Реклама
Реклама
Реклама

Податкові відрахування за навчання 2018: інструкції щодо заповнення, бланки і зразки необхідних документів

  1. Що таке податкове вирахування за навчання, і хто може його отримати
  2. У яких випадках можна оформити відрахування за навчання
  3. Розмір податкового відрахування за навчання
  4. Як отримати податкове вирахування за навчання: покрокова інструкція
  5. Спосіб # 1. Повернення податку через податкову інспекцію
  6. Спосіб # 2. Повернення податку через роботодавця
  7. ВІДЕОінструкція щодо заповнення декларації 3-ПДФО
  8. Отримуємо відрахування за навчання дітей
  9. Отримуємо відрахування за навчання брата / сестри
  10. Часто задавані питання
  11. Висновок
  12. Рейтинг статті:

Освіта - питання державної ваги, сплата податків - тим більше. Тому держава в РФ фінансово стимулює тих, хто навчається на свої гроші і при цьому є сумлінним платником податків. У громадян країни є можливість повернути частину коштів, витрачених на власне навчання, а також на освітні послуги для деяких категорій родичів. Про те, що таке податкове вирахування за навчання, який його розмір, кому він належить і які документи для цього потрібно оформити, поговоримо в цій статті.

Що таке податкове вирахування за навчання, і хто може його отримати

На податкове вирахування за навчання (він відноситься до соціальних) може розраховувати будь-яка людина, офіційно сплачує в Росії податок на доходи фізичних осіб (ПДФО). Віддаючи 13% з кожної зарплати державі, ви можете отримати частину цих грошей назад, якщо укладіть договір на надання освітніх послуг. Причому як собі, так і своїм дітям і навіть сестрі або брату.

На повернення податку за пільгою за навчання можуть розраховувати наступні категорії платників податків:

  • громадяни РФ, які сплачують ПДФО;
  • пенсіонери, які працювали на рік, за який оформляється податкове вирахування;
  • іноземці-резиденти РФ (проводять в Росії понад 180 днів на рік і сплачують ПДФО).

У яких випадках можна оформити відрахування за навчання

Як і при будь-якому іншому соціальному відрахуванні, податок повертається тій людині, чиє ім'я вказано в договорі на надання послуг в якості платника.

У Податковому кодексі РФ (ст.119) прописано кілька підстав, за якими з'являється право на відрахування за навчання. Серед них:

1Собственное навчання.

Зараз податкове законодавство ніяк не обмежує форму навчання: ви можете отримувати освіту на денному, вечірньому, заочною, дистанційною відділенні вузу або середнього спеціального навчального закладу, проходити короткострокові курси (підвищення кваліфікації, освоєння нової професії), навчатися в автошколі, брати участь в тренінгах і так далі. Головне - щоб у навчального закладу була ліцензія на освітню діяльність. Цікаво, що відрахування можна отримати і за освіту за межами РФ - необхідний нотаріально завірений переклад ліцензії.

2 Навчання дитини у віці до 24 років.

Зверніть увагу Отримати податкове вирахування за навчання дитини можна тільки якщо він вчиться очно. Як і в випадку з дорослою людиною, повернути ПДФО можна за навчання сина в будь-якому навчальному закладі, що має ліцензію. Це можуть бути курси професійної підготовки, приватний дитсадок (з загального платежу за договором виділяється сума, витрачена саме на навчальні програми; харчування і догляд в неї не входять), школи додаткової освіти - музичного, художнього та т.д. Якщо дитина займалася з репетитором, той повинен бути індивідуальним підприємцем на патентній системі оподаткування.

3 Навчання опікуваного до досягнення нею 18 і 24 років.

У цьому випадку також діє правило: дитина повинна навчатися тільки на очній формі. Є дві градації: до досягнення 18-річного віку ви оформляєте відрахування за навчання підопічного (опікуваного). Коли останній досягає повноліття, в документах вказується «колишній підопічний / опікуваний».

4Обученіе брата або сестри до досягнення ними віку 24 років.

Обов'язкова вимога - очна форма навчання. Брат або сестра можуть бути як повнорідними (від загальних матері і батька), так і неповнорідними (наприклад, син вашої матері від її другого чоловіка).

Не дозволяється вирахування за навчання чоловіка / дружини, а також не найближчих родичів (племінники, внуки, бабусі-дідусі і так далі). Чи не поверне держава гроші і за навчання за рахунок коштів материнського капіталу. Відрахування за навчання за направленням роботодавця може бути оформлений, якщо ви за договором зобов'язані компенсувати витрачені на вашу освіту кошти.

Розмір податкового відрахування за навчання

Розрахунок суми повернення податку за навчання ведеться так само, як і при будь-якому іншому відрахуванні з ПДФО. Оскільки повертається 13% від витрат, ви берете суму, витрачену на освітні послуги, і примножуєте її на 0,13. Є два обмеження. По-перше, ви не можете отримати більше, ніж сплатили прибуткового податку в рік проходження навчання. По-друге, для вирахування за освітні послуги встановлено верхню поріг.

На відміну від вирахування за лікування, де максимальний розмір повернення ПДФО залежить від вартості наданих послуг, у випадку з навчанням є кілька градацій податкового вирахування в залежності від категорій учнів.

  • 120 000 рублів - за своє навчання, а також за навчання братів-сестер.

Наприклад, ви в звітному році заробили 800 000 рублей, сплативши з них 104 000 рублів ПДФО. Навіть якщо на власне навчання ви витратили, скажімо, 200 000 рублів, податок повернуть тільки з 120 000 рублів (на руки отримаєте 13% від цієї суми - 15 600 руб.). Ще один важливий момент: 120 тисяч рублів - це максимальна сума для всіх соціальних відрахувань, наданих у звітному році. Тобто якщо ви оформляєте відрахування і за лікування, і за освіту, вам повернуть щонайбільше 15 600 руб. в цілому (як саме розподілити в декларації ці відрахування - залежить лише від вас, загальна сума не зміниться).

  • 50 000 рублів - за навчання дітей та підопічних.

Якщо ви оформляєте відрахування і за дітей, і за себе, максимальний розмір податкової пільги за навчання сина або дочки все одно не може бути більше 50 000 рублів, а сукупний - максимум 120 000 рублів.

приклад 1

Громадянин Г. у 2017 році витратив на своє навчання у вузі 121 000 рублей. Його дохід в тому ж році склав 761 000 рублей. Максимальний відрахування, на який може розраховувати Г. - 120 000 рублів. Сума податку до повернення 120 000 * 0,13 = 15 600 руб.

приклад 2

Громадянин С. у 2017 році витратив на навчання сина на курсах іноземних мов 54 000 рублів. Крім того, він пройшов курс лікування в санаторії за 54 000 рублів. Дохід С. в звітному році склав 593 000 рублей. Йому належить податкове вирахування за навчання сина в розмірі 50 000 рублів і відрахування за лікування в розмірі 54 000 рублів. Загальна сума податку до повернення: (50 000 * 0,13) + (54 000 * 0,13) = 13 520. Перенести зайву суму з «дитячого» відрахування на невикористаний залишок по відрахуванню за лікування, на жаль, не можна.

Як отримати податкове вирахування за навчання: покрокова інструкція

Як отримати податкове вирахування за навчання: покрокова інструкція

Є два варіанти для оформлення податкового вирахування за навчання. Це можна зробити через податкову інспекцію за місцем вашого проживання, а також через роботодавця. У обох способів є загальні моменти, є й відмінності.

Спосіб # 1. Повернення податку через податкову інспекцію

При виборі цього варіанту ви отримуєте відразу всю суму цілком. Оформити податкове вирахування за навчання через ИФНС можна в будь-який час протягом трьох років з року отримання освітньої послуги. Припустимо, у 2017 році ви пройшли навчання в автошколі. Заявити про бажання повернути в зв'язку з цим частину податку, сплаченого в 2017-м, можна до кінця 2020 року. Правило одне: ПДФО повинен бути сплачений в тому ж році, коли проводилося навчання. Якщо ви в 2017-м знаходилися, скажімо, в декретній відпустці і не платили ПДФО, то ніякі податкові платежі в майбутньому не допоможуть одержати відрахування за 2017 рік.

1 Збір необхідних документів.

У стандартний пакет документів для оформлення податкового вирахування за навчання входять:

  • Копія паспорта РФ
  • Податкова декларація за формою 3-ПДФО. Далі буде розділ з докладними покрокові інструкції як заповнити і відправити декларацію через сайт податкової.
  • Довідка про доходи за всіма місцями роботи в звітному році, де роботодавець сплачував за вас прибутковий податок (форма 2-ПДФО), видається в бухгалтерії організації, де ви працювали. Довідки потрібно надати як за основним місцем роботи, так і в разі трудової зайнятості за сумісництвом.
  • Копія договору з освітньою установою на ім'я платника. Це вкрай бажано, оскільки якщо вчиться ваша дитина, і договір укладено між ним і навчальним закладом, з поверненням ПДФО можуть виникнути труднощі. Про те, як їх подолати - в розділі «Часті питання».
  • Копія ліцензії освітньої організації, завірена печаткою цієї організації. Втім, на сайті Федеральної податкової служби наголошується, що при наявності відомостей про ліцензії в договорі, прикладати її копію не потрібно.
  • Копії квитанцій, чеків або інших платіжних документів, що підтверджують оплату освітньої послуги.
  • Заява в ИФНС з проханням повернути суму податку та реквізитами, куди її слід перерахувати.

Якщо відрахування оформляється за навчання дітей, підопічних, брата або сестру, необхідно також додати:

  • Копію документа, що підтверджує родинні зв'язки з одержувачем освітніх послуг. Це можуть бути свідоцтво про народження дитини, аналогічні документи на себе, брата або сестру, договір про встановлення опіки (піклування), в якому згадані родичі.
  • Довідку про форму навчання (якщо очна форма не вказана безпосередньо в договорі).

2 Подача документів до податкової інспекції.

Пакет документів потрібно передати в ИФНС за місцем вашої реєстрації. Якщо ви прописані в одному населеному пункті, а живете в іншому (що знаходиться в зоні відповідальності іншої ИФНС), доведеться або їхати, або відправляти документи іншим способом. Знайти адресу своєї інспекції можна з використанням спеціального сервісу Федеральної податкової служби: https://service.nalog.ru/addrno.do .

Щоб передати документи податківцям, скористайтеся одним з чотирьох варіантів:

  1. Особиста передача документів в офісі податкової інспекції. З собою необхідно взяти оригінали документів (паспорт, договори, свідоцтва про народження). У податковій запевнять ваші копії і скажуть, чи всі документи на місці. Найчастіше навіть при нестачі будь-якої папери пакет приймають і дозволяють «донести» документ трохи пізніше (але не раніше початку камеральної перевірки). Зверніть увагу: ваші папери будуть перевіряти не ті співробітники, які приймають документи в офісі. Тому немає сенсу пояснювати їм відсутність будь-яких підтверджуючих документів. Краще прийти іншим разом, підготувавшись як слід.
  2. Надіслати документи «Поштою Росії» рекомендованим листом з повідомленням. В цьому випадку слід скласти опис вкладених в конверт паперів.
  3. Передати пакет документів в ИФНС через довірену особу. Для цього доведеться оформити довіреність.
  4. Передати документи в електронному вигляді. Найзручніший спосіб, але в цьому випадку потрібно самостійно заповнити декларацію і відправити її через особистий кабінет платника податків. Нижче буде відеоінструкція як це зробити через сайт податкової.

3 Повернення податку.

Максимальний термін повернення ПДФО щодо податкового відрахування - 120 днів (90 днів на камеральну перевірку декларації та 30 днів - на переказ коштів за реквізитами заявника).

Спосіб # 2. Повернення податку через роботодавця

В цьому випадку ви отримаєте повернення податку не одноразово, а «в розстрочку», частинами, у вигляді зарплати, з якої не утримується ПДФО. Плюсом є те, що чекати закінчення року не потрібно, оформити відрахування можна відразу ж після оплати навчання. Порядок дій такий:

1 Підготовка документів.

На відміну від пакета документів, що подаються в ИФНС для отримання вирахування через податкову, в даному випадку перелік паперів буде коротшим. Не потрібно декларація за формою 3-ПДФО, а також довідка про доходи відповідно до місця роботи, де ви збираєтеся повертати податок. Заява заповнюється не на повернення податку, а на видачу повідомлення для роботодавця. Суть процедури в тому, що податкова перевіряє документи і підтверджує: так, дійсно податкове вирахування даному громадянинові належить за законом.

2 Подача документів до податкової інспекції.

Документи передаються в ИФНС за місцем проживання такими ж способами, як при оформленні повернення податку через податкову інспекцію: особисто, поштою, в електронній формі через особистий кабінет на nalog.ru або через довірену особу. Протягом 30 днів ИФНС зобов'язана видати вам повідомлення для роботодавця про наявність у вас права на податкові відрахування.

3 Передача повідомлення роботодавцю.

Повідомлення разом із заявою на отримання вирахування (зразок - на сайті nalog.ru) подається в бухгалтерію вашого роботодавця. Далі всі розрахунки проводять там. Зарплату, збільшену на 13% (з причини того, що ПДФО більше не утримується), ви почнете отримувати з місяця подання повідомлення та до моменту, поки відрахування не вичерпається або не закінчиться рік. Якщо сума відрахування не вичерпана, а закінчився, можна оформити отримання залишку переплати з податку через ИФНС. Для цього здійснюються всі дії, згадані для способу №1.

ВІДЕОінструкція щодо заповнення декларації 3-ПДФО

Відео: Як заповнити декларацію 3-ПДФО для повернення податку за навчання

Відео: Як заповнити заяву на повернення ПДФО

Відео: Як за 5 хвилин відправити 3-ПДФО через Особистий кабінет платника податків

Отримуємо відрахування за навчання дітей

Отримати відрахування за навчання дитини можна тільки якщо освітні послуги надавалися за рахунок власних коштів платника податків.

Оформити повернення ПДФО можна за навчання дитини у віці до 24 років - як рідного, так і усиновленого або опікуваного. Допускається оформлення вирахування на кількох дітей, в рамках загального ліміту 50 000 рублів і сплаченого вами прибуткового податку (тобто повернуть вам найбільше 13% від 50 тис. Руб. - 6500 руб.).

Навчання повинне обов'язково проводитися за очною формою, в навчальному закладі будь-якої форми власності (як державному, так і приватному), в Росії або за кордоном.

Зверніть увагу! В якості замовника освітніх послуг і платника в договорі повинен бути вказаний батько (мати або батько - не важливо, за російським законодавством ці витрати вважаються спільними). Якщо ви «позіхнули» на стадії укладання договору, і замовником в ньому вказано дитина, ситуацію можна виправити, представивши платіжні документи, оформлені на ваше ім'я. Наприклад, квитанцію з банку, в якому ви оплачували черговий семестр для свого сина.

приклад

У 2017 році Іванова А.М. уклала договір на навчання своєї дочки на очному відділенні вузу. Вартість навчання в перший рік склала 125 000 рублей. Іванова знаходиться в декретній відпустці і ПДФО за неї в 2017 року не перераховувався. Її чоловік Іванов Н.М. оформив відрахування на себе, приклавши до подаються документам свідоцтво про шлюб. Оскільки в 2017-му його офіційний дохід склав 260 000 рублей, він отримав максимальний відрахування - 50 000 рублів, повернувши 13% від цієї суми - 6500 рублів.

Отримуємо відрахування за навчання брата / сестри

Відрахування за навчання рідними і не повнорідних братів і сестер можна отримати в тому ж розмірі, що і за самого себе (до 120 000 рублів). Але діє право на повернення податку тільки до того моменту, як брата чи сестри виповниться 24 роки. Як і у випадку з дітьми, брат або сестра обов'язково повинні вчитися на очній формі. Місце навчання принципового значення не має, воно може перебувати в Росії або за кордоном. Необхідна вимога - ліцензія тієї країни, в якій зареєстрована освітня організація. Завірену копію цього документа обов'язково потрібно надати податківцям.

Спорідненість з братом або сестрою ви будете доводити за допомогою свідоцтв про народження - свого і брата / сестри. У рідкісних випадках ИФНС може зажадати інших підтверджуючих документів (рішень суду про розлучення батьків, рішень органів опіки та піклування і так далі.

Зверніть увагу! У договорі на надання освітніх послуг замовником повинні бути вказані ви. Якщо документ підписував брат / сестра, тоді на вас повинні бути оформлені квитанції по оплаті їх навчання.

приклад

Олексій П. заплатив в 2015 році за навчання своєї тоді ще 18-річної сестри на денному навчанні ВНЗ 400 000 рублей за 4 роки.У 2018 році він вирішив отримати податкове вирахування.Всі умови підходили: трирічний термін не пройшов, дохід П. в 2015 році склав 930 000 рублей, всі документи про спорідненість з сестрою (свідоцтва про народження) - в наявності.Віку в 24 роки сестра не досягла.

Максимальна сума, що має належати Олексію П. до повернення, становить 15600 рублів (13% від 120 000 крб. - відрахування йому покладено тільки за той рік, в який він заплатив за навчання). Ця сума могла б бути набагато більше, якби він, скажімо, помістив свої гроші на депозит і оплачував з нього навчання сестри щороку по 100 000 рублів. Тоді можна було б отримати по 15 600 руб. за 2015-й, 2016 й і 2017-й роки, а в 2019-м оформити за поточний рік. Разом П. міг повернути 62 400 рублів.

Часто задавані питання

- Скільки разів у житті можна робити податкове вирахування на навчання?

- Згідно із законом ніяких обмежень на кількість відрахувань за навчання немає. Ви маєте право щороку оформляти повернення ПДФО, якщо користувалися освітніми послугами, що потрапляють під всі вимоги Податкового кодексу. Є обмеження тільки по сумі: 120 000 рублів на себе, братів і сестер, 50 000 рублів - на дітей і підопічних. Невикористаний в поточному році соціальний відрахування на наступний рік не переноситься. Також не можна перенести на наступний рік відрахування, якщо витрати на навчання виявилися вищими максимального розміру для податкової пільги.

приклад 1

За своє навчання у вузі москвич Олександр О. в 2017 році заплатив 111 500 рублів. ПДФО, який був перерахований до податкової за місцем роботи О. в 2017-м, склав 12500 рублів (значну частину зарплати громадянин отримував «в конверті»). Відповідно, замість належних йому 13% від 111 500 рублів (14 495 руб.) Він отримав повернення ПДФО у розмірі сплаченого - 12 500 руб.

приклад 2

Маріанна Н. в 2016 році пройшла платні курси підвищення кваліфікації за 49 000 руб., Навчання в автошколі (38 000 руб.), А також оплатила навчання доньки в розмірі 84 000 руб. Загальна сума, витрачена на навчання в 2016 році, становить 171 000 руб. Н. вирішила оформити максимальний відрахування (50 000 руб.) На навчання дочки, і на що залишився ліміт (120 000 - 50 000 = 70 000 руб) оформити відрахування за свої витрати. Разом повернення податку склав (50 000 руб * 0,13) + (70 000 руб * 0,13) = 15 600 руб. Частина витрат на дочку (84 000 - 50 000 = 34 000 руб.) І на своє навчання (: 49 000 + 38 000 - 70 000 = 17 000 руб.) Охоплені вирахуванням не будуть, так як виходять за його максимальні межі. На наступний рік ці суми перенести не можна, вони просто «згоряють».

На наступний рік ці суми перенести не можна, вони просто «згоряють»

- Я мати студента-очники. Договір оформлений на мене, а квитанції складені на ім'я сина. Чи можу я одержати відрахування за його навчання?

- У листі ФНС РФ від 31 серпня 2006 № САЕ-6-04 / 876 @ зазначено, що у вашому випадку батьки мають право отримати податкове вирахування, якщо доведуть, що оплату син проводив за дорученням батька або матері. Для цього потрібно до стандартного пакету документів додати складене в довільній формі заяву, в якому ви доручаєте синові зробити операцію оплати навчання з використанням ваших грошових коштів.

- Договір оформлений на доньку, а квитанції - на батька. Чи може в цьому випадку батько отримати податкове вирахування?

- Пункт 1 статті 219 Податкового кодексу РФ пов'язує отримання вирахування з тим, що платник податку подає документи, що підтверджують його витрати на навчання. Якщо батько подає в ИФНС такі документи, то він отримує право на відрахування незалежно від того, на кого оформлений договір з освітньою організацією. Якщо є копія ліцензії, а навчання проводиться за очною формою, відрахування одному з батьків буде надано без проблем.

- Чи є якісь шанси одержати відрахування за навчання сина, якщо і договір, і квитанції оформлені на нього, хоча реально платив я?

- Право на отримання вирахування є у платника податків, якщо він сам оплачував навчання, і це можна підтвердити будь-якими документами. Банк або платіжна система не стануть переробляти квитанції. А ось договір з освітньою організацією переробити можна - по крайней мере, з представниками ВНЗ домовитися простіше, ніж з банківською організацією. В якості замовника вказується той, хто буде отримувати відрахування (в даному випадку - батько). Далі порядок дій такий же, як у випадку з отриманням вирахування батьками-замовниками освітніх послуг на сина, який сам оплачував навчання (див. Вище)

- Чи може отримати податкове вирахування на навчання сина мій другий чоловік, який не є ні батьком, ні опікуном дитини?

- У 219-й статті наведені всі категорії осіб, які мають право на повернення ПДФО за навчання дітей. це:

  • Мати і батько учня.
  • Опікун і його дружина (чоловік).
  • Брати і сестри одержувача освітніх послуг.

Оскільки в даному випадку чоловік автора питання не відноситься ні до однієї з цих категорій, відрахування йому не передбачено. Повернення ПДФО можете оформити ви, як мати.

- Мені виповнюється 24 роки в середині навчального року, який я вже сплатив повністю. Як буде розраховуватися податкове вирахування?

- Мінфін РФ своїм листом від 12 жовтня 2010 року № 03-04-05 / 7-617 встановив, що якщо 24-річний вік настав, а навчання в освітній організації триває, відрахування надається за весь календарний рік. Інша справа, якщо і вік вийшов, і вуз закінчений. Тоді відрахування припиняє діяти з місяця, наступного за тим, в якому було завершено навчання. Деякі бухгалтери запитують з працівника по дві довідки на дитину-студента: на початку навчального року і після закінчення семестру. Якщо студент відрахований, право відрахування для батьків припиняється.

- Уже три роки отримую і соціальний, і майновий податкове вирахування (за куплену квартиру). Як краще оформляти таке сусідство, щоб отримати найбільшу вигоду?

- Логічно спочатку оформити відрахування за навчання, а на що залишився ПДФО - відрахування за квартиру. Якщо зробите навпаки, то повернута сума залишиться тією ж, але залишки соціального відрахування «згорять». Залишки ж майнового відрахування можна перенести на наступний рік.

приклад

Голубєв М.Н. в 2016-му та 2017 років роках отримав дохід по 430 000 рублей, сплачуючи з нього щороку по 55 900 рублів ПДФО. У 2016 році Голубєв купив квартиру за 1,6 мільйона рублів. За 2016 рік Голубєв повернув всі 55 900 рублів сплаченого в тому році ПДФО. Залишок по майновому відрахування в розмірі 1 600 000 - 430 000 = 1 170 000 руб. був перенесений на 2017 рік. У 2017-му Голубєв навчався в автошколі, витративши на це 28 000 рублей. Оформляючи податкові відрахування за 2017 рік, громадянин вирішив в першу чергу зробити соціальний відрахування. Залишок в розмірі 340 000 (річний дохід) - 28 000 (відрахування за навчання) = 312 000 руб. був оформлений як майнове відрахування. Таким чином, Голубєв отримав назад всі 55 900 рублів свого ПДФО, а на 2018 рік був перенесений залишок по майновому відрахування в розмірі 1 170 000 - 312 000 = 858 000 руб.

Таким чином, Голубєв отримав назад всі 55 900 рублів свого ПДФО, а на 2018 рік був перенесений залишок по майновому відрахування в розмірі 1 170 000 - 312 000 = 858 000 руб

Висновок

Податкові відрахування за навчання - можливість отримати від держави компенсацію частини витрачених на освіту коштів. Головними умовами є сплачений ПДФО, навчання за свій рахунок в ліцензованій освітньої організації та наявність підтвердних документів.

Відрахування надається при платному навчанні в вузах, середніх спеціальних навчальних закладах, в школах, дитсадках, на курсах, в автошколах і так далі - скрізь, де є отримана від міністерства освіти ліцензія. До цього переліку входять як російські, так і іноземні організації - у них також повинна бути ліцензія від держорганів.

Податкова пільга поширюється як на самих платників податків, так і на навчання їхніх дітей, підопічних (опікуваних), братів і сестер. Різниця тільки в розмірі відрахування: на себе і братів-сестер - до 120 000 рублів, на дітей і опікуваних / підопічних - 50 000 рублів. Тобто максимальне повернення податку становить 15 600 рублів (на дітей - 6500 рублів).

Оформити відрахування за навчання можна через податкову інспекцію або через роботодавця. У першому випадку повернення податку відбувається однією сумою після закінчення року, в якому оплачувалися освітні послуги. У другому можна оформити отримання зарплати без утримання ПДФО відразу після подачі документів і отримання підтвердження з податкової інспекції.

На відміну від майнового відрахування соціальний не переноситься на наступні роки: якщо у вас не вистачило сплаченого ПДФО для відшкодування 13% від всієї витраченої суми - вибачте, залишок перетворюється на гарбуз. Тому важливо заздалегідь планувати витрати на навчання з урахуванням можливого отримання вирахування і власних доходів.

Читайте також:

Відео на десерт: Відеопідбірка приколів з тваринами

Если ви нашли помилки, будь ласка, віділіть фрагмент тексту Ведмедики и натісніть Ctrl + Enter.

Рейтинг статті:

0 балів (проголосувало 0 відвідувачів)

data-full-width-responsive = "false">

Чи можу я одержати відрахування за його навчання?
Чи може в цьому випадку батько отримати податкове вирахування?
Чи є якісь шанси одержати відрахування за навчання сина, якщо і договір, і квитанції оформлені на нього, хоча реально платив я?
Як буде розраховуватися податкове вирахування?
Як краще оформляти таке сусідство, щоб отримати найбільшу вигоду?