Реклама
Реклама
Реклама

Дебет-Кредит № 40 :: Повернення товарів: оформлення та облік

Дебет-Кредит № 40 (1.10.2007)
Суть справи :: Бухгалтерський облік

Увага! архівна публікація

Ця сторінка містить давню архівну публікацію бухгалтерського тижневика "Дебет-Кредит", яка в даний час, цілком можливо, втратила актуальність і може не відповідати чинним нормам бухгалтерського і податкового обліку.
Для роботи з актуальними матеріалами журналу перейдіть до ONLINE.dtkt.ua
або виберіть потрібний вам розділ ДК-порталу у верхньому рядку навігації.

Обов'язок продавця - передати покупцеві товар, який відповідає якісним вимогам. Але від помилок ніхто не застрахований - там, де продаж, там і повернення товару. Покупець має право на повернення товару з виплатою за нього сплачених коштів або на його обмін. Покупцями можуть бути як суб'єкти підприємницької діяльності, так і просто фізичні особи. Розглянемо права, обов'язки і документальне оформлення повернення товарів для обох сторін операції.

загальні положення

Сьогодні, під час великої конкуренції на ринку продажу товарів (робіт, послуг), кожне підприємство намагається зберегти за собою позитивну репутацію. Від якості поставлених товарів залежить бажання покупця звернутися саме до цього продавця у майбутньому. Тому якість товару - це не просто один з методів просування товару на ринку, але і обов'язок продавця.

Так, відповідно до ст. 673 ЦКУ обов'язок продавця - передати покупцеві товар, якість якого відповідає умовам договору купівлі-продажу, або передати покупцеві товар, придатний для мети, з якою товар такого роду буде використовуватися.

Іноді якість продукції передбачає наявність в ній недоліків. В цілому такі товари можна розділити на три групи:

- товари, які мають вади, - це незначні похибки та дефекти, які можна усунути;

- товари, які мають суттєві недоліки - недоліки, що виникли з вини виробника (продавця), невідповідність продукції інформації, наданої виробником, або умовам договору;

- фальсифіковані товари - продукція, виготовлена ​​з порушенням технології або неправомірним використанням знака для товарів і послуг, чи копіюванням форми, упаковки, зовнішнього оформлення.

Покупець - суб'єкт підприємницької діяльності

Правові засади повернення товару від покупців-СПД (юридичних осіб та приватних підприємців) регулюються ЦКУ. Зокрема, якщо має місце повернення товару неналежної якості, то покупець має право (ст. 678 ЦКУ):

- на пропорційне зменшення ціни;

- на безкоштовне усунення недоліків товару;

- на відшкодування витрат на усунення недоліків товару.

При виявленні істотних недоліків, які не можна усунути, недоліків, усунення яких пов'язане з непропорційними витратами або затратами часу, недоліків, що виявлялися неодноразово чи з'явилися знову після їх усунення, покупець має право вимагати:

1) повернення сплачених коштів за товар;

2) заміни товару (аналогічної марки або іншої моделі).

Пред'явити вимогу за встановленими недоліків товару покупець має право в обумовлені договором, законодавством або гарантією терміни. Але якщо на придбаний товар не встановлений гарантійний строк або це не передбачено договором, така вимога висувається в межах двох років з дня передачі товару покупцеві (ч. 2 ст. 680 ЦКУ). А якщо покупець виявить недоліки після закінчення гарантійного терміну або терміну придатності і доведе, що вони виникли до передання йому товару, то продавцю не уникнути відповідальності.

А ось якщо покупець-СПД захоче повернути якісний товар, таке повернення здійснюється тільки за згодою продавця.

Покупець - фізична особа

У категорії покупців - фізичних осіб прав на повернення придбаного товару значно більше. Правові засади регулюються не тільки ЦКУ. Права покупців і порядок повернення товару закріплені в окремому Законі про захист прав споживачів.

У порівнянні з покупцями-СПД кінцевий споживач (звичайна фізособа) протягом 14-ти днів, не рахуючи дня покупки, має право на обмін якісного непродовольчого товару.

Трапляється, що придбаний товар не задовольняє споживача за кольором, розміром, фасоном або товар не може бути використаний за призначенням з яких-небудь інших причин. Право покупця - фізичної особи на повернення якісного товару закріплено в ст. 9 Закону про захист прав споживачів. Обмін здійснюється за умови пред'явлення розрахункового документа (квитанції, товарного чека, касового чека РРО), збереження товарного вигляду товару, пломби, ярлики.

Якщо на дату пред'явлення вимоги аналогічний товар відсутній, покупець має право придбати інший товар з наявного асортименту з відповідним перерахуванням його вартості, здійснити обмін при першому надходженні відповідного товару або розірвати договір.

Не всі товари належної якості підлягають обміну (поверненню). До таких товарів відносяться продовольчі товари, лікарські препарати, засоби, предмети сангігієни і деякі непродовольчі товари. Детально ознайомитися з таким переліком товарів можна в постанові КМУ від 19.03.94 р №172.

Якщо непродовольчий товар неналежної якості, то кінцевий споживач протягом гарантійного або інших термінів, зазначених на етикетці, має право вимагати:

1) пропорційного зменшення ціни;

2) безоплатного усунення недоліків товару;

3) відшкодування витрат, здійснених покупцем чи третьою особою, на усунення недоліків.

При наявності істотних недоліків або в разі виявлення факту фальсифікації товару (при необхідності підтверджених експертними висновками) споживач може:

1) вимагати заміни на такий же товар або товар іншої моделі;

2) відмовитися від договору і вимагати повернення сплаченої за товар суми.

Вимога споживача про заміну товару виконується негайно. При необхідності перевірити якість товару вимога виконують протягом 14-ти днів або за домовленістю сторін. При відсутності певного товару вимога підлягає задоволенню в 2-місячний термін з дня подання заяви від покупця.

У разі невиконання висунутого вимоги в зазначений термін споживач має право за своїм вибором переглянути вимоги, зазначені вище.

Покупець, який придбав непродовольчі товари, що вже були у вжитку і реалізовані через роздрібні комісійні торговельні підприємства, має право пред'явити вимоги, зазначені вище, за згодою продавця.

У разі якщо продовольчий товар виявився неякісним, споживач може вимагати від продавця замінити товар на якісний або повернути сплачені кошти, але в межах терміну придатності.

Вартість товару під час обміну

Незалежно від статусу покупця (юридичної або фізичної особи), в разі виявлення протягом встановленого законодавством, договором або гарантійним терміном недоліків товару, такий товар за бажанням покупця підлягає обміну. У свою чергу, продавець зобов'язаний прийняти бракований товар і здійснити його обмін на аналогічний належної якості або на товар іншої моделі. Саме від того, на який товар здійснюється обмін, буде залежати, чи потрібно робити перерахунок вартості.

При заміні неякісного товару на аналогічний перерахунок вартості не провадиться. Це підтверджується п. 1.7 Порядку №203. Абсолютно логічно, що при обміні бракованого товару на аналогічний рівноцінний товар належної якості, на який згодом змінилася ціна, це не буде мати ніякого значення, адже покупець отримує таку ж річ.

А ось при заміні неякісного товару на товар іншої моделі перерахунок вартості проводиться на дату обміну. Якщо обмін здійснюється на більш дорогий товар, покупцеві слід сплатити різницю в цінах. При заміні на більш дешевий товар продавець повинен відшкодувати різницю вартості товарів. Згідно п. 2 ст. 710 ЦКУ, «в разі заміни товару неналежної якості на аналогічний, але інший за розміром, фасоном, сортом тощо товар належної якості відшкодуванню підлягає різниця між ціною заміненого товару і ціною товару належної якості, які діють на момент заміни товару або постановлення судом рішення про заміну товару ».

Повернення коштів, сплачених за товар

Якщо здійснити заміну товару не вийде і покупець зажадає розірвати договір (повернути кошти), то продавець зобов'язаний це зробити. відповідно:

1) у разі збільшення ціни на товар розрахунок буде проводитися виходячи з вартості на дату пред'явлення вимоги;

2) в разі зниження вартості товару - виходячи з дати придбання. Трапляється, що продавець не виконує таку вимогу (звичайно, працювати собі в збиток ніхто не хоче), а покупець, не знаючи законів, не може себе захистити.

Якщо кошти повертаються кінцевого споживача (незалежно від якості товару), повернення відбувається в день розірвання договору. Іноді буває, що в касі підприємства не вистачає коштів для повернення. У такому випадку за домовленістю сторін повернення здійснюється в інший день, але не пізніше семи днів. Терміни діють лише для покупців - фізичних осіб. Щодо юридичних осіб або приватних підприємців законодавство термінів не встановлює (термін позовної давності не враховується).

Документальне оформлення повернення

Порядком №203 та Правилами роздрібної торгівлі передбачений перелік документів, що складаються при поверненні неякісного товару. Порядок повернення якісного товару законодавством не встановлений, тому, на нашу думку, слід виконувати аналогічні дії, зазначені нижче.

1. Покупець подає заяву (у двох примірниках) довільної форми про повернення коштів (див. Зразок 1 на с. 74). Разом із заявою подається розрахунковий документ, що підтверджує факт придбання товару. Для товарів, на які встановлено гарантійний строк, - технічного паспорта чи іншого його замінює. Один примірник заяви повертається покупцю з відміткою про дату прийняття, даних працівника (прізвище, посада), який прийняв заяву.

2. На підставі згаданих документів складається акт про повернення товару (засобів) або накладна (див. Зразок 2 на с. 74), в яких зазначаються:

- дані покупця або юридичні реквізити підприємства, що повертає товар;

- відомості про повернутий товар;

- сума, яку слід повернути покупцеві.

Акт підписується уповноваженою особою - СПД. На підставі цих документів складається РКО, в якому вказується сума до повернення. Якщо кошти повертаються в безготівковій формі, то складається платіжне доручення.

Увага! Якщо сума повернення в готівковій формі перевищує 100,00 грн, то матеріально відповідальна особа повинна скласти акт про видачу засобів1. В акті необхідно вказати:

1 Пункт 4.8 Порядку реєстрації РРО та п. 9.4 Порядку реєстрації та ведення КОРО і РК.

- дані документа, що встановлює особу покупця, який повертає товар;

- відомості про товар;

- суму виданих коштів;

- номер, дату і час видачі розрахункового документа, який підтверджує купівлю товару.

Зауважимо, що складання подібного документа передбачено Порядком №203 та Правилами роздрібної торгівлі, тому з метою уникнення подвійного складання документів пропонуємо складати накладну на повернення товару та акт про видачу коштів.

Акт про видачу коштів слід передати в бухгалтерію підприємства і зберігати протягом трьох років.

Відповідно до норм Закону про РРО, до розрахункової операції відноситься не тільки прийом готівкових коштів від покупців, а також їх видача за повернутий товар. Згідно ст. 3 цього Закону, продавець зобов'язаний видати покупцю, що повертає товар, розрахунковий документ (касовий чек, товарний чек, розрахункова квитанція) на повну суму проведеної операції. При невиконанні цієї норми підприємству загрожує штраф відповідно до п. 1 ст. 17 Закону про РРО (в 5-кратному розмірі суми операції).

При застосуванні РРО продавець повинен здійснити видачу готівки, реєструючи від'ємну суму в РРО (ф. №ФКЧ-2), а якщо це неможливо (в залежності від функціональних можливостей касового апарату), то здійснити операцію «службова видача».

При роботі з використанням РК (ф. № РК-1) покупцеві видається корінець розрахункової квитанції з зазначеною сумою зі знаком «-».

Суми виданих коштів відображаються в КОРО в графі 8 «Видано при поверненні товару».

Податковий облік

Податок на прибуток

Відповідно до ст. 5.10 Закону про прибуток під час повернення товару продавець сторнує раніше відображені ВД. Такі дії показуються в рядку 02.1 зі знаком «-» декларації з прибутку в звітному періоді, в якій здійснювалася така операція. Законодавством не передбачено, на яку дату здійснювати коригування, якщо отримання товару і повернення коштів відбуваються в різних періодах.

На нашу думку, таке коригування доцільно провести, коли подія фактично анулюється, тобто здійснені повернення коштів продавцем і отримання товарів від покупця.

Повернений товар буде брати участь в розрахунку приросту (убутку) за п. 5.9 Закону про прибуток. У ситуації, коли повертається бракований товар, продавець такого товару відображає ці запаси в графі 4 додатка К1 / 1 декларації. Чому? Тому що колись такі запаси були включені до складу валових витрат підприємства, тепер вони зіпсовані, і з ВР такі суми повинні бути виключені. Саме це відбувається, якщо такі запаси відобразити в графі 4 «Запаси, вікорістані не в господарській діяльності підприємства» додатка К1 / 1 декларації з прибутку.

У свою чергу, покупець - юридична особа на загальній системі оподаткування сторнує раніше відображені ВР (рядок 05.1 декларації з прибутку).

У ситуації, коли здійснюється заміна неякісного товару на більш дорогий, продавець повинен здійснити сторнування ВД на вартість товару, що повертається і відобразити ВД на вартість товару, який відвантажується.

Заміна неякісного товару на аналогічний здійснюється без перерахунку вартості. Навіть якщо на дату заміни ціна на такий товар вже інша, відповідно до пп. 1.20.1 Закону про прибуток така ціна вважається звичайною.

ПДВ

Відповідно до загальних норм п. 4.5 Закону про ПДВ, у випадках повернення товарів суми ПЗ постачальника і суми ПК покупця підлягають відповідному коригуванню. Згідно з Порядком №165 підприємство-продавець виписує розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної.

Аналогічно здійснюється коригування ПЗ продавця, якщо покупець товару на дату повернення не є платником ПДВ.

А ось щодо коригування ПЗ постачальника, якщо на дату придбання покупець не був платником ПДВ, слід виконувати умови пп. 4.5.3 Закону про ПДВ. Коригування ПЗ постачальника дозволяється за умови:

1) повернення покупцю повної грошової компенсації за товар, що повертається;

2) при перегляді цін, пов'язаних з гарантійними замінами товарів.

У ситуації, коли на дату повернення товарів сума оплати за них зараховується в рахунок оплати іншого товару, ці кошти набувають статусу передоплати за майбутню поставку іншого товару. Продавець, який одержує товар, повинен скласти:

1) розрахунок коригування, в якій відобразити дані зі знаком «-»;

2) окрему податкову накладну на інші товари.

У декларації з ПДВ постачальник відображає такі дані зі знаком «-» у рядку 8.3, покупець товару - в рядку 16.2 (з обов'язковим поданням додатка 1 до декларації).

Податок з доходів

Якщо повернення здійснюється як гарантійна заміна або надана грошова компенсація за повернутий товар, але не вище ціни придбання, то з метою оподаткування такі операції не підпадають під дію пп. 4.3.12 Закону про доходи, тобто не є об'єктом оподаткування цим податком. Якщо ж грошова компенсація перевищує ціну придбаного товару, то з перевищення утримується податок з доходів фізичних осіб за ставкою 15%. На суму утриманого податку зменшується сума, що підлягає виплаті покупцеві.

Такі операції відображаються в податковому розрахунку ф. №1ДФ:

1) за ознакою доходу «31» (неоподатковуваний дохід);

2) за ознакою доходу «14» (в частині, що обкладається податком).

Приклад 1 ПП «Хайтек» придбало у підприємства «Стиль» фактурне обладнання для виробництва шпалер (обидва підприємства - платники ПДВ на загальній системі оподаткування. Ціна на дату повернення не змінилася).

Гарантійний термін обладнання вказано в паспорті. Договірна ціна верстата - 12000,00 грн, в т.ч. ПДВ. В роботі обладнання виявлені істотні недоліки. Покупець подає заяву про повернення коштів. Відповідно до вимог п. 2 Порядку №203 на підставі заяви, акта продавець повертає вартість обладнання, обумовлену договором.

Операція відбулася в одному звітному періоді (див. Таблицю 1 на с. 75)

Приклад 2 У магазин роздрібної торгівлі звернувся споживач з вимогою повернути йому кошти за неякісний продовольчий товар (в межах терміну придатності).

Вартість продовольчого товару на дату придбання становила 22,80 грн, в т.ч. ПДВ, а на момент повернення ціна змінилася і становить 24,00 грн.

Відповідно до п. 8 ст. 8 Закону про права споживачів продавець зобов'язаний повернути споживачеві сплачені кошти за продовольчий товар. У разі збільшення ціни на товар розрахунки проводяться на дату пред'явлення вимоги. У наведеному прикладі ця сума становить 24,00 грн.

На підставі заяви, розрахункового документа (касового чека) продавець складає акт на повернення товару (накладну) і видає покупцеві касовий чек на всю суму повернення.

Товар оприбутковується за ціною, вказаною в поворотній накладної, - 22,80 грн.

В кінці місяця після розрахунку середнього відсотка торгових націнок слід відкоригувати дані на рахунках 902 і 285 (див. Таблицю 2 на с. 76).

76)

Таблиця 1

Облік операцій продажу обладнання для виробництва шпалер у продавця (до прикладу 1)№ п / пЗміст операціїБухгалтерський облікСума, грнПодатковий облікД-тК-тВДВВ

1. Відображено продаж обладнання 361 702 12000,00 10000,00 - 2 . Відображено ПЗ з ПДВ 702 641 / ПДВ 2000,00 - - 3. Списано собівартість реалізованого товару 902 281 8000,00 - - 4. Отримано оплату від покупця 311 361 12000,00 - - 5. Повернуто товар покупцем 704 361 12000,00 -10000,00 - 6. Відкориговано ПЗ з ПДВ методом «червоне сторно» 704 641 / ПДВ 2000,00 - - 7. Повернення коштів покупцеві 361 311 12000,00 - - 8. Відкориговано собівартість в звращенного товару методом «червоне сторно» 902 281 8000,00 - -

Таблиця 2

Облік операцій продажу продовольчих товарів у продавця (до прикладу 2)№ п / пЗміст операціїБухгалтерський облікСума, грнПодатковий облікД-тК-тВДВВ

1. Відображено продаж продовольчого товару 301 702 22,80 19,00 - 2. відображено ПЗ з ПДВ 702 641 / ПДВ 3,80 - - 3. Списано продажну вартість товару 902 282 22,80 - - 4. Повернуто товар покупцем 704 361 22,80 -19,00 - 5. Повернуто кошти за товар 361 301 22 , 80 - - 6. Відкориговано ПЗ з ПДВ методом «червоне сторно» 704 641 / ПДВ 3.80 - - 7. Відкориговано продажна вартість товару методом «червоне сторно» 902 282 22.80 - - 8. Доплата покуп телю за повернутий товар в зв'язку зі зміною ціни 361 301 1,20 - 1,20 9. Утримано ПДФО з покупця 361 641 / ПДФО 0,18 - - 10. До складу витрат віднесена вартість неякісного товару 947 282 22,80 - - 11 . Списано на витрати розрахунки з кінцевим покупцем 949 361 1,20 - -

нормативна база

ЦКУ - Цивільний кодекс України від 16.01.2003 р №435-IV.

Закон про захист прав споживачів - Закон України від 12.05.91 р №1023-XII «Про захист прав споживачів».

Закон про РРО - Закон України від 06.07.95 р №265 / 95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Закон про прибуток - Закон України від 22.05.97 р №283 / 97-ВР «Про оподаткування прибутку підприємств».

Закон про ПДВ - Закон України від 03.04.97 р №168 / 97-ВР «Про Податок на додану вартість».

Закон про доходи - Закон України від 22.05.2003 р №889-IV «Про податок з доходів фізичних осіб».

Порядок №203 - Порядок обліку бракованих товарів, повернутих покупцями, у разі здійснення гарантійних замін товарів, а також обліку покупців, що отримали таку заміну або послуги з ремонту (обслуговування), затверджений наказом ДПА від 27.06.97 р №203.

Постанова КМУ №172 - Постанова КМУ від 19.03.94 р «Про реалізацію окремих положень Закону України« Про захист прав споживачів ».

Порядок №165 - Порядок затвердження форми податкової накладної та порядок її заповнення, затверджений наказом ДПА від 30.05.97 р №165.

Правила роздрібної торгівлі - Правила роздрібної торгівлі непродовольчими товарами, затверджені наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 11.03. 2004 р №98.

Олена ВОДОП'ЯНОВА, «Дебет-Кредит»

Найважливіше за вересень   Життя :: Бухгалтерський облік   У той час як підприємства докладають зусиль щодо оптимізації оподаткування, ДПАУ прагне поліпшити показники сплати податків до бюджету і розвиває свої погляди за конкретними напрямами Найважливіше за вересень
Життя :: Бухгалтерський облік
У той час як підприємства докладають зусиль щодо оптимізації оподаткування, ДПАУ прагне поліпшити показники сплати податків до бюджету і розвиває свої погляди за конкретними напрямами. А оскільки цьому сприяють податкові надходження від найбільш ...

Питання обліку запасів   № 20 (18 Питання обліку запасів
№ 20 (18.5.2015) :: Суть справи :: Бухгалтерський облік
З качана 2015 року сума податку на прибуток візначається на підставі Даних
бухгалтерського обліку. У зв'язку з ЦІМ податківці получил право перевіряті
правільність ведення бухобліку, правільність и повнотіла визначення доходів,
витрат и фінансовог ...

Продаж автомобіля фізособі   № 20 (18 Продаж автомобіля фізособі
№ 20 (18.5.2015) :: Суть справи :: Бухгалтерський облік
Звичайна господарська операція: юрособа продає легковий автомобіль -
Основний засіб - фізособі. Альо в зв'язку з нею у бухгалтерів вінікає
безліч вопросам, особливо в Світлі Постійно мінлівого законодавства.
ВІДПОВІДІ на много з таких в ...

Чому?