Реклама
Реклама
Реклама

Заперечення на позовну заяву

  1. зміст:
  2. Чи обов'язково заперечувати на вимоги позивача?
  3. Що потрібно вказати в заяві?
  4. Приклад (зразок) документів
  5. Що краще: зустрічні вимоги або заперечення?
  6. Вартість послуг
  7. Як замовити послуги?

У цивільному процесі у відповідача і третіх осіб є право надати свої заперечення на позов. Юридичний центр ПРАВО ЛЕГ пропонує послуги зі складання документів для суду будь-якої складності. Юристи можуть надати допомогу на будь-якій стадії розгляду спору, в тому числі в порядку апеляції або касації.

Центр існує з 1996 року і надає юридичну допомогу щодо захисту інтересів сторін у судовому процесі. Юристи центру виграли безліч справ, в тому числі, представляючи інтереси відповідача.

Юристи центру допоможуть грамотно побудувати лінію захисту, в тому числі довести необгрунтованість вимог позивача.

Всі юристи центру мають високу кваліфікацію, є випускниками провідних московських вузів, мають більше 10 років судової практики як в Москві, Московській області, так і в судах різних регіонів РФ.

При зверненні в центр ряд послуг надається безкоштовно. Первісне вивчення документів, первинна консультація і оцінка перспектив позитивного вирішення питання проводяться юристами безоплатно. Для первинної консультації необхідно записатися на прийом в офіс або скористатися сервісом замовлення послуг, розміщеним на сайті.

зміст:

Що таке заперечення на позовну заяву? Фактично, це можливість для відповідача або третіх осіб висловити свою незгоду з висунутими вимогами, а також надати докази, необхідні для всебічного вивчення питання в суді. Також можна долучити письмові пояснення, які будуть розглядатися в якості доказів.

У разі, якщо позовну заяву прийнято до провадження, відповідачу і третім особам (при наявності) пропонується надати свою відповідь на пред'явлені вимоги, що можна зробити у вигляді заперечення або відкликання на поданий позов. Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, може обмежитися наданням письмових пояснень.
Заперечення може бути двох видів:

  • Матеріально-правове. Матеріально-правове заперечення на позов є письмовим документом, в якому відповідач заявляє свої доводи по суті пред'явлених вимог позивача. Цей вид документа повинен пояснювати, з чим відповідач не згоден, чому відповідач вважає вимоги необгрунтованими або завищеними. До даного документу можна прикласти свій розрахунок, який доводить завищений характер сум заборгованості, пені або судових витрат. Подібний документ повинен містити в собі обгрунтування позиції відповідача, в тому числі посилання на законодавчі норми, а також на обставини справи, за якими відповідач або третя особа вважає, що в позові має бути відмовлено повністю або частково.

  • Процесуальне. В даному виді заперечень відповідач може вказати на допущені помилки з точки зору процесуального кодексу. На приклад: не дотримання претензійної порядку, пропуск строків звернення до суду, позовну давність, пропуск інших процесуальних строків. В даному документі необхідно вказати на порушення процесуальних норм, які були допущені в ході прийняття або розгляду заяви позивача. Зверніть увагу: не всі визначення судді можна оскаржити до винесення рішення. Деякі визначення підлягають оскарженню на стадії подачі апеляції. Не знання норм ЦПК, АПК або КАС може привести до відсутності можливості подачі скарг: апеляції, касації чи приватних.

    До заяви можуть бути додані документи, що служать доказами позиції відповідача або третьої особи.

    Важливе питання пов'язаний з термінами пред'явлення даного документа в судові органи. На практиці це можна зробити в будь-який момент до винесення рішення. Однак скаржитися на процесуальні помилки або пропуск термінів краще негайно після їх виявлення або під час попереднього слухання.

Чи обов'язково заперечувати на вимоги позивача?

Після прийняття позову відповідач має право надіслати відзив або письмові мотивовані заперечення на позовну заяву або навіть заявити зустрічні вимоги. У будь-якому випадку, згідно зі ст. 35 ЦПК РФ, це право, а не обов'язок відповідача.

Зверніть увагу: грамотно складені заперечення на позовну заяву можуть сприяти швидкому вирішенню спору, привести до зменшення позовних вимог або до відмови позивача від позову в ході розгляду спору по суті.

Що потрібно вказати в заяві?

Чітких правил складання відповіді на пред'явлені позивачем вимоги немає. Однак процесуальний кодекс (ЦПК, АПК) вимагає дотримання певних формальностей, які слід враховувати, що при складанні позовної заяви, так і при складанні відкликання нею.

В даному виді документа слід вказати: позивача, відповідача, найменування суду (в якому розглядається спір), номер справи, обставини виникнення спору, норми права, докази, що підтверджують позицію відповідача, прохання про відмову в заявлених вимогах повністю або в частині.

Зверніть увагу: заперечувати дозволяється як усно, так і письмово. Письмові документи долучаються до матеріалів справи, що більш зручно, якщо спір перейде до апеляційної чи касаційної інстанції.

Приклад (зразок) документів

Приклад (зразок) документів

У долучається документі обов'язково слід вказати норми ЦК або ЦПК (АПК), на яких засновує свої доводи відповідач або третя особа.

Не варто захоплюватися емоційної складової і роздувати текст доводами, що не відносяться до суті питання. Судові інстанції ґрунтуються тільки на доказах, документах та законодавстві РФ.

Не варто захоплюватися емоційної складової і роздувати текст доводами, що не відносяться до суті справи.

Що краще: зустрічні вимоги або заперечення?

При відсутності самостійних вимог у відповідача, слід складати відгук на позовну заяву. При наявності зустрічних претензій, розгляд яких може вплинути на весь хід справи в цілому, слід заявляти зустрічні вимоги.

Однак, якщо позиція позивача носить явно необґрунтована характер, то зустрічний позов можна заявити в окремому провадженні, щоб не затягувати розгляд первісного спору. Два самостійних справи можуть бути розглянуті незалежно один від одного, що значно прискорить винесення рішення по обох спорах.

Вартість послуг

У таблиці наведені середні розцінки на юридичні послуги, які застосовуються в центрі ПРАВО ЛЕГ.

Зазначені ціни можуть змінюватися в залежності від предмета спору та складності справи.

Для визначення точної ціни: залиште заявку на сайті або по телефону. Юрист обов'язково відповість протягом одного робочого дня.

Складання документа для суду (заява, відзив, заперечення) 3000 руб Подача документа до суду 2000 руб

Як замовити послуги?

Для замовлення послуг необхідно:

  • Залишити заявку: на сайті, по телефону або електронній пошті

  • Надати документи або інформацію (онлайн або на зустрічі в офісі)

За вибором клієнта послуги можуть надаватися в офісі або дистанційно.

Послуги зі складання документів можуть бути замовлені, оплачені або надані онлайн, без приїзду в офіс, що істотно заощаджує час і скорочує витрати. Онлайн послуги доступні для всіх міст Росії. Також можлива подача документів до судових інстанцій будь-якого регіону РФ дистанційно або з виїздом юриста в регіон.

Замовити консультацію

Що потрібно вказати в заяві?
Чи обов'язково заперечувати на вимоги позивача?
Що потрібно вказати в заяві?
Що краще: зустрічні вимоги або заперечення?