Реклама
Реклама
Реклама

Повернення прибуткового податку, податкові пільги і відрахування 2019

  1. Випадки, коли фізичній особі надають пільги з ПДФО
  2. Податкова пільга з прибуткового податку з фізичних осіб
  3. Що потрібно для повернення прибуткового податку в 2019 році?
  4. Термін повернення ПДФО, порядок застосування податкових відрахувань
  5. За який час можна повернути прибуткові податки ПДФО?

Як відомо, основна ставка   прибуткового податку   в 2018 році, як і раніше, буде складати 13%, і на підставі неї буде відбуватися розрахунок і сплата ПДФО Як відомо, основна ставка прибуткового податку в 2018 році, як і раніше, буде складати 13%, і на підставі неї буде відбуватися розрахунок і сплата ПДФО. Але є ряд випадків, коли платник податків може повернути частину або повністю сплачений податок з заробітної плати, якщо для цього у нього є всі підстави для податкового вирахування . Якими ж можуть бути підстави?

Підстав для податкового вирахування може бути багато. Наприклад, ви купили квартиру або витратили гроші на лікування і навчання. В такому випадку, частина доходів буде звільнена від сплати податків із застосуванням до них пільг або податкових відрахувань. Випадки, коли фізичній особі надають пільги з ПДФО

Випадки, коли фізичній особі надають пільги з ПДФО

- при будівництві власного житла;

- при покупці нерухомості або автомобіля;

- при іпотечному кредиті;

- при власному навчанні або навчанні дітей ;

- при лікуванні і купівлі ліків;

- при придбанні страхового поліса ДМС;

- при добровільному пенсійному страхуванні;

- при грошові внески на благодійні цілі;

- при пожертвування релігійним організаціям.

Повернення прибуткового податку відбувається за майновим і соціальним податковим вирахуванням, який здійснюється податковим агентом (бухгалтерією підприємства), зобов'язаним протягом 10-денного терміну розглянути заяву платника податків, вживши відповідних заходів. Крім того, податковий агент повинен повідомляти платнику податків про кожен випадок переплати, якщо такий буде мати місце. Зайво утримана сума повертається платнику податків за рахунок платежів з ПДФО, які підлягають перерахуванню до бюджет , Як з доходів цієї фізичної особи, так і з доходів інших платників податків. Термін, який відводиться на всі ці дії - три місяці з моменту подачі заяви платника.

Податкова пільга з прибуткового податку з фізичних осіб

Розмір податкової пільги визначається видом вирахування, на підставі якого вона надається. Існують граничні суми, які можуть бути повернені платнику податку. Якщо підставою для повернення прибуткового податку є покупка нерухомості, то можна повернути не більше 260 тисяч рублів, якщо іпотечний кредит - до 13% від суми відсотків, а якщо навчання або лікування - не більше 15 600 рублів на себе і 6 500 рублів по кожній дитині . Якщо купуються дорогі ліки, то граничний розмір пільги може скласти не більше 13% від сплаченої суми. Якщо ж підставою для повернення прибуткового податку є благодійна діяльність, то тоді платнику може бути повернуто до 25% утриманого податку за рік.

Що потрібно для повернення прибуткового податку в 2019 році?

Для того, щоб повернути вже сплачений прибутковий податок до державного бюджету, необхідно провести ґрунтовну роботу, щоб підготувати всі необхідні документи .. Для цього вам буде потрібно зібрати і надасть такі документи ::

• заповнена податкова декларація за формою 3-ПДФО

• документи, що підтверджують зроблені витрати

• заяву на соціальний або майнове відрахування

• взаємодії громадянина з податковою інспекцією

Основними проблемами, з якими стикаються платники, які оформляють документи по поверненню прибуткового податку є неправильно заповнена податкова декларація форми 3-ПДФО, складності підтвердження зроблених витрат, подання неповного комплекту документів, а також неточності в заяві на податкове вирахування. Остання причина найбільш часто служить відмовою в наданні пільг з податку на доходи фізичних осіб, пов'язаних з іпотечним кредитуванням або наявністю спільної власності. Часто повернення прибуткового податку не може бути здійснений через вказівки невірних реквізитів банку, куди повинен буде проводитися платіж.

Читайте також: Повернення прибуткового податку за навчання

Термін повернення ПДФО, порядок застосування податкових відрахувань

Повернення ПДФО - дуже тривала процедура. Після надання всіх документів на майнові і соціальні відрахування фізичною особою або податковим агентом, в податковій проводять камеральну податкову перевірку, триваючу близько трьох місяців з моменту подання декларації 3-ПДФО з прибуткового податку. У разі, якщо за результатами перевірки прийнято рішення повернути платнику податків надміру сплачені внески, то протягом місяця податковою інспекцією перераховуються гроші на вказаний в заяві рахунок. Тому, термін повернення ПДФО приблизно становить близько 4 місяців, але якщо були певні помилки під час оформлення документів на пільгу або зволікання з боку податкової, то цей термін може розтягтися на півроку або більше.

За який час можна повернути прибуткові податки ПДФО?

Якщо відразу не вдалося повернути прибутковий податок, то не слід турбуватися. Термін дії податкової пільги становить три роки, і якщо ви не повернули переплачений ПДФО за 2018 рік, то в 2019 році ще не пізно домогтися визнання податкових відрахувань за 2018 рік.

Читайте також: Пільги з прибуткового податку в 2019 році

Чи не знайшли відповіді на своє питання? Дізнайтеся, як вирішити саме Вашу проблему - зателефонуйте прямо зараз:

+7 (499) 703-32-46 (Москва)

+7 (812) 309-26-52 (Санкт-Петербург)

Це швидко і безкоштовно!

Додати коментар

Якими ж можуть бути підстави?
Що потрібно для повернення прибуткового податку в 2019 році?
За який час можна повернути прибуткові податки ПДФО?