Реклама
Реклама
Реклама

Скасування тимчасового дозволу на право керування: водійські права залишаться на руках до суду

  1. Перебіг строку позбавлення права керування транспортними засобами починається з дня набрання законної...
  2. А ось повернення водійського посвідчення після закінчення терміну позбавлення з першого вересня буде...
  3. Сподобалася стаття? Поділися з друзями:

Вступають першого вересня 2013 року змінами в КоАП РФ виключається норма, згідно з якою при здійсненні водієм правопорушення, що тягне позбавлення права керування, у водія вилучалося водійське посвідчення і замість нього видавався тимчасовий дозвіл.

змінами в КоАП РФ

Спочатку це тимчасовий дозвіл було безстроковим, але після того, як позбавлені прав водії примудрялися протягом всього терміну позбавлення керувати автомобілем з цього тимчасовим дозволом, керівництво ГИБДД наполягло на обмеження терміну дії даного документа двома місяцями. Зараз, мабуть, відчувши свою силу не тільки скасовуються терміни дії тимчасових дозволів, а й самі тимчасові руйнування йдуть в історію.

З 1 вересня 2013 року за оформленні протоколу за правопорушення, яке тягне за собою позбавлення прав, водійське посвідчення залишається у водія, а сам він якимось чином (судовою повісткою, або записом у протоколі) сповіщається про час і місце розгляду його справи.

Посвідчення залишається у водія протягом усього терміну судового розгляду і водій має право керувати автомобілем до моменту вступу в силу судового рішення про позбавлення водія права керування.

Нагадаємо, що постанова набирає законної сили після закінчення десяти днів (терміну, наданого на оскарження постанови), якщо постанова не була оскаржена. В разі подачі скарги на постанову , Воно набирає законної сили з моменту винесення рішення про відмову в задоволенні скарги.

Згідно ч.1 ст.31.3 КоАП РФ звернення постанови до виконання, тобто вилучення посвідчення водія, виповнюється посадовими особами органів внутрішніх справ (співробітниками ДІБДР). Виконання постанови про позбавлення права керування транспортним засобом відповідного виду або іншими видами техніки здійснюється шляхом вилучення посвідчення водія.

Відповідно до ч.1.1 ст.32.7 КоАП РФ позбавленому прав водієві ставиться в обов'язок протягом 3 робочих днів з дня набрання законної сили постанови здати своє посвідчення водія в ГИБДД, а в разі втрати зазначеного документа заявити про це в ГИБДД в той же термін.

Перебіг строку позбавлення права керування транспортними засобами починається з дня набрання законної сили постанови про призначення адміністративного покарання у вигляді позбавлення цього права

Однак, в разі ухилення особи, позбавленої права керування, від здачі посвідчення водія термін позбавлення спеціального права переривається.

Під ухиленням, мабуть розуміється невиконання водієм обов'язки по добровільної здачі водійського посвідчення в ГИБДД.

Перебіг терміну позбавлення починається з дня здачі водієм або вилучення у нього посвідчення водія, а так само подачі в ГИБДД заяви водія про втрату зазначеного документа.

Відловлювати позбавленців, що не здали свої водійські посвідчення, співробітники ГИБДД, ймовірно, будуть за допомогою радіозв'язку з центром і перевірки всіх зупинених водіїв на наявність позбавлення.

Якщо факт керування автомобілем водієм позбавленим права керування, буде встановлено, то порушника чекає покарання у вигляді адміністративного штрафу в розмірі 30 000 рублів, або адміністративного арешту на термін до 15 діб, або обов'язкові роботи на строк від ста до двохсот годин.

А ось повернення водійського посвідчення після закінчення терміну позбавлення з першого вересня буде відбуватися в іншому порядку

Згідно ч.4-1 ст.32.6 КоАП РФ після закінчення терміну позбавлення права керування транспортними засобами посвідчення водія вилучене у водія, що зазнає даному виду адміністративного покарання, повертаються після перевірки знання їм Правил дорожнього руху.

Здається, що це буде не повноцінний іспит на знання правил дорожнього руху, до якого схильні здають на права, а перевірка знань ПДР РФ буде відбуватися з якоїсь спрощеною програмою.

У разі вчинення водієм адміністративних правопорушень, передбачених частинами 1 і 4 статті 12.8, частиною 1 статті 12.26 і частиною 3 статті 12.27 КоАП РФ ( керування транспортним засобом в стані сп'яніння , Відмова від медичного огляду). Крім складання іспиту на знання правил дорожнього руху РФ водієві необхідно буде надати документ про проходження медичного огляду на наявність медичних протипоказань до керування транспортним засобом. Без цієї довідки водійське посвідчення не повернуть.


Сподобалася стаття? Поділися з друзями:

Читайте інші, корисні статті

віталій (01.11.2013 9:32:25)
можна забрати права якщо раніше видавалася тимчасова будівля? суду не було!

АвтоПравоЗащіта (05.11.2013 10:37:04)
Якщо права забрали до 01.09.2013 р, то ви повинні продовжувати їздити за тимчасовим дозволом.

Сподобалася стаття?
Сподобалася стаття?