Реклама
Реклама
Реклама

Збираємо документи для військового квитка

  1. Умови для отримання
  2. Військовий квиток по здоров'ю
  3. Військовий квиток після 27 років
  4. Документи для оформлення
  5. терміни оформлення
  6. втрата
  7. Відео «Як отримати військовий квиток»

Військовий квиток являє собою основний документ для персонального військового обліку. Він засвідчує правове становище і особистість військовослужбовця, а також осіб, які перебувають в запасі. У даній статті будуть розглянуті документи для оформлення військового квитка і які існують умови для його отримання.

Умови для отримання

Отримання військового квитка громадянами РФ відбувається в таких ситуаціях:

  • після надходження громадянина країни у військово-освітню структуру для отримання професійного військової освіти;
  • при проходженні особою військової служби;
  • після зарахування людини в запас;
  • за наявністю у нього медичних показань;
  • звільнення військовослужбовця від виконання ним військових обов'язків після проходження медичного обстеження;
  • після досягнення 27 років і зарахування в запас.

Дуже часто люди, які хочуть звільнитися від виконання військового обов'язку за чинним законодавством, прагнуть оформити саме військовий квиток. Тому знаходження у людини военбілета, що не знаходиться в даний момент часу на службі, є буденною справою для нашої країни. Це означає, що особа перебуває в запасі або було прибрано з обліку, а квиток є документом, що засвідчує звільнення його від несення служби. Дуже часто люди, які хочуть звільнитися від виконання військового обов'язку за чинним законодавством, прагнуть оформити саме військовий квиток Варто відзначити, що подібний документ робить заклик людини на військову службу неможливим.

Військовий квиток по здоров'ю

Найбільш поширеним обставиною, після якого людина може оформити собі військовий квиток, є стан здоров'я. За статистикою понад 97% всіх призовників мають захворювання, які роблять його заклик на військову службу неможливим. При цьому ці люди зовні є абсолютно здоровими і навіть не підозрюють про своє реальний стан здоров'я.

Для отримання в даній ситуації документа, що засвідчує неможливість проходження громадянином країни служби у військових підрозділах, необхідно зробити наступне:

  1. зібрати необхідні документи, що засвідчують наявність проблем зі здоров'ям, які були раніше виявлені у громадянина країни;
  2. в першу чергу необхідно пройти медичне і незалежне обстеження, мета якого полягає в оцінці стану здоров'я людини і виявленні у нього певних видів захворювань, які можна знайти на офіційних і спеціалізованих військових порталах, а також на тематичних форумах;
  3. після цього пройти необхідне медичне обстеження. Його слід проходити в ході призову на службу, коли людина отримала виклик з військкомату;
  4. отримати з військкомату порядку для проходження військовий повинності згідно прийнятого в країні законодавства;
  5. отримати письмове підтвердження, яке засвідчує непридатність або обмежену придатність (тобто отримання категорії);
  6. після цього потрібно отримати рішення призовної комісії. Саме вона уповноважена вирішувати, що конкретна людина є непридатним і звільняється несення служби, а також зарахування особи в запас.

Якщо громадянин не згоден з рішенням комісії, тоді він може подати відповідну заяву. Таку заяву, а точніше скарга, подається до відповідної призовну комісію конкретного суб'єкта РФ. Також його можна подати відразу до суду. У даній ситуації відбувається призупинення виконання рішення, оприлюдненого приймальною комісією. За рішенням суду або спеціальної комісії попереднє рішення або анулюється, або підтверджується. Якщо громадянин не згоден з рішенням комісії, тоді він може подати відповідну заяву

Видача военбілета по здоров'ю має певні особливості. До цих нюансів можна віднести наступне:

  • медичний огляд повинен проводиться сім'ю фахівцями (терапевт, хірург, окуліст, невропатолог, психіатр, стоматолог, оториноларинголог) для присудження військовозобов'язаного певної категорії. При необхідності потрібно буде пройти додаткові фахівців. Але перераховані вище лікарі є необхідним мінімумом в даній ситуації;
  • призовнику кожен фахівець виставить свою категорію по придатності;
  • остаточне рішення приймається призовної комісією тільки після присвоєння особі однієї з категорій;
  • від категорії, присвоєної після проходження медкомісії, безпосередньо залежить видача военбілета;
  • в отриманому документі, згідно прийнятого в країні законодавства, категорія не вказується, так як вона підпадає під поняття «лікарська таємниця».

Також в даній ситуації корисним буде знати всі категорії, які можуть привласнити новобранця на медкомісії. Отже, на сьогоднішній день за російським законодавством існують такі категорії:

Рішення про присудження людині категорії і видачі йому военбілета відбувається тільки після позитивного результату засідання приймальної комісії.

Після проходження медкомісії та отримання категорії приймальна комісія може оголосити наступні рішення:

  1. призов на службу;
  2. напрямок людини на проходження альтернативної служби на громадянці;
  3. надання особі відстрочки від військового призову на певний період;
  4. зарахування людини в запас;
  5. повне звільнення від служби.

З огляду на вищесказане, для отримання военбілета станом здоров'я призовник повинен мати такі рішення: зарахування в запас, повне звільнення від несення військової служби і позбавлення від призову. Будь-яке з цих рішень є підставою для видачі квитка.

Військовий квиток після 27 років

Одним з варіантів отримання военбілета є ситуація, коли громадянинові країни виповнюється 27 років. Щоб в такій ситуації оформлення пройшло успішно, потрібні такі умови:

  • на момент оформлення особі повинно виповнитися, відповідно, 27 років;
  • громадянин зобов'язаний подати відповідну заяву. Його слід писати на ім'я начальника відділу військкомату.

При дотриманні цих умов, військовозобов'язаний по досягненню 27 років може претендувати на оформлення военбілета. При дотриманні цих умов, військовозобов'язаний по досягненню 27 років може претендувати на оформлення военбілета

Але не думайте, що вам у військкоматі повірять на слово. Тут обов'язковою умовою є саме документальне засвідчення досягнення 27-річного віку. Найпростішим варіантом буде надання в військкомат паспорта. Цей паспорт підтверджує те, скільки років людині. Слід знати, що потрібно принести не тільки оригінал паспорта, але і його копію, яка буде прикріплена до особової справи громадянина.

Після подачі заяви до військкомату воно певний час розглядається його співробітниками. Заява розглядає службовець, який відповідає за картотеку і особисті справи військовозобов'язаних громадян країни. Саме він виносить вердикт. Потім начальник другого відділення також робить конкретні висновки на підставі поданих йому даних. Далі вже військкомат виносить відповідне рішення. При позитивному рішенні, громадяни у віці 27 років не прозивали раніше для несення військової служби знімаються з обліку. У такій ситуації підставою, власне, для зняття з обліку є саме досягнення людиною 27-річного віку.

Після звернення до військкомату і винесення позитивного рішення у особовій справі призовника ставиться відмітка, що він досяг 27-річного віку. Така позначка обов'язково завіряється підписом.

Зверніть увагу, що для отримання военбілета після 27 років необхідно, щоб пройшли як мінімум добу з моменту настання 27-го дня народження. Зверніть увагу, що для отримання военбілета після 27 років необхідно, щоб пройшли як мінімум добу з моменту настання 27-го дня народження

Документи для оформлення

Для отримання такого документа, як військовий квиток, слід подати певний перелік документації. Для багатьох питання «які документи потрібні?» Є досить актуальним.

У перелік документів, потрібних для оформлення военбілета, входять:

Також необхідно буде принести з собою і дві фотографії, видрукувані на матовому папері. Розмір фотографій повинен бути 25х20 мм. Приймаються тільки ті фотографії, які були роздруковані на білому тлі.

Для отримання военбілета за станом здоров'я, потрібно пред'явити наступні документи:

  1. Заява;
  2. паспорт, щоб засвідчити особу заявника. У рідкісних випадках дозволяється принести інший документ. Але він все одно повинен засвідчувати особу;
  3. ксерокопії потрібних сторінок паспорта (2,3 і 5 стор.). Вони повинні бути роздруковані на одному аркуші;
  4. фотографії розміру 25 × 30 мм (чорно-білі, 2 шт.) на білому тлі і без куточків;
  5. документація, яка підтверджує проходження медичної комісії та наявність конкретних захворювань у людини.

Якщо оформлення военбілета відбувається в зв'язку з досягненням громадянином країни 27 років, тоді до перерахованого вище переліку слід додати оригінал і копію свідоцтва, що підтверджує факт народження.

При подачі всієї перерахованої вище документації на другому примірнику заяви слід отримати позначку про те, що документи були прийняті. Також співробітник, який їх прийняв, повинен залишити на другому примірнику заяви своє ПІБ і вказати дату прийняття.

У ситуації, коли документи не були прийняті у військкоматі, потрібно відправити їх поштою. Для цього слід скористатися послугою рекомендованого листа (з описом / позначенням вкладених в нього документів). У ситуації, коли документи не були прийняті у військкоматі, потрібно відправити їх поштою

терміни оформлення

За прийнятим в країні законодавством термін оформлення військового квитка становить 10 робочих днів. Але на ділі дані тимчасові рамки рідко дотримуються і можуть варіюватися в досить вільних межах. Все залежить від конкретної ситуації і сумлінності службовців відповідних інстанцій.

втрата

Втрата військового квитка за своєю важливістю прирівнюється до втрати паспорта, так як обидва документи засвідчують особистість людини. Звичайно, без квитка ваша особистість буде підтверджуватися іншими документами (тим же паспортом). Проте квиток підлягає відновленню.

Відновлення квитка здійснюється відповідно до наступного алгоритму:

  • звернення в правоохоронні органи. Тут береться довідку. У цій довідці повинні бути вказані час і дата звернення, а також заходи, які були вжиті співробітниками поліції. Також слід взяти з собою паспорт, щоб співробітники могли ідентифікувати вашу особу;
  • звернення з відповідною заявою до військкомату. У заяві потрібно вказати час, місце і обставини втрати (випадковість, крадіжка і т.д.). Тут також слід принести паспорт, щоб засвідчити свою особу. Крім паспорта в військкомат потрібно принести дві фотокартки.

Залежно від того, які були обставини втрати, залежать терміни відновлення, а також санкції Залежно від того, які були обставини втрати, залежать терміни відновлення, а також санкції. З можливих санкцій людина найбільш часто отримує попередження і штраф (від 500 до 1000 рублів).

У подібній ситуації не існує певних часових рамок, але пам'ятайте, що чим раніше з моменту виявлення втрати ви звернетеся відповідні держструктури, тим швидше документ буде відновлений.

Як бачимо, отримання військового квитка на законних підставах в нашій країні - досить буденна річ. Орієнтування в інформації стосовно даного питання допоможе вам швидко впоратися з поставленим завданням.

Відео «Як отримати військовий квиток»

Подивившись запис, ви дізнаєтеся, які документи потрібно зібрати для отримання військового квитка.

Якщо у Вас залишилися якісь питання, звертайтесь за телефоном:
8 (800) 777-08-62 доб. 146
PS - Дзвінок з території РФ безкоштовний.

джерело: https://www.gosuslugi.ru/

Для багатьох питання «які документи потрібні?