Реклама
Реклама
Реклама

Повернення податкового вирахування при купівлі квартири: терміни виплати і як виплачується податок за придбання житла

  1. Хто має право на отримання
  2. Громадяни Російської Федерації
  3. пенсіонери
  4. неповнолітні
  5. порядок оформлення
  6. Збір документів
  7. Подача заяви
  8. отримання результату
  9. терміни
  10. офіційне правило
  11. діючі обмеження
  12. Календарний рік

Як виплачується податкове вирахування при купівлі квартири? Придбання власного житла завжди пов'язане з великими витратами. Багато людей на сьогоднішній день не можуть дозволити собі витратити таку істотну суму грошей. Хтось все життя змушений платити за знімання кімнати або проживати спільно з родичами. Це пов'язано, перш за все, з особистої нестабільною фінансовою ситуацією. Деяким громадянам доводиться багато років збирати гроші на квартиру, і не завжди вдається здійснити задумане. З цієї причини майнове відрахування - прекрасна можливість повернути частину своїх кровно зароблених коштів.

З цієї причини майнове відрахування - прекрасна можливість повернути частину своїх кровно зароблених коштів

Людині, яка купує нерухомість, має сенс замислитися над цим питанням заздалегідь. Найкраще ретельно вивчити всі нюанси ще на етапі підготовки до придбання житла. Доведеться побігати і зібрати необхідні документи, але справа того варта.

Сам податкове вирахування являє собою повернення грошових коштів в розмірі тринадцяти відсотків. Сума майнового відрахування відповідає прибуткового податку, який сплачують державі всі працевлаштовані громадяни, які отримують офіційну білу зарплату. Які терміни отримання податкового вирахування при купівлі квартири?

Хто має право на отримання

Подати документи на повернення податку можуть всі бажаючі, якщо у них є на руках підтверджують паперу для отримання грошової компенсації. Розмір відрахування залежить від суми, безпосередньо витраченої на придбання нерухомості. Право вирахування вказує на те, що громадянин має певними пільгами. Отже, хто має право на податкове вирахування при купівлі квартири? Тут все не так просто, як може здатися на перший погляд.

Громадяни Російської Федерації

Для того, щоб претендувати на повернення податкового вирахування при купівлі квартири, необхідно мати російське громадянство. Це обов'язкова умова, яке варто взяти до уваги.

Немає сенсу, не будучи громадянином тієї країни, в якій проживаєш, подавати скаргу після подачі заяви. Вона просто не буде розглянута, це марна трата часу і сил. Тільки отримавши російське громадянство, можна претендувати на отримання додаткових виплат.

пенсіонери

Приємна новина полягає в тому, що особи, багато років відпрацювали на державу, тепер мають право на отримання грошових коштів в разі придбання нерухомості. Однак, закон відноситься до тих громадян, які вийшли на пенсію недавно і відразу придбали нерухомість. Якщо пройде кілька років після припинення трудової діяльності, то виплату неможливо буде отримати. Причина проста: пенсіонери не повинні платити прибутковий податок. Ось чому краще обдумано приймати рішення і, якщо є можливість, купувати нерухомість відразу після завершення кар'єри.

Таким чином, держава піклується про пенсіонерів, які обмежені розміром і коштів і не можуть мати будь-якої іншої додатковий дохід. Люди похилого віку, поза всяких сумнівів, можуть розраховувати на допомогу і підтримку держави, законом це передбачено.

неповнолітні

Оскільки особи до вісімнадцяти років мають небагато можливостей заробляти самостійно, для них теж державою передбачена певна компенсація. Після придбання житла вони можуть звернутися до податкової інспекції з відповідною заявою, яка співробітники зобов'язані розглянути. Найголовніше - не потрібно соромитися заявляти про свої права. Особливо в тих випадках, коли є явний недолік грошових коштів і люди змушені відмовляти собі навіть у найнеобхіднішому.

порядок оформлення

Необхідно знати, як максимально швидко і без додаткових труднощів досягти задовільного результату. Щоб не переробляти одна справа багаторазово, потрібно відразу уточнити інформацію в податковій інспекції. Співробітники зобов'язані підказати вам не просто послідовність дій, але і допомогти в якихось питаннях, наприклад, своєчасно проконсультувати. Отже, з чого слід почати?

Збір документів

Необхідний етап, до якого треба поставитися з великою увагою і відповідальністю. Якщо пропустити якусь важливу деталь або неправильно її інтерпретувати, справа може відсунутися на невизначений час. До податкової інспекції в обов'язковому порядку необхідно надати: довідки про доходи, свідоцтво про придбання власності, акт прийому нерухомості. Всі документи будуть розглянуті в порядку черговості.

Найголовніше, щоб все було правильно заповнено, без помилок і неточностей. Терміни розгляду паперів на майнове відрахування в чому залежать від активності самої людини, наскільки впевнено і швидко він діє, подає відповідні декларації. Уже на етапі збору документів слід проявляти уважність, запам'ятовувати все, що відноситься до справи.

Уже на етапі збору документів слід проявляти уважність, запам'ятовувати все, що відноситься до справи

Подача заяви

Після того, як платник податків збере всі необхідні папери, що підтверджують у нього наявність права на надання пільги, потрібно подати заяву. Воно повинно бути обов'язково складено за всіма правилами. Слід врахувати, що помилка може стати причиною того, що вам буде відмовлено в отриманні виплати.

Одноразовий повернення податку при покупці квартири мають шанс отримати ті громадяни, які всерйоз будуть стурбовані цим питанням, вивчать всі свої права і вчасно зроблять відповідні висновки. Ці гроші виплачуються одноразово, тому варто постаратися.

отримання результату

Після здачі декларації зазвичай має пройти певний час. Необхідно дочекатися відповіді після того, як буде подано заяву на розгляд. Іноді потрібно відвідати податкову інспекцію ще раз, щоб донести якісь документи або оновити потрібні довідки. У разі позитивного рішення гроші надійдуть на вказаний банківський рахунок. Багато людей цікавляться, протягом якого часу податкові відрахування за покупку квартири можна отримати? Слід заздалегідь розуміти, що дуже багато залежить від самої ситуації, в якій людина перебуває і на деякі питання неможливо дати однозначної відповіді.

терміни

Терміни повернення податкового вирахування при купівлі квартири можуть суттєво відрізнятися в залежності від регіону і того, як швидко діє податкова служба. Найчастіше цей процес займає набагато більше часу, ніж планувалося спочатку. Ось чому фахівці рекомендують набратися терпіння і діяти цілеспрямовано. Наполегливість в такій справі може стати хорошим союзником, привести до позитивного результату. Коли можна отримувати податкові відрахування при покупці квартири? Тут існують свої значимі нюанси.

офіційне правило

Згідно з правилами чинного законодавства, термін отримання майнового відрахування становить один місяць. Доведеться почекати, як мінімум, тридцять календарних днів для повернення ПДФО при купівлі квартири в 2018 році. Наприклад, при продажу земельної ділянки цей відрізок часу буде дещо відрізнятися.

Однак на практиці в силу тих чи інших обставин офіційне правило не завжди дотримується. Часто громадянам, які подали заяву, доводиться чекати своєї черги і два, і три і навіть чотири місяці.

На жаль, кожен папір доведеться підтверджувати, витратити багато часу і душевних сил. У деяких випадках люди змушені багаторазово оновлювати документи і постійно доводити, що мають право на отримання відповідної виплати. Але зате кінцевий результат порадує кожного, хто вирішив взятися за це копітка і відповідальна справа.

діючі обмеження

Термін отримання податкового вирахування за квартиру може бути переглянутий, якщо мають місце бути певні обставини. Існує ряд правил, які впливають на терміни придбання повернення 13 відсотків з покупки квартири. З цілком зрозумілих причин вони не відразу кидаються в очі, а помічаються тільки при детальному розгляді.

Наприклад, не можна повернути податок за попередні роки, тобто до того, як цей закон був прийнятий і набув чинності. Доведеться розлучитися з думкою отримати грошову компенсацію, якщо громадянин придбав нерухомість раніше і при цьому не потрапляє в категорію пільговиків.

Календарний рік

Багато людей цікавляться, протягом якого часу можна повернути податкове вирахування при купівлі квартири? Насправді подавати декларацію можна протягом всього календарного року. Пізно не буде і ніхто в цьому випадку не відмовить в оформленні майнового податку. Протягом цілих дванадцяти місяців у громадянина Російської Федерації зберігається право звернутися з відповідною заявою.

Таким чином, питання, як виплачується податкове вирахування при купівлі квартири, досить непростий. Він складний за своєю суттю і має безліч прихованих смислів і значень. Важливо заздалегідь запастися терпінням. Терміни виплати податкового вирахування при купівлі квартири в чому залежать від того, наскільки громадянин виявиться здатним діяти, відстоюючи власні інтереси. Завзятість, вміння бути наполегливим і домагатися поставленої мети тут мають першорядне значення.

Які терміни отримання податкового вирахування при купівлі квартири?
Отже, хто має право на податкове вирахування при купівлі квартири?
Отже, з чого слід почати?
Багато людей цікавляться, протягом якого часу податкові відрахування за покупку квартири можна отримати?
Коли можна отримувати податкові відрахування при покупці квартири?