Реклама
Реклама
Реклама

Тимчасова реєстрація в Москві офіційно

  1. Терміни оформлення тимчасової реєстрації Громадяни, які переїжджають з одного місця проживання на...
  2. Перераховано ряд документів, необхідних для оформлення тимчасової прописки

Терміни оформлення тимчасової реєстрації

Громадяни, які переїжджають з одного місця проживання на інше, навіть якщо воно є тимчасовим, зобов'язані оформляти тимчасову реєстрацію. При відсутності даного документа, максимальний термін перебування мігранта в іншому регіоні не може перевищувати трьох місяців або 90 календарних днів.

тимчасова прописка оформляється протягом декількох робочих днів тимчасова прописка оформляється протягом декількох робочих днів

після звернення з документами.

отримати тимчасову реєстрацію в Москві офіційно досить просто. В середньому, для цього буде потрібно всього один день вільного часу і підготовлений заздалегідь пакет документів з «оригіналами» і їх копіями. Найкраще для оформлення присутнім особисто.

Якщо можливості приїхати, в паспортний стіл у громадянина немає, то можна скористатися послугами пошти. Для цього достатньо завірити все копії нотаріально, написати опис і цінним листом відправити на точну адресу служби, яка цим займається.

За отриманням тимчасової прописки слід прийти самому, щоб поставити підписи у всіх необхідних документах і уточнити вірність всіх індивідуальних відомостей в бланку реєстрації.

Послідовність дій для отримання тимчасової реєстрації в Москві офіційно

Слід знати про те, що тимчасова прописка припускає знаходження громадянина на території даної області або регіону максимальним терміном до п'яти років. Потім вона продовжується.

Тимчасова прописка або прописка за місцем перебування оформлюється в будь-якому місці, де фактично знаходиться громадянин. Це може бути:

  • лікарня;
  • готель;
  • санаторій;
  • гуртожиток;
  • квартира;
  • хата;
  • і т.д.

Перераховано ряд документів, необхідних для оформлення тимчасової прописки

У Постанові Уряду № 855 від 2010 року встановлене, що інформацію про місце перебування можна передати через інтернет за допомогою відсканованих документів.

Ще одним законодавчим актом, що регулює відносини між мігрантами і державою - це закон про право громадян на свободу пересування в межах Російської Федерації.

Детальний опис необхідних документів містить в собі регламент УФМС. У загальному випадку перелік виглядає так:

  • письмове або машинописні заяву встановленої форми;
  • згоду організації або власника, у якого оформляється реєстрація;
  • документ, що підтверджує особу громадянина (може бути і свідоцтво про народження для дітей);
  • договір найму або безоплатного користування.

До особливостей оформлення тимчасової реєстрації в різних видах колективної власності можна віднести такі два пункти:

  1. Для створення прописки в кооперативі потрібно попередньо отримати схвалення керуючої організації або комітету;
  2. Оформлення реєстрації в муніципальному будинку неможливо без згоди всіх проживаючих там повнолітніх людей.

Оформлення тимчасової прописки здійснюється безкоштовно. При втраті такого документа видається дублікат. Процедура досить проста і не вимагає ніяких вкладень або сплати штрафу.

Дізнатися, як зробити тимчасову реєстрацію в Москві офіційно можна, звернувшись за допомогою до фахівців. Для цього достатньо зателефонувати або написати листа в державну службу, яка надає такі послуги. Співробітники паспортного столу підкажуть, які документи необхідно зібрати саме вам.