Реклама
Реклама
Реклама

Зразок заяви на повернення грошей за товар належної якості

  1. Зразки претензій та заяв, претензія зразок, заява зразок
  2. Права споживача при виявленні недоліків товару (роботи, послуги)
  3. Повернення товару неналежної якості схематично можна представити так:
  4. Безоплатне надання аналогічного товару на період ремонту
  5. Схема дій споживача при поломці техніки:

Ми спробували надати хороші приклади, щоб зберегти час для чистової підготовки звернення. Всі заяви мають необхідні розділи для даних. Щоб заповнити їх правильно досить зрозуміти правила. Швидше за все здійснити це розглянувши приклад, надрукований в цій статті.

Якщо Ви побачили помилкові дані або неточність, будемо вдячні якщо Ви допоможете нагадати редактору про неточність в заповнивши форму під шаблоном. Важливо зберігати в пам'яті, що законотворчість не варті в конкретній точці і багато шаблони продовжують застарівати. Завжди потрібно звіряти сучасність наведених в них посилань на цитати кодексів.

Може так статися, якісь закони вже втратили актуальність.

Зразки претензій та заяв, претензія зразок, заява зразок

В даному розділі зібрані зразки і форми претензій по найхарактернішим конфліктних ситуацій, що виникають між споживачами, продавцями, виконавцями і виробниками. Ви можете скористатися однією з представлених форм і зразків для того, щоб написати претензію. У складних випадках настійно рекомендуємо перед направленням претензії звернутися за кваліфікованою юридичною консультацією в місцеве відділення Товариства захисту прав споживачів , Або до досвідченого юриста для складання претензії в інтересах споживача.
Остання редакція закону "Про захист прав споживачів" N 234-ФЗ зі змінами про доповненнями від від 25 жовтня 2007 року Тлумачення окремих положень закону "Про захист прав споживачів" та корисну інформацію про права споживачів можна отримати в наступних розділах сайту:
Захист прав споживачів в схемах
Захист прав споживачів в питаннях і відповідях
Корисна інформація про права споживача
Шановні споживачі, Ви можете також для складання претензії скористатися системою зі штучним інтелектом "КіберЮріст". Від Вас потрібно уважно заповнити необхідні поля і слідуючи інструкціям системи вручити або переслати претензію.

Ми спробували надати хороші приклади, щоб зберегти час для чистової підготовки звернення

Претензія з вимогою про повернення грошової суми за неякісний телефон

Директору ЗАТ «ТелеСвязь»
від Іванової І.І.
мешкає за адресою:
Москва, вул. 5-я Радянська 100, кв. 1
(Д.тел. 111-11-11) ПРЕТЕНЗІЯ 11.05.2008г. мною був придбаний у Вашому магазині стільниковий телефон і карта пам'яті до нього, що підтверджується наявністю чека та гарантійного талона. Гарантійний термін встановлений протягом 36 місяців.

В процесі експлуатації з'ясувалося, що телефон з картою пам'яті не працює. Я, укладаючи договір купівлі-продажу, мала намір придбати якісний товар, відповідний ДСТУ, без яких-небудь дефектів, а продавець гарантував якість.

24.05.2008г. я заповнила заяву про повернення грошей і розірвання договору купівлі-продажу. Телефон був прийнятий продавцем. Протягом 10 днів вимогу задоволено не було, а 15.06.2008г. сервісний центр видав акт виконаних робіт, про які я не просила.

До усунення дефекту це не привело, незважаючи на те, що виконавцем нібито проведено оновлення програмного забезпечення. Споживач не давав згоди виконувати, які б то не було роботи з його річчю, вищевказані дії є порушенням законодавства. Відповідно до ст.18 Закону РФ "Про захист прав споживачів", споживач, якому проданий товар неналежної якості , Якщо воно не було обумовлено продавцем, вправі відмовитися від виконання договору купівлі-продажу і зажадати повернення сплаченої за товар грошової суми, а також відшкодування всіх завданих збитків.

Відповідно до ст.

22 Закону РФ «Про захисту прав споживачів »термін задоволення окремих вимог споживача, в тому числі повернення грошей становить 10 днів з моменту отримання вимоги. За прострочення ст.

23 Закону РФ «Про захист прав споживачів» передбачено неустойка в розмірі 1% від ціни товару за кожний день прострочення задоволення вимоги, причому розмір неустойки не обмежується. У зв'язку з вищевикладеним ПРОШУ: - негайно повернути сплачену за телефон неналежної якості суму в 10 000 руб .; - виплатити споживачеві неустойку за період з 25.05.2008г. по 30.10.2008г. в розмірі 18 664 руб .; У разі незадоволення заявлених вимог у встановлений строк, я маю намір звернутися з позовною заявою на захист своїх прав до судових інстанцій з вимогами зазначеними в претензії, а також з вимогою по компенсації моральної шкоди ; суд, відповідно до ст.

13 Закону про захист прав споживача , Накладає на продавця штраф за невиконання вимог споживача в добровільному порядку. Також з Вашої організації може бути стягнена держмито і виконавський збір.

Додатки: 1) копія заяви споживача про повернення грошей від 24.05.2008г .; 2) копія гарантійного талона; 3) копія чека;

4) копія акта виконаних робіт сервіс-центру; 25 листопада 2008 р. Іванова І.І

зразки претензій

В цьому розділі сайту можна подивитися і безкоштовно скачати бланки претензій (зразки претензій) по повернення грошових коштів за неякісний товар, претензії про заміну товару з недоліками, претензії щодо порушення термінів виконання договору і неналежного якості виконання робіт, надання послуг. Претензії розділені по видах і категоріях, враховують особливості пред'явлення вимог щодо перебігу гарантійного терміну і при його закінчення, а також при відсутності гарантійного терміну на товар, розділені за типами договорів і адресатам - претензії продавцям товарів, претензії виконавцям робіт або послуг.

Розміщення тут зразки претензій щодо захисту прав споживачів застосовні для "стандартних" часто зустрічаються ситуацій. Якщо ваша ситуація не є типовою, то перед складанням претензії найкраще проконсультуватися у наших юристів.

У розділі претензій також можна ознайомитися із заявами про обмін та повернення товарів належної якості (без недоліків).

Іноді буває важко розмежувати договір купівлі-продажу і договір підряду. Цьому важливому питанню присвячена одна зі сторінок розділу.

Особи, що не знайшли необхідного бланка претензії можуть самостійно спробувати скласти претензію, ознайомившись з інформацією в статті "Як скласти претензію".

1. Претензії за договорами купівлі-продажу товарів

2. Претензії за договорами про виконання робіт, надання послуг

3. Відмінності договорів або я не можу визначити який у мене договір

4. Як самостійно скласти претензію

У складній ситуації або при наявності труднощів в написанні претензії наші юристи завжди нададуть допомогу - складуть претензію, в тому числі і дистанційним способом, якщо споживач проживає за межами Іваново або в силу будь-яких обставин не може відвідати Іванівське ТЗПС.

Як вручити претензію продавцеві і виконавцю при відмові в отриманні претензії? Як надходити, якщо продавець або виконавець не робить позначки про отримання претензії? Відповіді на ці питання Ви можете знайти в статті Як вручити претензію?

Повернення грошей за товар

Повторюся, що в будь-який юридично спірної ситуації все взаємини треба оформляти документально. Тільки папірець слугуватиме доказом в суді, телефонна розмова по душам до справи не подошьyoшь.

Якщо вам не пощастило і ви придбали неякісний товар, то за законом ви маєте право розраховувати на повернення грошей за товар. Для цього необхідно оформити розірвання договору купівлі-продажу, природно письмово. І зробити це можна в формі подачі заяви або претензії.

зразок

зразок

повернення грошей за товар

Керівнику ТОВ «Сонечко»

Адреса: ____________________

від Іванової М. І.,

мешкає за адресою: ______

тел .: _____________________

ЗАЯВА

01.01.2012 року я, Іванова Марія Іванівна, придбала в магазині «Сонечко» фен марки Samsung2012 вартістю 1 000 рублів (касовий чек № 0101 від 01.01.12 р).

01.02.2012 року під час гарантійного терміну в ньому виявлена ​​несправність (не включається кнопка подачі холодного повітря).

Відповідно до статті 18 ФЗ «Про захист прав споживачів», вимагаю розірвати договір купівлі-продажу фена марки Samsung2012 і повернути мені сплачену за товар грошову суму в розмірі 1 000-00 рублів протягом 10 днів з моменту отримання даної заяви.

В іншому випадку буду змушена звернутися до суду для примусового стягнення.

Додаток:

1) копія чека;

2) копія гарантійного талона.

______________ / М.І. Іванова /

"__" ___________ 2012 року

Пам'ятайте, відсутність чека та гарантійного талона не є підставою для відмови здійснити повернення грошей за товар. А ось письмово оформляти кожен крок дуже важливо. Таким чином ви фіксуєте важливі докази по справі, самі того не помічаючи.

Зате в суді всі ці папірці послужать вам хорошу службу.

Крім суми боргу реально стягнути пені за прострочення повернення грошей, моральну шкоду і судові витрати, якщо такі будуть.

тепер зразок заяви у вас в кишені, дерзайте. Ну, а якщо вам вже пощастило перемогти продавця, поділіться своїм досвідом в коментарях.

Обмін повернення товару неналежної якості шлюб недолік

На відміну від обміну товару належної якості, який залежить лише від бажання покупця, обмін (повернення) неякісного товару - вимушений захід, обумовлена ​​його поломкою або поганою роботою.

Ключовим моментом в цьому випадку є поняття "належну якість". На жаль, Закон не дає прямо визначення цього поняття, приводячи лише формулювання таких понять, як "недолік" і "істотний недолік".

товар неналежної якості - це товар, який має недолік або суттєвий недолік;

недолік товару (роботи, послуги) - невідповідність товару (роботи, послуги) або обов'язковим вимогам, передбаченим законом або у встановленому ним порядку, або умовами договору (при їх відсутності або неповноті умов звичайно ставляться), або цілям, для яких товар (робота , послуга) такого роду звичайно використовується, або цілям, про які продавець (виконавець) був поставлений до відома споживачем при укладенні договору , Або зразком і (або) опису при продажу товару за зразком та (або) за описом;

істотний недолік товару (роботи, послуги) - непереборний недолік або недолік, що не може бути усунутий без невідповідних витрат або витрат часу, або виявляється неодноразово, або проявляється знову після його усунення, або інші подібні недоліки.

Таким чином, якісним визнається товар, придатний для будь-яких цілей, для яких товар такого роду звичайно використовується, і відповідає всім наявним обов'язковим вимогам до його якості.

Недоліки можуть бути:

  • явними, тобто недоліками, які можна виявити при звичайному способі приймання (наприклад, коли дивишся товар) або для яких визначені спеціальні методи контролю (наприклад, лабораторні дослідження, експертиза);

  • прихованими, тобто недоліками, які не можна виявити вищевказаними методами і які виявляються в процесі експлуатації, зберігання товару.

Вимоги до якості товарів встановлюються в правилах, будівельних нормах, а також в інших нормативних документах, які мають обов'язкову юридичну силу для даного виду товару (роботи, послуги). Однак не всі вимоги можуть бути встановлені в нормативній документації, тому невідповідність товару звичайно ставляться до якості розглядається як його недолік.

Закон дозволяє споживачеві в кожному конкретному випадку самому вирішити: залишити чи собі річ, зажадавши її негайного безоплатного ремонту або відповідного зменшення ціни; або відмовитися від товару, замінивши його на товар цієї ж марки (цих же моделі і (або) артикулу); на такий же товар іншої марки (моделі, артикулу) з відповідним перерахуванням купівельної ціни; або зажадати повернення сплаченої за товар суми.

Виняток становлять випадки, коли товар, в якому виявлено нестачу, відноситься до технічно складним або дорогим. У цьому випадку покупець має право вимагати повернення сплаченої за такий товар суми або пред'явити вимогу про його заміну на товар цієї ж марки (моделі, артикулу) або на такий же товар іншої марки (моделі, артикулу) з відповідним перерахуванням купівельної ціни протягом п'ятнадцяти днів з дня передачі споживачу такого товару.

Права споживача при виявленні недоліків товару (роботи, послуги)

Отже, виявивши в купленому товарі недоліки, покупець може:

  1. Вимагати заміни на товар цієї ж марки (цих же моделі і (або) артикулу);

  2. Вимагати заміни на такий же товар іншої марки (моделі, артикулу) з відповідним перерахуванням купівельної ціни;

  3. Зажадати відповідного зменшення купівельної ціни;

  4. Вимагати негайного безоплатного усунення недоліків товару або відшкодування витрат на їх виправлення споживачем чи третьою особою;

  5. Відмовитися від виконання договору купівлі-продажу і зажадати повернення сплаченої за товар суми.

Скористатися зазначеними правами, передбаченими статтею 18 Закону споживач може тільки в тому випадку, якщо неналежну якість товару не було обумовлено продавцем при покупці. Якщо ж при покупці товару окремі недоліки були обумовлені, це не позбавляє покупця права пред'явити претензії з приводу інших виявлених недоліків, які не були обумовлені при покупці.

Наприклад, споживачеві проданий стільниковий телефон, на корпусі якого є подряпина, про що споживачеві було відомо при покупці. В період гарантійного терміну виявлено інший дефект. Оскільки виник дефект не пов'язаний з недоліком, про яке сторони домовилися при укладанні договору, споживач зможе звернутися до продавця (виробника) з відповідною претензією.

Статтею 21 Закону встановлено спеціальні терміни заміни товару: заміна товару проводиться в семиденний термін з моменту пред'явлення вимоги. Існує ряд винятків із цього загального правила:

  1. якщо для установки виходу товару з ладу потрібна додаткова перевірка, він повинен бути замінений протягом 20 днів з моменту пред'явлення вимоги;

  2. якщо у продавця відсутній необхідний товар, заміна товару неналежної якості повинна бути здійснена протягом місяця з дня пред'явлення вимоги (якщо для заміни товару потрібно більше семи днів, на вимогу споживача продавець (виробник або уповноважена організація або уповноважений індивідуальний підприємець ) Протягом трьох днів з дня пред'явлення вимоги про заміну товару зобов'язаний безоплатно надати споживачеві у тимчасове користування на період заміни товар тривалого користування, що володіє цими ж основними споживчими властивостями, забезпечивши його доставку за власним коштом );

  3. якщо покупець і продавець знаходяться в районах Крайньої Півночі та інших районах дострокового завезення товарів і у продавця відсутній товар, необхідний для заміни, вона повинна тривати черговий доставки відповідного товару в ці райони.

Повернення товару неналежної якості схематично можна представити так:

доставка

Споживач повинен знати, що він має право на доставку великогабаритного товару і товару вагою понад 5 кілограмів для ремонту, уцінки, заміни і повернення їх споживачеві силами і за рахунок продавця (виробника) або організації, яка виконує функції продавця (виробника) на підставі договору з ним.

В іншому випадку споживач сам може оплатити доставку товарів, але продавець зобов'язаний відшкодувати витрати споживача, пов'язані з доставкою і поверненням товару .

Безоплатне надання аналогічного товару на період ремонту

Відповідно до статті 20 Закону на час ремонту виробник (продавець) зобов'язаний безоплатно надати споживачеві (на його вимогу в триденний термін) аналогічний товар (забезпечивши його доставку за свій рахунок).

При цьому треба мати на увазі, що є Перелік товарів тривалого користування, на які не поширюється вимога покупця про безоплатне надання йому на період ремонту або заміни аналогічного товару, до яких відносяться:

  1. Автомобілі, мотоцикли та інші види мототехніки, причепи та номерні агрегати до них, крім товарів, призначених для використання інвалідами, прогулянкові судна і плавзасоби

  2. меблі

  3. Електропобутові прилади, які використовуються як предмети туалету і в медичних цілях (електробритви, електрофени, електрощіпци для завивки волосся, медичні електрорефлектори, електрогрілки, електробінти, електропледи, електричних ковдрах)

  4. Електропобутові прилади, які використовуються для термічної обробки продуктів і приготування їжі (побутові печі СВЧ, електропечі, тостери, електрокип'ятильники, електрочайники, електропідігрівачі і інші товари)

  5. Цивільна зброя, основні частини цивільного та службового вогнепальної зброї.

Цей перелік є закритим, тобто продавець (виробник) не може в сам розширити указний перелік. Тобто такі товари як, наприклад, стільникові телефони, ТВ і комп'ютерна техніка повинні надаватися на період ремонту.

Схема дій споживача при поломці техніки:

Стаття написана і розміщена 8 липня 2012 року. Доповнена - 16.07.2013

Інформація допомогла?

джерела:
ozpp.ru, ivzpp.ru, svoyurist.com, www.advocatshmelev.narod.ru

Інші заяви:


Як вручити претензію продавцеві і виконавцю при відмові в отриманні претензії?
Як надходити, якщо продавець або виконавець не робить позначки про отримання претензії?
Відповіді на ці питання Ви можете знайти в статті Як вручити претензію?
Інформація допомогла?