Реклама
Реклама
Реклама

Як оформити тимчасову реєстрацію? Отримуємо "тимчасову прописку"

  1. Порядок реєстрації за місцем перебування (тимчасова реєстрація)
  2. Як оформити пакет документів для тимчасової реєстрації?
  3. Які документи повинен надати власник житлового приміщення?
  4. Накладення штрафу за проживання громадянина Російської Федерації за місцем перебування або за місцем...

Якщо в збираєтеся змінити місто проживання, в надії на краще життя, великі гроші або за покликом серця, заздалегідь уточніть всі деталі, необхідні для реалізації такого серйозного кроку. Крім іншого, вам необхідно подбати заздалегідь про те, як оформити тимчасову реєстрацію в тому місці, де ви плануєте зупинитися.

Без тимчасової реєстрації ви не зможете влаштуватися на роботу, скористатися послугами за медичною страховкою, влаштувати дитину вчитися в школу і звернутися за кредитом в банк. Тимчасова реєстрація, на відміну від постійної, оформляється на місці вашого перебування, а не проживання.

Порядок реєстрації за місцем перебування (тимчасова реєстрація)

Як правильно оформити документи, для свідоцтва про тимчасову реєстрацію? Для того, щоб оформити свідоцтво, можливо піти одним з трьох шляхів:

  • Особисто надати його в ФМС пакет документів;
  • Надіслати всі необхідні для реєстрації документи поштою;
  • Скористатися послугами онлайн сервісу госулуг

Якщо ви вирішили зайнятися всіма формальностями особисто, то вам необхідно з'явитися до органів федеральної міграційної служби, прихопивши з собою всі заявлені документи і власника тієї житлової площі, на якій ви маєте намір тимчасово зареєструватися. Протягом трьох днів документи будуть розглянуті, і вам на руки буде передано свідоцтво про тимчасову реєстрацію.

Відправка документів поштою накладає додаткові зобов'язання. Серед інших документів повинні бути присутніми адресному листок прибуття. А якщо термін вашого перебування перевищить 9 місяців, то ще й статистичний листок обліку прибуття. Відправлені документи фіксуються і перевіряються співробітниками міграційної служби, і, при позитивному результаті, вас запросять протягом трьох днів нанести особистий візит. Не забудьте взяти з собою посвідчення особи, ви протягом години станете щасливим володарем свідоцтва про тимчасову реєстрацію, а власник отримає повідомлення про вчинення цього дійства в найближчі три дні.

Якщо ви вирішили йти в ногу з часом і вдатися до допомоги gosuslugi.ru , То процедура не займе багато часу і буде досить простий. Насамперед вам необхідно зареєструватися на порталі та, за допомогою листа, який прийшов на адресу вашої електронної пошти, активувати обліковий запис. Далі, заповнюєте заяву про тимчасову реєстрацію стандартної форми. Воно передбачає внесення всіх необхідних реквізитів і особистих даних. Після перевірки наданих даних, на адресу, вказану як місце тимчасової реєстрації, відправляється свідоцтво. В цей же час власник житлоплощі отримує письмове повідомлення.

Як оформити пакет документів для тимчасової реєстрації?

Співробітник служби, який приймає документи, в триденний термін передає їх для розгляду та запевнення. Розгляд так само займає близько трьох робочих днів, таким чином, весь процес триває, приблизно, тиждень. При невеликій завантаженості, свідоцтво про тимчасову реєстрацію буде у вашому розпорядженні в більш короткі терміни. Але якщо надана вами інформація не вірна або документи зібрані не в повному обсязі, то видача свідоцтва може затягнутися до 8 днів. Слід пам'ятати, що свідоцтво про тимчасову реєстрацію вважається дійсним тільки укупі з документом, який може засвідчити вашу особистість.

Оформлення тимчасової реєстрації - процедура безкоштовна, крім того, вам не доведеться зніматися з обліку за місцем постійної реєстрації. У тому випадку, якщо свідоцтво про тимчасову реєстрацію було втрачено або втрачено, за дублікатом потрібно звернутися в органи ФМС , Ніякі штрафні санкції в цьому випадку не передбачені.

Максимальний термін, який передбачає дію тимчасової реєстрації в РФ - 5років. По закінченню терміну, вибудете зняті з обліку автоматично.

У тому випадку, коли є необхідність зробити це раніше за встановлений термін, потрібно звернутися в міграційну службу з відповідною заявою.

Які документи повинен надати власник житлового приміщення?

Якщо ви - власник житлового приміщення, і бажаєте тимчасово зареєструвати кого б то не було на своїй території, вам необхідно надати документ, що надає право на володіння житловою площею. Разом з документами, що підтверджують особистість вашого мешканця, ви запевняєте документи у дільничного.

Заручившись його резолюцією, прямуйте до органу міграційної служби. Після розгляду документів і отримання письмового повідомлення про позитивне вирішення питання, не забудьте подати відомості в ЄЇРЦ, для того, щоб зробити перерахунок в оплаті комунальних послуг.

Накладення штрафу за проживання громадянина Російської Федерації за місцем перебування або за місцем проживання в житловому приміщенні без реєстрації

Пам'ятайте, що за приховування від реєстрації покладені великі штрафи, причому покараний буде і той, хто не бажає діяти за законом, т. Е. Реєструватися, і той, хто незаконно надає свою квартиру для проживаючих без реєстрації.

«Кодекс Російської Федерації про адміністративні правопорушення» від 30.12.2001 N 195-ФЗ (ред. Від 23.04.2018) (з ізм. І доп., Вступ. В силу з 14.05.2018) Стаття 19.15.1. Проживання громадянина Російської Федерації за місцем перебування або за місцем проживання в житловому приміщенні без реєстрації 1. Проживання громадянина Російської Федерації за місцем перебування або за місцем проживання в житловому приміщенні без реєстрації або допущення такого проживання наймачем або власником цього житлового приміщення понад встановлених законом строків - тягне накладення адміністративного штрафу

  • на громадян у розмірі від 2000 до 3000 рублів;
  • на наймачів, власників житлового приміщення (фізичних осіб) - від 2000 до 5000 рублів;
  • на юридичних осіб - від 250000 до 750000 рублів. 2. Порушення, передбачене частиною 1 цієї статті, вчинене в місті федерального значення Москві або Санкт-Петербурзі, - тягне за собою накладення адміністративного штрафу
  • на громадян у розмірі від 3000 до 5000 рублів;
  • на наймачів, власників житлового приміщення (фізичних осіб) - від 5000 до 7000 рублів;
  • на юридичних осіб - від 300000 до 800000 рублів.

Які документи повинен надати власник житлового приміщення?
Як оформити пакет документів для тимчасової реєстрації?
Які документи повинен надати власник житлового приміщення?