Реклама
Реклама
Реклама

Садиби Підмосков'я, в яких розміщені санаторії

На території ряду садиб давно розмістилися санаторії, пансіонати, будинки відпочинку. Для жителів навколишніх КП це може нести в ряді випадків свою привабливість у вигляді додаткової інфраструктури.

КП «Зелений Мис» знаходиться поблизу садиби Марфино на березі Пестовского водосховища. Ця садиба кінця XVIII століття зайнята одним з найстаріших в МО військових санаторіїв. Потрапити сюди можна лише по спецперепусток. Тут цікавий спуск від садиби до води, який закінчується невеликою пристанню з крилатими грифонами, і садові павільйони, що залишилися недоторканими з часів Салтикова. Дещо цікаве є і за територією - Каретний сарай, поруч з яким знімали сцени з фільмів «Свій серед чужих, чужий серед своїх» і «Свинарка і пастух».

У садибі Валуево (тут знімалися багато радянських культові фільми, наприклад, «Мій ласкавий і ніжний звір») з 1960 року знаходиться однойменний санаторій. Збереглася паркова зона, працюють сауна, тренажерний зал, спортмайданчики, більярд, бар, ресторан, бібліотека, прокат спортінвентаря, дискотека, кінозал, пляж з прилеглої човновою станцією, відкритий і закритий плавальні басейни.

Закритий будинок відпочинку з 1949 року стала садиба Воронове в однойменному селі Подільського району. Колись це була підмосковна садиба московського градоначальника Федора Ростопчина, спалена їм після заняття Москви французами і відновлена ​​в зміненому вигляді при Шереметєвих. Відвідати тут можна тільки церква. Так що для жителів КП «Садиба Воронове» плюсів від цього сусідства трохи.

На території колишньої садиби Олсуфьева, що в 36 км. від Москви по Новоризькому шосе, розташовується пансіонат «Ершово». Тому жителі КП «Ершово« і інших довколишніх селищ можуть скористатися його інфраструктурою у вигляді кінного клубу, басейну сауни та іншого.

Читайте далі:

Котеджні селища, селища таунхаусів і житлові комплекси поруч з підмосковним садибами.
Сліди колишньої величі - котеджні селища поряд з частково зруйнованими садибами
Садиби, в яких розміщені санаторії
Коттежних селища поряд з музеями-садибами
Садиби, в яких ведеться реставрація
проблемні садиби