Реклама
Реклама
Реклама

Запис на прийом

  1. 5 порад тим, кому ліньки займатися документами

Для запису на прийом Ви можете використовувати:

  • Центр обробки викликів населення з питань охорони здоров'я (далі - Колл-центр): 8 (8162) 76-56-38 або 8 (8162) 61-82-02

Зателефонувавши в колл-центр, можна отримати довідкову інформацію про роботу державних медичних організаціях, здійснити попередній запис на прийом до лікарів поліклінік, при наявність розкладу (за умови наявності електронної медичної карти і направлення до спеціалістів), отримати консультативну допомогу з надання медичних послуг, звернутися з питань організації надання медичної допомоги та якості надання медичних послуг в державних медичних організаціях.

Зателефонувавши в колл-центр, можна отримати довідкову інформацію про роботу державних медичних організаціях, здійснити попередній запис на прийом до лікарів поліклінік, при наявність розкладу (за умови наявності електронної медичної карти і направлення до спеціалістів), отримати консультативну допомогу з надання медичних послуг, звернутися з питань організації надання медичної допомоги та якості надання медичних послуг в державних медичних організаціях

Запис на прийом до лікаря. Електронна держпослуг


Щоб записатися на прийом до лікаря через портал держпослуг, потрібно прикріпитися до медичної організації по постійному полісу ОМС Щоб записатися на прийом до лікаря через портал держпослуг, потрібно прикріпитися до медичної організації по постійному полісу ОМС. Тимчасовий поліс не підійде, навіть якщо ви вже прикріплені по ньому до медучрежденію.Еслі у вас є постійний поліс ОМС і ви прикріплені до поліклініки:

- заповніть електронну форму Записи на прийом до лікаря;

- відвідайте медичний заклад в призначений час.

Якщо постійного поліса ОМС немає, отримаєте його і прикріпити до поліклініки, щоб записуватися на прийом до лікаря електронним способом. Термін оформлення постійного поліса - один місяць.

Термін оформлення постійного поліса - один місяць

5 порад тим, кому ліньки займатися документами

Редактор порталу gosuslugi.ru Саша Волкова розповіла, як врятуватися від рутини і вирішувати бюрократичні питання з легкістю:

«Якщо я знаходжу в поштовій скриньці квитанцію або офіційний лист, прикріплюю його магнітиком на холодильник і забуваю. Від одного виду державних бланків мене пересмикує: якщо такий лист розгорнути, виявиться, що потрібно кудись йти, сидіти в черзі, заповнювати якісь папірці. Через цю фобії найелементарніші процедури для мене стають нестерпно складними.

У світі немає людини більш безпорадного в бюрократії, ніж я. Тому замість того, щоб таранити лобом міністерства і відомства, я вивчила, як це зробити обхідними шляхами. Вийшли поради для тих, хто, як і я, не любить папірці.

1. Заведіть аккаунт на порталі держпослуг

Зазвичай, щоб оформити документ, ви приходите в відомство мінімум двічі: подаєте заяву, а потім отримуєте готовий документ. З порталом держпослуг шлях скорочується: ви подаєте електронну заяву, а в відомство приходите тільки один раз.

За багатьма послугами ходити не доведеться зовсім. Наприклад, сплатити штрафи ГИБДД можна на сайті або в мобільному додатку держпослуг. Зрозуміло, що сплатити штрафи можна і в будь-якому інтернет-банку або сторонньому сервісі. Але іноді вони не відправляють інформацію про платіж в базу даних. Ви платите, а штраф все ще числиться в ваших боргах. На держпослуг такої проблеми немає.

Зареєструватися на сайті держпослуг просто: потрібні паспортні дані та номер СНІЛС. СНІЛС - це зелена заламіноване картка, вам її повинні були зробити в університеті або на першому місці роботи.

Якщо любите все нове, спробуйте нову версію держпослуг, вона зручна: http://beta.gosuslugi.ru .

Ще потрібно буде сходити в один з центрів обслуговування ( https://esia.gosuslugi.ru/public/ra/ ), Щоб там перевірили вашу особистість. Це простіше, ніж здається: коли я реєструвалася на держпослуг, я зайшла в офіс Ростелекома біля будинку, і там мене за півхвилини зареєструвала операціоністка в абсолютно порожньому залі.

Що зробити: зареєструватися на порталі http://gosuslugi.ru або http://beta.gosuslugi.ru . Сходити на пошту або в Ростелеком на п'ять хвилин

Економія: як мінімум половина часу на спілкування з будь-яких питань з державою

2. Отримайте реєстрацію, щоб робити все швидше

Зі штампом у паспорті або зі свідоцтвом про реєстрацію життя спрощується. За Конституцією, ви можете вільно пересуватися по країні, жити і працювати, де захочете. Однак держава все одно хоче знати, де ви живете. Це потрібно, щоб розрахувати навантаження на місцеві поліклініки, школи і відомства (і щоб вас було простіше знайти по боргах). Тому нас просять стати на облік там, де ми зараз живемо.

Якщо ви зареєстровані, то ви як би «свій» в цій місцевості: можете легко стати на облік в місцеву поліклініку, отримати права в місцевому ДАІ, отримати закордонний в місцевому ФМС, відкрити ІП в місцевій податковій і т. Д.

Якщо ви не зареєстровані там, де ви живете (наприклад, у вас постійна реєстрація в одному місті, а живете ви в іншому), то все набагато складніше. Закордонний вам робитимуть не місяць, а чотири місяці. На роботу можуть не оформити. Права точно доведеться отримувати в рідному місті. Вам не дадуть записатися в державний дитячий садок.

Загалом, жити без реєстрації - це вічно потрапляти на гроші і витрачати на все купу часу.

Потрібно просто одного разу зібратися і оформити реєстрацію. Це варто того.

Якщо знімаєте житло, зробіть тимчасову реєстрацію. Найскладніше тут - переконати власника прийти до відділення Федеральної міграційної служби з документами. Скажіть йому, що з реєстрацією ви будете прив'язані до його квартирі і не захочете змінювати житло.

Взагалі-то орендодавець зобов'язаний вас зареєструвати згідно із законом. Але починати розмову з закону - погана ідея, тільки налаштуєте людини проти себе. Для початку переконайте, що йому ж це буде корисно.

Якщо живете в своїй квартирі, все простіше: сходіть в ФМС з паспортом і свідоцтвом на квартиру і поставте в паспорт штамп. Це справа на годину, і це просто потрібно зробити.

Одна тільки реєстрація вирішить багато ваших проблем. Ви зможете швидко оформляти будь-які документи, записати дитину в дитячий сад, без зайвих питань звернутися в поліклініку.

Що зробити: сходити в ФМС або відправити туди власника квартири

Економія: на нескінченну кількість документів в майбутньому. З реєстрацією все швидше і простіше

3. Чоловікам: закрийте питання з військовим квитком

Згідно із законом, після університету у вас повинен обов'язково бути віннеки. Але за фактом багато його забувають зробити, не приходять до військкомату, залишаються з простроченим приписним і т. Д. Це велика помилка.

Припустимо, зараз військовий квиток вам не потрібен. Ви отримали відстрочку від армії, поступили на роботу і якось то вас військкомат не чіпав. Здається, що при необхідності ви завжди прийдете до військкомату для отримання дозволу віннеки, а поки є важливіші справи.

Але якщо підете оформляти закордонний паспорт, то віннеки або приписне знадобляться обов'язково. Доведеться їхати в військкомат, витрачати дня два-три на медогляд і обстеження. Якщо ви відучилися і поїхали працювати в інше місто, то доведеться або повертатися додому, або вставати на облік в іншому військкоматі. Це все досить довго, а з урахуванням загальної нервової обстановки в військкоматі - ще й не завжди приємно. Якщо ви чоловік і у вас немає діючого військового квитка, займіться ним сьогодні. Якщо віннеки є - перевірте, що все позначки там дійсні і ви стоїте на обліку в потрібному військкоматі.

Віннеки знадобиться під час вступу на деякі місця роботи, особливо - в держустанови і навколодержавні структури. Згідно із законом, віннеки потрібен при влаштуванні взагалі на будь-яку роботу. Але на практиці багато компаній згадують про це лише напередодні чергової перевірки. Тому віннеки вам може знадобитися РАПТОМ і невідомо, чим загрожує його відсутність.

Що зробити: набратися мужності і отримати діючий віннеки (бажано зробити це між закликами)

Економія: купа часу і сил під час вступу на роботу і оформленні закордонного

4. Сфотографуйте всі документи

Зробіть скан-копії всіх важливих документів: паспорта, закордонного паспорта, ІПН, СНІЛС, трудової книжки. Покладіть в хмарне сховище, щоб у вас був доступ до документів з будь-якого комп'ютера або телефону. Якщо під рукою немає сканера - сфотографуйте документи на смартфон, це теж годиться.

Так документи ніколи не загубляться. Якщо станете заповнювати якусь анкету в інтернеті, всі потрібні дані будуть під рукою. Якщо на порталі держпослуг потрібно буде відправити копії документів, не доведеться бігти до сканера - все вже готово, треба тільки прикріпити файли. У мене є на комп'ютері папка з документами, і я в неї заходжу кожні 2-3 місяці - раз у раз потрібно щось комусь відправити.

Що зробити: сфотографувати всі важливі документи на смартфон

Економія: буде легше відправляти всім свої реквізити, підписувати договори, влаштовуватися на роботу, оформляти папірці

5. Встановіть додатки держпослуг

Багато бюрократичні справи можна вирішити через мобільний додаток держпослуг. Кайф додатки в тому, що воно саме в фоновому режимі шукає ваші штрафи, борги по податках і перед судом. Якщо раптом у якийсь базі з'явиться шалений штраф або якась прострочення по податках - додаток відразу про це скаже.

Це особливо актуально, якщо ви живете не за місцем постійно реєстрації і сідайте за кермо. Вона у вас зареєстрована, умовно кажучи, в Ростові-на-Дону, а водите ви її в Москві. Штрафи приходять в Ростов, ви їх не отримуєте, вони накопичуються, на них капають нові штрафи, і закінчується все тим, що вас починають шукати судові пристави. Щоб цього уникнути, просто поставте додаток і зареєструйтеся. Справа - на хвилину.

(Скріни)

Що зробити: завантажити додаток і зареєструватися - https://beta.gosuslugi.ru/information/mobile

Економія: на штрафах і боргах. Податківці, ГИБДД і суди не зможуть повісити на вас додаткові пені і штрафи, тому що ви будете оплачувати всі вчасно.

Робіть все заздалегідь і уникайте папірців

Отже, ось мої п'ять порад:

1. Заведіть аккаунт на порталі держпослуг.

2. Оформіть реєстрацію.

3. Закрийте питання з військовим квитком.

4. Сфотографуйте документи.

5. Встановіть додатки держпослуг. »

Головна порада Саші - займіться документами заздалегідь. На це важко зважитися, тому що завжди є більш приємні справи. Але коли потрібно буде терміново зробити закордонний паспорт, ви подякуйте себе за вчасно оформлену реєстрацію. Не відкладайте документи на потім.

Друга порада - все, що можливо, робіть електронно. Держорганам подобається займатися вашими документами не більше, ніж вам: їм не цікаво ганяти вас з кабінету в кабінет, перевіряти паперу по десять разів. У міністерствах тільки і чекають, коли документи будуть оформляти роботи по інтернету. Тому всюди, де є можливість зробити документи електронно - робіть їх електронно. У будь-який незрозуміло ситуації відкривайте держпослуги. Це простіше, ніж здається.