Реклама
Реклама
Реклама

Які зміни відбулися на ринку вторинного житла в Одесі і які райони популярні на сьогоднішній день

  1. Вторинний ринок нерухомості в Одесі: популярні райони, рівень попиту і аналіз ситуації
  2. Одесити віддають перевагу квартирам у новобудовах
  3. Яку знижку готові зробити продавці?
  4. Найпоширеніші причини покупки житла
  5. Аналіз змін вторинного ринку в Одесі


Вторинний ринок нерухомості в Одесі: популярні райони, рівень попиту і аналіз ситуації

Портал VAN.ua зайнявся з'ясуванням питання: що цікавить покупців Одеси на вторинному ринку? Відповідь виявилася однозначною: попитом користуються 1 і 2-кімнатні квартири, розташовані в Приморському і Суворовському районах.

Основна частина покупок припадає на житло до $ 30 000. Покупці зацікавлені в нерухомості в Центрі, на Черемушках, Таїрова та Поскота. Найменше купують квартири на Ленселищі, Молдаванці і Слобідці, хоча вони територіально перебувають найближче до центральної частини міста. Але в Одесі ці місця мало непристойні для проживання, тому тут намагаються не купувати квартири.

Цілком можливо, що ситуація зміниться для Суворовського району, який в останні роки став активно упорядковувати.

Одесити віддають перевагу квартирам у новобудовах

Переважно, покупки припадають на нерухомість в новобудовах . Це цілком зрозуміло: навіть в старому надійному будинку обов'язково виникнуть проблеми з інженерними комунікаціями, так як це пояснюється терміном їх експлуатації. Не варто забувати, що, швидше за все, доведеться оновлювати вікна і двері, робити капітальний ремонт. У новому будинку це вже все є відразу після покупки. Також варто звернути увагу на прибудинкову територію біля новобудов: вона упорядкована і добре розвинена, а соціальний рівень проживають приблизно однаковий. До того ж, дитині завжди знайдеться, з ким пограти на дитячому майданчику.

Підбираючи варіанти, одесити звертають увагу на вартість. Середній цінник за 1 м2 - $ 800. У центральному районі та поблизу моря цей показник збільшується до $ 1500. Навіть явно хороші варіанти розглядаються передбачливими одеситами не один день - таке рішення має бути виваженим.

Яку знижку готові зробити продавці?

У липні 2017 року на нашому сайті VAN.ua було опубліковано понад 30 000 оголошень про продаж квартир в Одесі . З травня по липень 2017 року цінник за 1 м2 зріс на $ 2,7. Влітку продавці, як показує практика, не дуже хочуть поступатися при продажу. Це особливо стосується районів Відради, Аркадії і Ланжерона - курортних місць, де активно здаються квартири приїжджим.

Якщо продавець поспішає продати житло, він може скинути аж до 10% від початкової ціни. Ріелтори ж відзначають, що купівельний попит практично не змінився з 2015 року, як і пропозиції на вторинному ринку.

Найпоширеніші причини покупки житла

Приблизно 80% всіх покупців - це ті, хто бажає в подальшому використовувати її під оренду. Для цих цілей підходять 1 і 2-кімнатні квартири з ремонтом. Також чимало тих, хто купує житло для приведення його у порядок і подальшого перепродажу з націнкою.

Якщо ж потрібна квартира для особистого проживання, одесити схиляються до 3 і 4-кімнатною варіантів. Це пояснюється тим, що покупка нерухомості вважається однією з кращих інвестицій, з огляду на економічну ситуацію в Україні.

В Одесі, окрім місцевих, нерухомість набувають жителі інших міст України і вихідці з Білорусії.

Аналіз змін вторинного ринку в Одесі

Експерти кажуть, що ситуація зі вторічкой в ​​Одесі залишається незмінною. Влітку ціна за 1м2 дорівнювала $ 800, восени цей показник зменшився на 5%. Вересень показав збільшення кількості пропозицій.

Багато хто прагне продати тут житло і виїхати за кордон, тому обсяги продажів поступово збільшуються. Не варто забувати і про новобудовах - після столиці та Львова Одеса займає 3-е місце за кількістю будівельних об'єктів, загальне число яких дорівнює 150.

Читайте також:
1. Аналіз ситуації на ринку оренди житла в Одесі.
2. Аналітика введення в експлуатацію житла в Одесі та області за 2016 рік.
3. Рекомендації від VAN по накопиченню коштів на власну нерухомість.

Ua зайнявся з'ясуванням питання: що цікавить покупців Одеси на вторинному ринку?
Яку знижку готові зробити продавці?