Реклама
Реклама
Реклама

Наносять чи шкоду здоров'ю контактні лінзи?

  1. Як зробити правильний вибір
  2. Рекомендації щодо використання і догляду

З легкістю змінити імідж? Немає нічого простішого, якщо використовувати з цією метою кольорові контактні лінзи. Вони здатні в лічені хвилини підкреслити і посилити природний відтінок очей, перетворити фатальну карооку красуню в миле створіння з блакитними оченятами, або створити яскравий незвичайний образ. Але як не нашкодити своєму здоров'ю?

Як зробити правильний вибір

Як зробити правильний вибір

Не варто купувати кольорові контактні лінзи без попередньої консультації з окулістом. Спеціаліст проведе діагностику зору і дасть необхідні рекомендації. Вибирати краще вироби, виготовлені відомими виробниками. Добре зарекомендували себе корейські бренди EOS, Lensmam, Dreamcon, продукція яких виробляється з безпечних для організму матеріалів, проста і зручна у використанні.

Існує кілька видів кольорових лінз:

  • відтінків - повністю прозорі, здатні лише злегка змінити природний колір очей, додавши йому насиченості;
  • косметичні - рекомендуються для володарів темних очей. Дані вироби, завдяки багатошаровій технології нанесення фарби, абсолютно непрозорі (за винятком області в районі зіниці), тому з легкістю додадуть потрібний колір райдужної оболонки;
  • декоративні - самі незвичайні, що використовуються для створення святкового, карнавального настрою. Такі «аксесуари» можуть мати будь-який колір, прикрашатися різноманітними малюнками (мішень, значок долара, футбольний м'яч).

Рекомендації щодо використання і догляду

більшість кольорових контактних лінз проконсультуйтеся тривалого носіння. Носити їх можна стільки, скільки вказано в анотації і рекомендовано лікарем. Загальне правило - обов'язково знімати ці вироби на ніч. В разі неправильного застосування (використання після закінчення терміну придатності, недотримання інструкції, експлуатації пошкоджених лінз) можливі травми і серйозні захворювання рогівки очей.

Моделі планової заміни необхідно зберігати в контейнері зі спеціальною рідиною. Протягом дня очі рекомендується зволожувати краплинами. Фахівці в галузі офтальмології єдині в думці - здоров'ю відповідального користувача, яке б рекомендації лікаря, не порушує правила використання лінз, що проходить раз на півроку профілактичний огляд у окуліста, нічого не загрожує. Можна сміливо експериментувати з кольором очей, підбираючи його під потрібний образ.

Стаття надана сайтом: http://linzi-vsem.ru

Але як не нашкодити своєму здоров'ю?