Реклама
Реклама
Реклама

«Пекельна» воронка утворилася в американському озері Тексома

Гігантська воронка, здатна поглинути човен, утворилася на кордоні штатів Оклахома і Техас

Гігантська воронка, здатна поглинути човен, утворилася на кордоні штатів Оклахома і Техас.

Американські військові зняли на відео небезпечну воронку, яка створилася в озері Тексома після затяжних дощів. Кадри нагадують про фільми жахів і вже отримали відповідні назви в ЗМІ: «портал в пекло», «зяюча діра», «пекельна воронка». Як відзначають автори ролика, що утворився вир діаметром 2,5 м здатний засмоктати повнорозмірну човен. Чиновники попередили місцевих жителів про необхідності не запливати за буйки і звертати увагу на попереджувальні знаки.

Це явище не має відношення до містики. Воронка створилася в процесі осушення озера інженерними підрозділами військ США. Після чотиритижневий проливних дощів водойму виявився переповненим, тому було прийнято рішення відкрити шлюзи в дамбі міста Денісон.

«Злив води з озера нагадує те, як ви зливаєте воду зі своєї ванни, - пояснює помічник керівника проекту осушення озера Бі Джей Парк. - Коли рівень води стає досить низьким, ви бачите вир. Очевидно, що в греблі у нас немає затички, як у ванній, але принцип той же ». Найближчим часом шлюзи будуть відкриті. Чиновники сподіваються, що рівень води в озері нормалізується до кінця липня, пише The Huffington Post.