Реклама
Реклама
Реклама

Підвищення пенсійного віку в Україні не планується ще 10 років - Рева

  1. Орфографічна помилка в тексті:

29 січня 2018, 9:02 Переглядів: 29 січня 2018, 9:02 Переглядів:   Андрій Рева

Андрій Рева. Фото: kmu.gov.ua.

На даний момент в Україні немає причин підвищувати пенсійний вік, так як дефіцит Пенсійного фонду зараз більше викликаний з тіньовою економікою і несплатою податків , Ніж демографією. Про це в інтерв'ю " Обозревателю "Заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

"Ось коли ми витягнемо людей з" тіні "по максимуму - так, щоб хоча б відсотків 90-95 працювали легально, тоді скажемо:" Стоп! Більше резервів немає ". Ми порахували, що в найближчі десять років не буде необхідності в підвищенні пенсійного віку. Через 10 років така проблема теоретично може виникнути - будемо дивитися", - зазначив Рева.

Міністр підкреслив, що підвищення пенсійного віку безглуздо, поки українці живуть менше, ніж європейці, і не платять податки.

Нагадаємо, раніше Рева відзначав, що у ровень тіньової зайнятості в 2017 році скоротився на 8%. За підрахунками Мінсоцполітики, кількість зайнятих в тіньовій економіці зменшилася майже на 300 тисяч осіб, а в результаті інспекцій у 2017 році 700 роботодавців оформили трудові відносини з працівниками.

Як відомо, пенсійна реформа в Україні почала працювати з осені 2017 року. У 2018 році уряд має намір продовжити реформування пенсійної системи. Так, деякі зміни вступили в силу вже з 1 січня, інші будуть впроваджуватися протягом року. Сайт "Сегодня" раніше розповів про головні зміни для пенсіонерів в цьому році .

Зокрема, вже в січні Кабмін встановив правила призначення пенсії тим, кому не вистачає стажу:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Рева пояснив, коли в Україні повинні підвищити пенсійний вік". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ