Реклама
Реклама
Реклама

Збільшення вислуги років в МВС до 25 років з 2019 року: останні новини

  1. Процедура збільшення вислуги років
  2. Наскільки далеко готовий піти уряд Росії
  3. Як військовослужбовцю заробити пенсію за вислугу років

У 2015 році Міністерство фінансів Росії виступило з ініціативою, яка визначає збільшення вислуги років для військових на 5 років У 2015 році Міністерство фінансів Росії виступило з ініціативою, яка визначає збільшення вислуги років для військових на 5 років. Таким чином, для оформлення даного виду пенсії слід відпрацювати не 20, а 25 років.

Міністр Антон Силуанов пояснив прийняття такого непопулярного рішення тим, що перш більшість військових, пропрацювавши два десятка років, вже в 40 значилися пенсіонерами і отримували допомогу від держави.

Процедура збільшення вислуги років

Ще два роки тому уряд замислювалося про те, щоб продовжити термін служби до 25 років. Фахівці Міноборони успішно підготували закон, який стосується військових, - так звану «пенсійну реформу». Згідно з процедурою, вона проводиться в 2 етапи:

  1. Перший етап триває до 1 січня 2019 року. Військовим, які здійснюють професійну діяльність на протязі 20 років, але не пішли на пенсію, покладені нарахування та видача надбавки, яка в грошовому еквіваленті дорівнює 25% від їх майбутніх пенсійних нарахувань. Щомісячно виплачується додаткова компенсація.
  2. Починаючи з 2019 року, заплановано збільшення мінімальної тривалості несення військової служби на 5 років. Таким чином, цей період складе не менше 25 років.

Як зазначає міністр фінансів, тоді даний законопроект щодо збільшення вислуги років так і залишився на рівні усного обговорення, адже його впровадження вимагає певних бюджетних витрат на виплату заробітної плати військовим, які перебувають в рядах армії, що обчислюються в декількох сотнях мільярдів рублів. Що стосується несучих службу в органах МВС, співробітників планується розподілити в більш якісно продуктивні сектора економіки країни.

Сьогодні в сфері МВС забезпечено роботою близько 19 мільйонів російських громадян. При цьому відсоток державних управлінців в органах МВС постійно зростає: зараз на кожні 10000 військових доводиться 100 управлінців в цій галузі. Даний показник в 2-3 рази менше аналогічного канадського, але більше азіатського.

Свої пропозиції щодо зменшення кількості зайнятих в управлінській ієрархії органів МВС вніс один з членів Громадської палати Росії Валентин Агарков:

  • врятувати становище може тотальна автоматизація адміністративних ресурсів;
  • введення інформаційних технологій.

Також він зауважив, що держслужбовці часто займаються «паперовими справами»: ведуть карти обліку, формують бази даних, аналізують і видають кінцеву перероблену інформацію начальству. Вважається, що такі посади - найменш продуктивні і «не відпрацьовують» видається заробітну плату.

Читайте також: Отримання співробітниками МВС одноразової виплати на покупку житла

Наскільки далеко готовий піти уряд Росії

У своєму прагненні скоротити видаткову частину на забезпечення військовослужбовців в запасі і вийшли на пенсію за вислугою років уряд готовий до прийняття все більш непопулярних і «незручних» рішень. Так, в майбутньому збільшення періоду вислуги років можливо не тільки до 25 років, а й до 30. Поки що це тільки прожекти, які, не виключено, в будь-який час можуть стати реальністю.

Озвучуючи очікувані розміри скорочень держслужбовців органів МВС і Служби пожежної безпеки, Міністерство фінансів назвало точну цифру - 10% зайнятих стануть безробітними. Непрацюючих військовослужбовців також торкнуться зміни: кожному з них буде нарахована до виплати сума за страховку ОМС. Фахівці вже зараз вважають ці заходи неправомочними і недоцільними, адже щоб щось оплачувати, необхідно мати постійний заробіток, і навіть якщо громадянин має прихований дохід, довести його наявність буде дуже непросто.

Примітно, що також скасовуються дорогі святкування важливих дат становлення Росії, які не кратні 100 років.

Неприємні новини торкнулися відсутності індексації у 2015 році пенсійних виплат військовослужбовцям, незалежно від рівня інфляції національної валюти і величини прожиткового мінімуму, встановленому в тому чи іншому регіоні.

У розроблених пропозиціях експерти оперують тим, що підвищити ВВП економіки РФ неможливо при збільшенні витрат на соціальну сферу. Тим більше, за часів коли показники ВВП і без того не блищать своїми результатами.

Як військовослужбовцю заробити пенсію за вислугу років

У зв'язку з останніми змінами, у 2016 році оформити пенсію за вислугу років зможе військовослужбовець, пропрацювавши в органах МВС не менше 25 років. Громадяни, які могли претендувати на вихід на заслужений відпочинок з 1 січня 2019 року, зобов'язані відслужити ще 5 років, щоб скористатися правом отримувати пенсійні виплати. 25-річний стаж роботи дає військовослужбовцю право надалі піти на пенсію в будь-який час, перебуваючи в будь-якій віковій категорії.

Читайте також: Чи будуть підвищувати зарплату в поліції в цьому році

Існують ситуації, коли пільгове обчислення стажу вислуги років записується дещо по-іншому, наприклад, 30 календарних днів на службі в районах Крайньої Півночі зараховуються як 60 днів.

Говорячи про прогнози на найближче десятиліття, фахівці висловили думку, що збільшення вислуги років в найближчому майбутньому торкнеться всіх службовців внутрішніх справ, без винятку.

Крім того, щорічне зростання витрат на поліцію не буде відображатися на їх окладах, тим більше на пенсійні виплати. Очікується додаткове фінансування і підтримку правоохоронців в туристичному Криму.