Реклама
Реклама
Реклама

На Москві-річці можуть з'явитися місця для купання

Фото: ТАСС / Михайло почуя

Міська влада почнуть застосовувати нові технології, які дозволять очистити міські водойми. Зокрема, Москва-ріка може стати купального зоною. У ставках Покровського-Стрешнєва жителі столиці зможуть скупатися в 2018 році. Про це в інтерв'ю m24.ru розповів керівник департаменту Антон Кульбачевскій.

"Найближчим часом ми почнемо використовувати нові методи, екологічні ноу-хау для очищення водойм. Наприклад, біоочистку води. Будемо використовувати різні прилади, природні бактерії, які знищують забруднення. Крім того, важливо поліпшувати якість стоку. Адже природне середовище відновлюється самостійно - їй потрібно тільки допомогти в цьому. Зараз ми починаємо великий проект з очищення води в Покровському-Стрешнєва ", - сказав Кульбачевскій.

Тут побудують інженерні споруди, щоб стоки потрапляли в мережу "Мосводостока", а не в ставки, уточнив він.

"До наступного року в ставках можна буде купатися. З Москвою-рікою все складніше: це річка, яка протікає по території двох суб'єктів федерації: Москві і Московській області. Але взагалі і процес очищення Москви-ріки, для того, щоб вона стала купального зоною , також можливий ", - зазначив чиновник.

Посилання по темі

Цього літа Росспоживнагляд схвалив тільки вісім зон для купання . Перевірку пройшли пляжі Срібний Бор № 2 і № 3, Тропарево, пляжний комплекс "Біч Клаб", Великий міський ставок, озеро "Чорне", Шкільне озеро і озеро "Біле".

Близько міських водойм також обладнано 11 пляжів і просторів для відпочинку, де купання заборонено. Це Борисовські ставки, зона відпочинку "Битца", Великий Палацовий (Кусковский) ставок, Дунькін ставок, Кіровська заплава, Кузьмінський ставки, Лебедянський ставок, Люблінські ставки, срібно-Виноградний ставок, Терлецька діброва, Шібаевскій ставок.


За безпекою на водоймах протягом усього літа щодня чергує близько 75 співробітників пошуково-рятувальної служби. На водоймах також знаходиться до 95 плавзасобів, з них 80 - моторні. У найспекотніші дні на допомогу будуть готові прийти до 110 осіб. Крім того, столичні активісти спільно з МНС планували роздавати нетверезим відпочиваючим пам'ятки про небезпеку купання в нетверезому стані.

ПОВНІСТЮ ІНТЕРВ'Ю З Антон Кульбачевскій ЧИТАЙТЕ ТУТ .


Микита Щуренко, Євгенія Кисла