Реклама
Реклама
Реклама

Претензія на повернення неякісного товару: зразок, бланк

  1. Претензія на повернення товару неналежної якості
  2. Зразок претензії на повернення товару
  3. Рекомендації по вашим діям:

Згідно з Федеральним законом РФ «Про захист прав споживачів» ви можете повернути продавцеві не підходящий за якістю або характеристиками товар. Регламент визначає умови і терміни процедури. Для гарантованого відшкодування витрат вам слід правильно виявити підстави і скласти претензію на повернення товару. Від змісту документа буде залежати результат, успішність реалізації ваших прав.

зміст:

Претензія на повернення товару неналежної якості

За ЗоПП повернути можна як якісний, так і неякісний товар. Тільки перший варіант передбачає в більшості випадків лише можливість обміну протягом двох тижнів після придбання на аналог, відповідний за споживчими властивостями. Заміна проводиться за заявою, часто обидві сторони обходяться без документальних підстав. При неможливості обміну продавець зобов'язується відшкодувати витрати в термін до 3-х днів.

У разі ж придбання продукції з недоліками готується претензія на повернення товару неналежної якості. Документ адресується магазину, в ньому обов'язково присутність відомостей певного переліку: реквізити сторін, підстави для процедури, ваші побажання щодо усунення розбіжностей.

Претензія на повернення неякісного товару заповнюється у вільній формі, але до її змісту пред'являються високі вимоги. При їх недотриманні виникає ймовірність несприятливого результату для заявника.

Справа в тому, що з моменту отримання продавцем претензії, він аналізує її зміст на відповідність нормам Закону, а також юридичної техніки написання. У тому випадку, якщо претензія відповідає положенням закону, а також грамотно складена з точки зору юридичної техніки (чіткість прописаних вимог), то продавець робить висновок про те, що претензія написана юристом. Відповідно високий шанс задоволення ваших вимог в досудовому порядку.

У разі «побутового» змісту претензії без чітко прописаних вимог, використання відповідної юридичної термінології, ваші вимоги з високою часткою ймовірності залишаться без уваги.

У законодавстві прописано кілька варіантів вимог, які Ви маєте право пред'явити. Саме, в залежності від обраного вимоги, буде визначатися зміст претензії.

Отже, в залежності від обраного вами вимоги, претензія може бути спрямована на:

  • Відшкодування грошових витрат.
  • Заміна на аналогічний або подібний товар.
  • Зменшення ціни покупки.
  • Усунення продавцем виявлених вад за рахунок сторони за домовленістю.

У кожному з перерахованих вище випадків, в залежності від вимог, необхідно не тільки вказувати сама вимога, а й грамотно посилатися на закон, а також судову практику. Ми радимо Вам максимально наблизити зміст претензії до позовної заяви.

Якщо аналог для обміну відсутня і його поява в термін до місяця не очікується або цей варіант і усунення недоліків покупцеві не підходять, то подається претензія на повернення грошей за неякісний товар. Задоволенню вона підлягає протягом 10 днів з моменту пред'явлення претензії. Протягом 10 днів задоволенню підлягають так само підлягають всі інші вимоги, зазначені вище

Повернення товару з недоліками ви можете здійснити в період дії терміну гарантії або придатності (служби) за наявності. Якщо таких не встановлено, то протягом 2-х років з дня набуття або з початку настання сезону для сезонної продукції. Якщо момент купівлі-продажу не встановимо - за нього приймається дата виготовлення.

Зразок претензії на повернення товару

Для спрощення процедури складання документа пропонуємо вам скористатися зразками претензій 2017 року на повернення товару з прикладами заповнення, представленими на нашому сайті. Всі документи підготовлені кваліфікованими юристами, що спеціалізуються на захисті прав споживачів.

Рекомендації по вашим діям:

  • Скачайте претензію на повернення товару.
  • Підготуйте документ в двох примірниках, в подальшому один з відміткою продавця про отримання предмета суперечок залиште у себе.
  • Заповніть реквізити за зразком, вкажіть без помилок найменування магазину, ПІБ директора, свої паспортні дані.
  • Вкажіть послідовність своїх дій при придбанні товару.
  • Детально опишіть товар за доступними характеристиками: найменування, модель, артикул і т. П.
  • Велика увага приділіть заповнення частини з підставами для процедури: вкажіть всі виявлені недоліки, відзначте неможливість використання товару внаслідок їх наявності.
  • Наведіть нормативні положення, що визначають ваші дії і зобов'язують продавця прийняти товар: статті 18 «Закону про захист прав споживачів», 309, 310, 503 ЦК України.
  • Додайте посилання на докладені документи, що підтверджують факт покупки: касовий або товарний чек, показання свідків.
  • Підведіть підсумок претензії, позначивши свої вимоги щодо вирішення проблеми.
  • Завірте заповнений бланк претензії на повернення товару підписом з розшифровкою і датою.

Скласти претензію на повернення товару

Як бачите, єдиної форми для документа, що захищає ваші права як споживача, немає. А вимоги до складу претензії магазину на повернення грошей за товар істотні. При цьому часто предметом розбіжностей можуть бути дорогі речі, котрі зажадали при придбанні та значних часових затрат.

Як відшкодувати з гарантією витрачені вкладення? Врахувати всі нюанси ситуації, грамотно відобразити недоліки, привести потрібні посилання на законодавчі ініціативи, підготувати претензію на повернення технічно складного товару? Правильний вихід - скористатися професійною юридичною допомогою.

Юристи нашої компанії в досконало знають тонкощі нормативних положень ЗоПП і особливості складання претензії на повернення товару належної якості або з недоліками. Звертайтеся, щоб значно підвищити свої шанси для вирішення проблем в сприятливому ключі і відшкодування грошових коштів повністю, в досудовому порядку.

отримати консультацію

Як відшкодувати з гарантією витрачені вкладення?
Врахувати всі нюанси ситуації, грамотно відобразити недоліки, привести потрібні посилання на законодавчі ініціативи, підготувати претензію на повернення технічно складного товару?