Реклама
Реклама
Реклама

Наслідки тимчасової реєстрації

  1. Чим загрожує тимчасова реєстрація власнику житла? Давайте розбиратися разом. Для початку розберемо,...

Чим загрожує тимчасова реєстрація власнику житла?

Давайте розбиратися разом. Для початку розберемо, в чому різниця між постійною і тимчасовою реєстрацією. Постійна реєстрація здійснюється за місцем проживання людини. Вона дає йому право на житлоплощу і все, що з цим пов'язано. тимчасова реєстрація за місцем перебування - це тільки лише постановка на облік в органах, контролюючих переміщення громадян по території країни.

Тимчасова реєстрація. Наслідки для власника. Міфи чи реальність?

Найбільш поширеним переконанням, є те, що ви не зможете виписати самостійно людини, якій надали тимчасову реєстрацію . Якраз навпаки. Тимчасова реєстрація надається на підставі договору найму житла або заяви власника. Таким чином, при розірванні договору людина втрачає право на тимчасову реєстрацію. Однак, може виникнути ситуація, при якій людина не захоче зніматися з обліку, а при подачі заяви на тимчасову реєстрацію не було вказано часовий проміжок. Чим загрожує тимчасова реєстрація власнику в цьому випадку? Витраченими нервами і часом, тому що рішення доведеться добиватися через суд. Звичайно, він буде на вашому боці, але все одно неприємно.

Збільшення комунальних платежів. Якщо на світло, воду і газ встановлені лічильники, то підвищення торкнеться тільки ті позиції, розрахунок яких будується на кількість проживаючих у квартирі або будинку. До того ж збільшення витрат завжди можна перекласти на того, хто зацікавлений в реєстрації.

Якщо власник при укладенні договору про наймання житла відмовляє квартиронаймачу в тимчасовій реєстрації, це означає, що людина на підставі договору може звернутися в ФМС і отримати тимчасову реєстрацію самостійно. Чим загрожує тимчасова реєстрація в цьому випадку власнику? Тим, що податкова служба може отримати дані про приховування доходів, у разі, якщо договір здачі житла не зареєстрований і не подавалася податкова декларація.

Отже, з усього перерахованого вище можна зробити наступні висновки:

  • По перше. Прав на житлову площу у людини з тимчасовою реєстрацією за місцем перебування ніяких немає;
  • По-друге. відбудеться збільшення комунальних платежів ;
  • По-третє. При постановці людини на облік, необхідно обов'язково вказувати термін, на який надається тимчасова реєстрація. Наслідки в цьому випадку, будуть куди менш серйозні;
  • По-четверте. Здаючи житло, слід подавати податкову декларацію, так як людина може самостійно отримати тимчасову реєстрацію, а ви - штраф від представників податкової служби.

Складна і неоднозначна річ тимчасова реєстрація, наслідки її не критичні, але і іноді малоприємні. Саме тому, варто доручити цей процес агентствам, які займаються здачею житла і реєстрацією громадян. Головне вибрати компанію з бездоганною і солідною репутацією. Так само слід звернути увагу на те, скільки років вона існує і постаратися дізнатися відгуки про виконану роботу.

Не забувайте, що здаючи житло, ви ЗОБОВ'ЯЗАНІ надавати квартиронаймачам тимчасову реєстрацію. В іншому випадку, саме вас можуть оштрафувати за порушення Кодексу про адміністративні порушення.

Чим загрожує тимчасова реєстрація власнику житла?
Чим загрожує тимчасова реєстрація власнику житла?
Міфи чи реальність?
Чим загрожує тимчасова реєстрація власнику в цьому випадку?