Реклама
Реклама
Реклама

Претензія на повернення грошових коштів: зразок 2019

  1. Коли за законом можна повернути гроші за товар
  2. складаємо претензію
  3. Як правильно передати претензію
  4. На що звернути увагу

Претензія на повернення грошей - це письмова вимога споживача (покупця товару) повернути витрачені на товар кошти. Закон в певних випадках це дозволяє зробити.

Як повернути витрачені кошти за неякісну річ, коли ні ремонт, ні обмін вас не влаштовує? Ми розповімо і дамо зразок заповнення претензії на повернення грошей, який можна завантажити в кінці матеріалу.

Після покупки товару за великі гроші, наприклад, стільникового телефону, в ньому може виявитися дефект або пристрій просто перестане працювати. Якщо таке відбувається з побутовою технікою або з яким-небудь пристроєм, то продавець, як правило, відправляє вас у сервісний центр за гарантійним ремонтом. Але це далеко не єдиний варіант розвитку подій. Що робити, якщо вам поставили неякісні пластикові вікна ? Або продали прострочений йогурт? Давайте розбиратися разом і писати претензію недбайливому продавцю.

Ось, як виглядає зразок претензії на повернення грошових коштів:

Коли за законом можна повернути гроші за товар

Грошові кошти можна повернути, якщо товар виявився неякісним (як це написано формально в законодавстві - "неналежної якості")

Відповідно до федерального закону «Про захист прав споживачів» у разі виявлення недоліків покупець на свій вибір має право вимагати:

Зверніть увагу на останній пункт. Це саме той випадок, який ми розглядаємо в нашій статті. Саме тоді і пишеться офіційна претензія з вимогою провести повернення сплачених грошових коштів. У свою чергу покупець повинен повернути в магазин неякісний товар, якщо вже йому віддали назад його гроші.

Не вірте, якщо в магазині вас стануть переконувати, що телефон, планшет або інший гаджет є "технічно складною річчю" і поверненню не підлягають - це правило відноситься лише до технічних пристроїв належної якості (тобто не мають дефектів і працюючим коректно). Наприклад, не можна повернути той же мобільник, якщо він вам просто перестав подобатися або не поміщається в кишеню улюблених джинсів. Але якщо телефон погано працює, не ловить мережу, не включається, відверто "глючить" або прийшов до вас в посилці з тріснув екраном, то ви маєте право повернути свої гроші за відповідною претензії.

складаємо претензію

Як скласти претензію на повернення грошей : Претензія на повернення пишеться в довільній формі, але з дотриманням загальних правил складання документів:

  • в правому верхньому куті вкажіть адресата - найменування організації торгівлі або прізвище індивідуального підприємця (де ви купували товар). Ці відомості вам зобов'язані надати в самому магазині, вони повинні бути відкритими для всіх;

  • далі свої дані - прізвище, ім'я, по батькові, адреса і телефон;

  • назва документа в даному випадку буде - Претензія, що і слід написати в заголовку;

  • в описовій частині претензії коротко викладіть суть справи: що і коли ви придбали, які недоліки виявлено і яку суму грошових коштів ви просите повернути. Тут варто описати ситуацію максимально чітко і конкретно. А ось емоції краще стримати, оскільки документи вимагають фактів;

  • прикладіть копії товарного і / або касового чека на покупку (втім, і без чека повернути товар можна );

  • напишіть власне вимога: чого ви чекаєте від магазину і в якій формі;

  • поставте свій підпис і дату.

Питання захисту прав споживачів віднесені зараз до юрисдикції Росспоживнагляду , Тому зразки різних заяв (в тому числі претензій на повернення грошових коштів) по цій темі можна знайти на стендах у відділеннях цієї установи, а краще завантажити на нашому сайті. Заповнюйте зразок претензії і роздрукуйте її в двох примірниках. На другому примірнику особа, яка прийняла ваше звернення, має розписатися і вказати дату отримання документа. Якщо співробітники магазину відмовляються ставити свій підпис, претензію можна надіслати поштою рекомендованим листом.

Згідно із законом касовий чек необов'язковий для повернення товару. А які ще можуть бути докази покупки саме у цього продавця? Коментар експерта спеціально для сайту Сашки Букашки:

Юлія Русинова
директор з розвитку бізнесу фіскальних рішень компанії АТОЛ

Наявність чека, що підтверджує покупку, дійсно необов'язкова умова повернення товару. Це прямо обумовлено в законі «Про захист прав споживачів» (ст.18, п. 5). Щоб повернути товар, потрібно звернутися до продавця того магазину, де було придбано виріб. Надайте йому письмову заяву про повернення у вільній формі. Краще підготувати його заздалегідь і в двох примірниках - для себе і адміністрації торгової точки. При цьому обов'язково зафіксуйте в ньому втрату чека і вкажіть причину повернення. Так, придбане виріб може бути належної якості, але не підходити вам за кольором, розміром, фасоном або формі. У подібному випадку вимога про повернення товару без чека ви можете пред'явити строго протягом 14 днів, не рахуючи дня покупки (ст.25, п.1).

Якщо хочете повернути товар неналежної якості (бракований), то повинні скласти вже не заява, а претензію, описавши виявлені дефекти. Рекомендуємо позначити при цьому термін, який відводите на розгляд свого звернення. Він не може бути менше 10 робочих днів. В цілому повернути бракований товар без чека можна протягом двох років з дня покупки, якщо продавець не встановив термін його повернення.

Пам'ятайте: до поверненню товару пред'являється ряд вимог. Виріб не повинен втратити своїх споживчих властивостей, товарний вигляд, містити сліди експлуатації, пошкоджені фабричні ярлики і пломби. І так, не варто намагатися зробити підробку. Продавець в будь-якому випадку перевірить за чеками з онлайн-каси, купувалося чи виріб в його магазині. Відсутність «слідів» покупки буде підставою для відмови в розгляді повернення.

Якщо ж продавець навмисно заявляє, що у нього немає примірника чека, що підтверджує вашу покупку, можете використовувати як доказ:

  • штрих-код на товарній упаковці;
  • гарантійний талон;
  • показання свідків, які були присутні під час покупки товару і дійсно готові це підтвердити.

Причому третій аргумент краще заздалегідь вказати в своїй письмовій заяві на повернення товару, яке складете на ім'я керівника магазину. Додатково приведіть в заяві дані про своїх свідках.

Як правильно передати претензію

Є кілька способів вручити претензію продавцеві товару:

  1. Вручити її особисто та отримати відмітку про отримання (дата і підпис).
  2. Надіслати поштою рекомендованим листом з описом вкладення.
  3. Послати її факсом.
  4. Залишити претензію на касі (прилавку) магазину - якщо його співробітники відмовляються приймати її особисто і розписуватися в одержанні. В цьому випадку запасіться свідками.

Четвертий спосіб - найскладніший емоційно. Тут може трапитися конфлікт з працівниками торгової точки. А найпростіше, на наш погляд, відправити претензію звичайною поштою. Правда, це довше за часом.

На що звернути увагу

Вашу претензію про повернення сплачених грошових коштів продавець повинен задовольнити протягом десяти днів з дня його отримання.

Відсутність у споживача касового або товарного чека, упаковки і т.п. не є підставою для відмови в задоволенні його вимог. Але чеки все ж бажано зберігати - довести факт покупки саме у цього продавця іншими способами завжди складніше.

У деяких випадках продавець, розглянувши письмову претензію на повернення грошей, захоче провести експертизу товару - майте на увазі, що ви маєте право бути присутніми при її проведенні.

comments powered by HyperComments

Як повернути витрачені кошти за неякісну річ, коли ні ремонт, ні обмін вас не влаштовує?
Або продали прострочений йогурт?
А які ще можуть бути докази покупки саме у цього продавця?