Реклама
Реклама
Реклама

Міноборони підвищить зарплати військовим з жовтня - стало відомо на скільки

Міноборони прийняло рішення про підвищення грошового забезпечення військових з 1 жовтня 2018 року і звернувся до уряду з метою збільшення фінансування з бюджету в сумі 4,5 млрд. Гривень.

Як повідомили 29 липня в прес-центрі ЗСУ, відповідний лист за підписом глави МОУ направлено прем'єр-міністру Володимиру Гройсману.

"На початку 2016 року мінімальне грошове забезпечення військових становило 7 тис. Грн. У той час це була досить значна сума, на яку припадало близько 5 розмірів мінімальної заробітної плати та майже 1,6 розміру середньої зарплати по країні. Підвищення соцстандартів з 1 січня 2017 р . ... призвело до погіршення матеріального становища військовослужбовців, що спровокувало відтік військовослужбовців ", - йдеться в повідомленні.

Грошове забезпечення військовослужбовців першого року служби становить 7,5 тис. Гривень при середній зарплаті по країні 8,7 тис. Гривень.

Відзначається, що в даний час "опрацьовується питання про збільшення з 1 жовтня 2018 р мінімального грошового забезпечення рядовому складу - до 9 тис. Грн., Офіцерському складу - до 15,3 тис. Грн".

"Для виплати грошового забезпечення в другому півріччі 2018 р потрібен додатковий фінансовий ресурс в сумі 4,5 млрд., Що необхідно врахувати при доопрацюванні показників витрат держбюджету на 2018 рік", - відзначили в ЗСУ.

Також в ЗСУ заявили, що недостатній рівень грошового забезпечення є основною причиною звільнення військових після закінчення контракту.

"З січня по червень звільнилося 11 тис. Офіцерів і контрактників, які мали військовий досвід, ще 18 тис. Повинні звільнитися до кінця 2018 року", - заявили в ЗСУ.

Повинні звільнитися до кінця 2018 року, - заявили в ЗСУ

Як повідомляв NEWSONE раніше, за даними Держстату, середня номінальна заробітна плата штатного працівника в Україні в червні 2018 року в порівнянні з червнем 2017 року збільшилася на 24,2% і склала 9141 гривню.