Реклама
Реклама
Реклама

Штаб Ахметова: робота волонтерів та якість продуктових наборів під постійним контролем

  1. Штаб Ахметова: робота волонтерів та якість продуктових наборів під постійним контролем

Штаб Ахметова: робота волонтерів та якість продуктових наборів під постійним контролем

У березні Гуманітарний штаб Ріната Ахметова роздав 480 тисяч продуктових наборів для пенсіонерів, дітей та інших категорій соціально незахищених громадян. Обсяг роботи великий, і тому до волонтерів та якості продуктів пред'являються підвищені вимоги.

За словами директора Гуманітарного штабу Григорія Колдунова, робота пунктів видачі, волонтерів та якість продуктів з наборів для виживання постійно контролюється співробітниками штабу. «Щодня в штабі аналізується вся інформація про якість роботи, яка надходить від контролерів, координаторів, а також від людей, безпосередньо які отримують допомогу. Питання якості постійно тримає на контролі Ринат Ахметов, я доповідаю йому про всі моменти, які хвилюють людей в містах, де видається допомога і про те, як ми реагуємо на їхні зауваження і пропозиції », - уточнив Григорій чаклунів.

Кожен сигнал про неякісні продукти ретельно перевіряється. Ось красномовний приклад. В одній з соцмереж з'явилася інформація про те, як молода сім'я при приготуванні манної каші для маленької дитини виявила, що напис з датою виготовлення пошкоджена, а сама каша незадовільної якості. Оперативно було створено комісію, члени якої зв'язалися з цією сім'єю і, приїхавши в гості, вивчили всі претензії. І хоча, на думку членів комісії, крупа виявилася нормальною, господині були принесені вибачення, упаковку з манкою замінили на нову, а Паска до свята став своєрідною компенсацією за турботу мами.

У цьому випадку інформація про зіпсовані продукти не підтвердилася, однак за словами Григорія Колдунова, працюючи з такими величезними партіями продовольства бувають ситуації, коли постачальники продають Штабу продукти не тієї якості, яке заявлено в договорі. Якщо таке відбувається, то Штаб домагається того, щоб постачальник замінив товар і вибачився перед людьми. «Такі випадки у нас, на жаль, були з тушонкою і кількою, проте ми вирішили цю проблему з поставками, і постійно стежимо за відгуками людей», - підкреслює чаклунів.

За словами директора Штабу, найбільше навантаження лягає на волонтерів, які спілкуються безпосередньо з людьми похилого віку та інвалідами. Від них вимагається величезне терпіння і увагу при контакті з людьми похилого віку. Уміння правильно пояснити і дати відповідь людині, яка потребує допомоги, - головне, що потрібно від волонтера. «Люди похилого віку цінують допомогу, яку отримують, вони дуже уважно перевіряють вміст пакету, перевіряють ціла упаковка, термін придатності. Волонтерам по кілька разів доводиться відповідати на одні і ті ж питання, пояснювати, наприклад, що не потрібно плутати дату виготовлення з терміном придатності і так далі. Люди похилого віку цінують увагу, і ми в Штабі теж цінуємо чуйних співробітників і дорожимо ними », - каже чаклунів.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова просить всіх одержувачів допомоги, в разі виникнення будь-яких питань, звертатися на гарячу лінію 0 800 509 001 або електронною поштою [email protected] . Всі питання будуть розглянуті в найкоротші терміни і надані відповіді і рішення проблем.