на отримання кредиту.

Необхідні документи

Для вторинного ринку буде потрібно зібрати більше документів, ніж на новобудову. Однак при подачі онлайн-заявки персональний менеджер допомагає підготувати і зібрати комплект документів. Приїхати для укладення договору необхідно буде лише один раз, а при собі потрібно мати:

  • Власний паспорт громадянина РФ;
  • Документ, що підтверджує особу (водійські права, СНІЛС, військовий квиток і так далі);
  • Трудову книжку;
  • Довідку 2НДФЛ;
  • Договір про купівлю-продаж;
  • Документ, що підтверджує за продавцем право власності на квартиру;
  • Згода співвласників житла на продаж;
  • Виписка з ЕГРН;
  • Звіт про оцінку нерухомості.

Зверніть увагу, що для подружньої пари довідка 2 ПДФО і трудова книжка буде потрібно не тільки від основного позичальника, але і від другого чоловіка, який є созаемщиком. Процедура оцінки нерухомості замовляється безпосередньо через систему ДомКлік.

Процентні ставки

Стандартна відсоткова ставка, за якою розраховується житло на вторинному ринку через калькулятор на ipoteka від DomClick.ru становить 11,5%. Однак ставка для позичальника може бути знижена за певних умов:

  • Наявність зарплатної картки Ощадбанку -1%;
  • Додаткове страхування життя і здоров'я в дочірньої компанії від Ощадбанку -1%;
  • Заповнення електронної реєстрації -0,1%;
  • Для молодої сім'ї, де один з подружжя молодше 35 років -0,5% по акції.

Таким чином можна «збити» ставку до 8,9% в рік.

Вимоги до нерухомості

Об'єкти, що виставляються на продаж через ДомКлік, вважаються автоматично перевірених на задоволення умов. Спочатку вітрина вже розділена на категорії первинного і вторинного житла. Однак користувач перед покупкою може сам переконатися в тому, чи правильний вибір він зробив. Для цього існує функція правової експертизи, яка не тільки розкриє можливі ризики при покупці квартири, а й підтвердить, чи підходить дане житло за іпотечними вимогам. Вимог до нерухомості трохи:

  • Будинок, в якому знаходиться квартира під іпотеку, не повинен перебувати в аварійному стані;
  • Квартира підключена до всіх видів комунальних служб (водопровід з гарячою і холодною водою, електроенергія, каналізація, опалення);
  • Схема квартири збігається з реальним її видом.

Останній пункт підтверджує, що в квартирі не було незаконних перепланувань. Варто відзначити, що будь-які зміни в схемі квартири є незаконними, якщо не схвалюються повинні чином, а зміни не вносяться в схему житла. Навіть установка декоративної перегородки від стелі до підлоги може стати причиною відмови в продажу квартири в іпотеку.

Яке житло взяти в іпотеку не вийде?

Ощадбанк видає іпотеку на житла з вторинного ринку тільки за умови, що це цілісна квартира в хорошому будинку. Вона повинна бути упорядкована для проживання. Не можна купити в іпотеку:

  • Кімнату в комунальній квартирі;
  • Малосімейки з невеликою площею;
  • Квартири в будинках з дерев'яними перегородками.

Автоматичну відмову в іпотеці отримає клієнт, який купує квартиру за вартістю, яка не відповідає оцінці. Наприклад, ціна може бути спеціально завищена або занижена. В обох випадках іпотека не видається.

критерії схвалення

критерії схвалення

Одним з обов'язкових для отримання іпотеки в банку документів є звіт оцінки нерухомості. Фахівці виїжджають на сам об'єкт і проводять його огляд. Оцінка дається не тільки самій квартирі, але і вдома в цілому. Чи не вийде взяти в іпотеку квартиру, де немає умов для проживання. Житло на продаж повинно знаходитися в будинку, який за нормами БТІ зношений менше, ніж на 60%. А крім підключених комунікацій в квартирі повинна бути необхідна сантехніка, в тому числі і для кухні, обов'язково наявність підключеної плити (газової або електричної). В квартирі повинні бути засклені вікна, а також встановлені міжкімнатні та вхідні двері. Підлога, стеля і стіни не повинні мати наскрізних отворів, не передбачених конструкцією. Тільки при дотриманні всіх норм банк дозволить отримати іпотеку.


Яке житло взяти в іпотеку не вийде?