Реклама
Реклама
Реклама

Повернення товару протягом 14 днів

  1. Норми, на які слід посилатися
  2. обумовлені терміни
  3. Ситуації і умови повернення
  4. Неякісний товар
  5. Чи не задовольняє вимоги покупця
  6. складнотехнічних
  7. Дивіться відео про повернення складнотехнічних товару
  8. Ельдорадо
  9. Юлмарт
  10. М відео
  11. Зв'язковий

У будь-якій країні існує певна нормативно законодавча база відповідно до якої будь-яка людина може повернути куплений товар в разі якщо з ним виникли проблеми, він був неналежної якості, не виконував своїх функцій або просто не сподобався в результаті.

Законодавство Російської Федерації також регулює права і обов'язки як покупців, так і продавців. Питання обміну товару і їх порядок розглядаються в Законі РФ «Про захист прав споживачів» в статті 25. Даний закон поширюється на федеральні округи, області, які не можуть самостійно коригувати положення.

Закон «Про захист прав споживачів» зачіпає багато аспектів як умов виробництва і обов'язків виробників контролювати безпеку і якість продукції за ГОСТом, так і прав та обов'язків покупця бути обізнаними в цій сфері і вміти захищати свої права. Таким чином закон гарантує від імені всієї держави можливість відремонтувати товар на гарантії, повернути товар неналежної якості або обміняти його. У разі якщо якийсь з цих пунктів порушується, незадоволений споживач може звернутися за допомогою до місцевих органів по захисту прав споживачів або подати позов до суду.

Закон гарантує наступні положення для споживачів:

  1. права:
    • Мати якісне обслуговування і купувати продукти, які виконані за всіма стандартами.
    • Захищати свої права через державні органи.
    • Отримувати всю необхідну інформацію про товар, який вони купують. Це дата виготовлення, склад, термін придатності.
    • Купуючи товар, якість якого викликало сумніви, отримати суму моральних збитків або гроші на усунення дефектів, зменшення ціни пропорційно до вартості ремонту.
  2. Обов'язки:
    • Ознайомлюватися з правилами використання купленого товару, заходами безпеки.
    • При виникненні якогось роду проблем відразу ж звертатися в точку продажу для усунення дефектів, якщо товар на гарантії.

Норми, на які слід посилатися

Норми, на які слід посилатися

Залежно від ситуації, що склалася покупець може грунтуватися законодавчо встановлені норми. Розглянемо більш детально варіанти і відповідні статті Закону РФ «Про захист прав споживачів», які гарантують їх виконання.

Глава друга Закону РФ розглядає всі можливі варіанти і має назву «Захист прав споживачів при продажу товарів споживачам». Стаття, яка може послужити основою для захисту своїх прав залежить від умов ситуації. Найпоширеніший випадок відповідає статті 18- виявлення недоліків в купленої продукції.

В такому випадку необхідно посилатися на статтю 25 про повернення (обміні) товару неналежної якості, яка гарантує повернення товару протягом 14 днів або отримання аналогічної одиниці продукції або продукцію іншої марки за такою ж ціною або з можливістю доплати (повернення різниці продавцем).

Цивільний Кодекс РФ також стосується даної проблеми, що встановлено статтею 502. Обидві законодавчі норми є основою для захисту своїх прав як в магазині, так і під час судових розглядів з несумлінними виробниками.

Варто пам'ятати, що навіть в разі якщо товар уже був у споживанні або не зберігся чек після покупки, то він підлягає поверненню або обміну.

обумовлені терміни

Стаття 502 Цивільного Кодексу РФ гарантує повернення або обмін товару терміном від 1 до 15 днів з покупки, але виробник має право заявити про більш довгому терміні. В такому випадку споживач повинен почекати деякий час поки товар з'явиться на складі, буде відремонтовано і при інших обставинах.

Але є і випадки, коли товар не обміняють навіть якщо ще не пройшло двотижневого терміну. Не всі товари підлягають поверненню або обміну, існує окремий перелік продукції, яка не може бути повернута або обміняна. Наприклад, їжа, товари особистої гігієни, будівельні матеріали і так далі.

Ситуації і умови повернення

Ситуації і умови повернення

Дуже часто недобросовісні виробники або продавці звинувачують покупців, що купили неякісну продукцію в тому, що вони неправильно використовували річ або не ознайомилися з правилами безпеки. Причини поломки іноді бувають такими, що визначити правоту кожної зі сторін стає неможливим. Саме для цього необхідно відразу ж при покупці перевіряти всі технічні характеристики для попередження небажаних проблем.

Неякісний товар

Одна з найпоширеніших причин, крім вже не подобається продукції, - неякісний товар, який не виконує заявлених функцій або зовсім не працює, має пошкодження зовні. Перше, що в таких випадках потрібно робити-звертатися в точку продажу.

Насамперед вам можуть запропонувати обміняти товар на аналогічний, але працює справно.

Дуже багато покупців погоджуються на такий варіант, адже не виникає ніяких тривалих з'ясувань, магазин практично миттєво реагує на ситуацію, що склалася. Але буває і так, що настрій вже зіпсовано, покупець не хоче міняти товар, а схиляється до варіанту відмови від досконалої покупки зовсім. Тут наступний сценарій події може розгорнутися зовсім несподівано, продавець, не бажаючи повертати гроші, може наполягати на своєму.

Для того щоб домогтися повернення товару неналежної якості варто розглянути разом з представниками точки продажу кілька важливих питань:

  1. Минув чи 14 днів з моменту покупки? Якщо немає, то споживач має право повернути річ назад в магазин з повним поверненням вартості.
  2. Чи входить товар в офіційно заявлений перелік, який є законодавчо встановленим в РФ?
  3. Список товарів, які дозволяється повертати в точки продажу, вказується в окремій статті пункту 11.
  4. Чи відповідає представлений для обміну або повернення товар всім вимогам, які прописуються в статті 25 Закону РФ «Про захист прав споживачів»?

Відповідно до закону товар повинен бути високої якості як в момент покупки, так і після, мати всі ярлики і марки, чек додається.

При купівлі товару поганої якості, але за умови, що пройшло більше 15 календарних днів, споживач може вимагати зменшення ціни і повернення частини грошей, які будуть витрачені на самостійний ремонт або здачу товару в ремонтний цех, де ремонт буде проведений безкоштовно по гарантії. Гарантійний термін на будь-який товар починає діяти з моменту покупки і передачі продукції в руки споживачеві.

Чи не задовольняє вимоги покупця

Чи не задовольняє вимоги покупця

Продукція, яка не має дефектів і відповідає нормам якості, але за будь-якої причини не підійшла покупцеві, може бути здана назад в магазин.

В цьому випадку повинна бути збережена цілісна упаковка, бути в наявності касовий чек і не пошкоджені ярлики (якщо це предмет гардероба).

Однак можливість повернути невідповідну покупку є не завжди. існує перелік товарів, які не підлягають поверненню .

складнотехнічних

Якщо товар є технічно складним, то його повернення буде мати свою структуру. По-перше, після будь-якої покупки холодильника, телевізора, телефону або пральної машини краще зберегти чек і гарантійний талон. Якщо чек ви все ж викинули, то з гарантійного талону продавець зможе підтвердити покупку, якщо він був совісно заповнений і на ньому присутня дата. Як і зі звичайними товарами, товари складнотехнічних дозволяється повертати назад протягом двох тижнів.

Єдине, що покупець самостійно повинен переконати продавця, що поломка виникла не через неакуратне використання, а була присутня ще до покупки, що вчасно не було виявлено.

У разі пред'явлення претензії до закінчення 15 днів з дня покупки споживач може вимагати заміну, повернення або ремонт товару, що магазин зобов'язується виконати за 30 днів.

Іноді буває, що гарантії зовсім немає або її строк не зазначений в документах. У таких випадках споживач, який помітив недолік або поломку, має право протягом якогось часу звернутися до точки продажу. Найбільш розумний термін - до двох років, але з пред'явленням чека або будь-яких документів, які могли б служити підставою про покупку товару в даній точці.

Найбільш розумний термін - до двох років, але з пред'явленням чека або будь-яких документів, які могли б служити підставою про покупку товару в даній точці

До списку складних з технічних причин товарів відносяться автомобілі, літаки, побутова техніка та інші. Такі покупки можна надавати до поверненню або обміну при наявності істотних недоліків.

Такими вважаються:

  1. Поломки або дефекти, які були виявлені і повторювалися неодноразово.
  2. Поломки або дефекти, які вимагають значних витрат грошових або тимчасових.
  3. Поломки або дефекти, які зовсім не можуть бути усунені.

Даний перелік може тривати і не обмежується трьома пунктами, адже залежить від окремих ситуацій.

Дивіться відео про повернення складнотехнічних товару

Дивіться відео про повернення складнотехнічних товару

Повернути товар назад в точку, де він був куплений, не завжди виявляється реальним. Повернення можливе тільки при наявності чека і за умови, що товар не був у використанні, є цілісним і новим.

Також якщо покупець був попереджений про те, що продукція має якісь дефекти або недоліки і може працювати неправильно або не до кінця виконувати свої функції, що має бути прописано в договорі про купівлю-продаж, то споживач не має права пред'являти претензії будь-якого роду.

Якщо чек не зберігся помилково, то довести свої права можна звернувшись до адміністрації магазину з проханням про перегляд камер спостереження або подавши позов до суду для того щоб повернути гроші.

У більшості випадків товар можна повернути якщо закінчився термін, який виділяється, тобто 14 днів. Але іноді сумлінні продавці йдуть назустріч, тому споживач, який бажає повернути зламаний або не сподобався товар, може випробувати долю, звернувшись в точку продажу пізніше. Варто мати на увазі, що в такій ситуації за законом ніхто не зобов'язаний відшкодовувати збитки і приймати товар назад, хіба що при наявності особливих обставин (ви їхали відпочивати, перебували в іншому місті і інші).

Ельдорадо

Ельдорадо

В онлайн просторі не рідко зустрічаються нарікання на складнощі, які виникають при поверненні товару в мережу Ельдорадо. Але і тут можна домогтися справедливості, якщо знати тонкощі справи.

Для того щоб зробити обмін або повернення товару в Ельдорадо, необхідно пам'ятати такі правила:

1. Потрібно зателефонувати на гарячу лінію і повідомити про необхідність здійснити повернення товару, пояснити причини. Фахівці детально проконсультують споживача. Варто зазначити, що повернення можна здійснювати не обов'язково в точці, де товар був куплений, а в будь-якому магазині з мережі Ельдорадо.

2. До товарів-виключень належать товари, які мають спеціальні унікальні штрих-коди всередині і товари особистого користування, гігієни.

3. Товари можна обмінювати відповідно до закону, але при наявності прибутковою або кредитної картки повернення дозволяється здійснити за місяць, а якщо ви маєте Консьєрж-сервіс від Ельдорадо, то протягом 100 днів з початку перебігу гарантійного терміну, тобто покупки.

Для того щоб повернення обійшовся без проблем, в Ельдорадо треба надати чек, потім продавець проведе огляд товару на наявність пошкоджень та заявлених дефектів і обміняє на іншу одиницю або поверне гроші в повному розмірі.

Юлмарт

Юлмарт

Купувати в Юлмарт дуже зручно і просто, про це нам тлумачить реклама звідусіль. Але так чи просто повертати товари назад в магазин?

Для того щоб повернути продукцію в Юлмарт, необхідно:

1. Зібрати повну комплектацію товару, який повинен мати цілу і неушкоджену упаковку.

2. Уявити чек продавцю, до якого можна звернутися в будь-якій точці продажу або пункті видачі товару.

3. Показ товару при поверненні повинен відповідати всім вимогам Закону «Про захист прав споживачів».

Повернути товар в Юлмарт можна таким же чином, як він і купувався (готівкою або переказом грошей на банківську карту).

На сайті вказано, що обмін або повернення здійснюється швидко після огляду вмісту. Повернення вважається дійсним для таких товарів: комп'ютерна техніка і комплектуючі, ігри і програми, мережеве обладнання та товари, які були куплені по знижкам або були знижені в ціні з якихось причин (якщо причиною вважається дефект, то товар поверненню не підлягає за законом).

Важливим пунктом політики компанії Юлмарт вважається те, що якщо недолік купленого виявлений будинку, а не при покупці і в магазині, то положення щодо приймання будуть відповідати гарантійні умови, а не загальними правилами.

Детальну інформацію про даний повернення можна дізнатися, зателефонувавши на гарячу лінію магазину.

М відео

М відео

М-відео надає можливість повернення в будь-якій точці продажу країни протягом 30 днів. Правило магазину «Обмін без проблем».

Товар, куплений в інтернет-магазині має такий же порядок повернення в будь-яку точку продажу М-відео протягом 30 днів в новому стані і з наявністю всіх документів, які підтвердять вашу покупку.

При цьому споживчі відгуки свідчать, що дана мережа одна з найбільш лояльних в плані повернення товару.

Зв'язковий

Зв'язковий

У зв'язковим існують спеціалізовані центри, в які слід звертатися при виявленні будь-якого дефекту або несправності об'єкта. Перше, що вам можуть запропонувати - ремонт по гарантії, якщо вона ще дійсна.

Точка відліку гарантійного терміну починається з моменту офіційного попадання товару в руки покупця після покупки.

Якщо центр в місті споживача відсутній, Зв'язковий пропонує звернутися в будь-яку точку продажу даного магазину для усунення проблем. Ремонт не перевищує 45 днів при ремонті складнотехнічних товарів, а ремонт інших товарів може становити не більше трьох днів.

Від ремонту можна відмовитися, якщо не пройшло 14 днів з покупки. У такому випадку можливе повернення. У поверненні можуть відмовити, якщо товар пошкоджений і має сліди використання.

У поверненні можуть відмовити, якщо товар пошкоджений і має сліди використання

Зв'язковий - великий холдинг. Читайте, чому ходили чутки про банкрутство банку Зв'язковий.

Готові офшори сьогодні вільно продаються. Дізнайтеся, де можна купити .

Перереєстрація ІП необхідна, якщо змінюється один з реєстраційних ознак. Процедура розглянута в статті .

Велика кількість низькосортних продуктів на ринку Росії призвело до того, що судові тяжби з приводу повернення товару почастішали. Розглянемо найбільш типові ситуації.

Ситуація №1. Якийсь споживач Х купив товар в магазині. Даним товаром був персональний комп'ютер. Уже вдома споживачем було виявлено, що екран комп'ютера має пошкодження і показує нечітко, проявляються різнокольорові точки і миготіння при перегляді кольорових зображень і фільмів.

Після цього Х відразу ж звернувся в точку продажу, написавши заяву з проханням повернути товар за наступним ряду причин. На жаль, відповіді не послідувало, і Х вирішив діяти більш рішуче, відправивши позовну заяву в судовий орган для швидкого вирішення проблеми.

Так як подібні ситуації дуже часто закінчуються перемогою споживача, ця ситуація не була винятком. Суд постановив відповідно до статті 18 Закону «Про захист прав споживачів» відправити товар на експертне дослідження, за результатами експертизи було відзначено, що товар мав недоліки ще до користування, а поломка екрану вважається заводським шлюбом. Товар повертається постачальнику, а магазин відповідно до статті 18 і 25 Закону «Про захист прав споживачів» зобов'язується повернути повну вартість персонального комп'ютера, так як споживач Х відмовляється від заміни товару на іншу або аналогічну модель.

Ситуація №2. Споживач Х купив в інтернет-магазині дорогий брендовий одяг, яка в підсумку йому не підійшла. Не знайшовши розуміння у продавців, Х вирішив подати заяву до суду, так як інтернет-магазин знаходився в його місті.

У суді було визначено наступне:

  1. Так як споживач був попереджений про те, що даний товар з інтернет-магазину не буде повернений або обміняти, то він не має права пред'являти претензії магазину.
  2. Так як одяг належить до списку товарів, які не підлягають поверненню і є товаром індивідуальним, то дана заява не може бути розглянуто як відповідає законним нормам. Споживач Х програв засідання, а дана ситуація стала для нього уроком.

Чи входить товар в офіційно заявлений перелік, який є законодавчо встановленим в РФ?
Але так чи просто повертати товари назад в магазин?