Реклама
Реклама
Реклама

Казанський вокзал

На сьогоднішній день подорожувати за допомогою поїздів вважає за краще не мала кількість населення нашої країни. Багато хто вважає цей вид пересування безпечним. Найперше місце, куди потрапляєш перед відправкою, це залізничний вокзал. На сьогоднішній день подорожувати за допомогою поїздів вважає за краще не мала кількість населення нашої країни

Казанський вокзал, розташований на Комсомольській площі, є одним з дев'яти залізничних вокзалів нашої столиці. До 1894 він називався Рязанський, а пізніше був перейменований.

Побудовано будинок Казанського вокзалу в 1862-1864 роках. Первісне будівля була побудована за проектом М.Ю. Левестама. Будували для Рязанської залізниці, а з 1894 ще й для Казанської залізниці.

У липні 1862 року, за маршрутом Москва - Коломна, був пущений перший поїзд з Казанського вокзалу. Сучасна будівля вокзалу в неорусском стилі почали будувати ще в 1913 році, а закінчили тільки в 1940. Зал приміського сполучення добудували в 1950-х роках, з'єднувався він зі станцією метро «Комсомольська».

Пізніше, в 1987-1997 роках будівля була віддана під реконструкцію. У реконструкцію входило перепланування і розширення внутрішніх приміщень, оснащення сучасними технічними засобами, спорудження дахів над перонами та оновлення зовнішнього вигляду в цілому.

Казанський вокзал в наш час є одним з найбільших залізничних вокзалів Європи. З нього відправляються не тільки приміські поїзди, а й пасажирські і швидкі. У період літніх відпусток найпопулярнішим напрямком вважаються південний напрямок і південно-східне.

Казанським вокзалом обслуговуються три напрямки, тому він є найбільш завантаженим з усіх вокзалів столиці за пасажиропотоком. У Москві з усіх наявних вокзалів, це єдиний вокзал, в якому є вихід в місто з метро, ​​що пролягає через його перон, що робить шлях через нього не тільки оптимальним, але і найбільш безпечним.