Реклама
Реклама
Реклама

Ефективне зміцнення гірських схилів за допомогою металевої сітки

Ділянки, виділені під будівництво і посадки, часто можуть бути розташовані на нерівному рельєфі Ділянки, виділені під будівництво і посадки, часто можуть бути розташовані на нерівному рельєфі. Наприклад, на березі водойми, на схилах різної крутизни, ярів. Через це при будівництві можуть виникнути певні труднощі, особливо на схилах, схильних до зсувів. А через глини, що залягає під верхнім ґрунтовим шаром, схили ярів і ділянки на берегах водойм бувають рухливі, що також створює проблеми при будівництві. Для вирішення цієї проблеми схили необхідно зміцнити. Залежно від особливостей ґрунту, близькості грунтових вод, ризику підмиву ділянки в разі розливу водойми та інших факторів, використовують різні способи зміцнення схилів. Один з найефективніших і поширених методів - використання сітки металевої. Сітка металева використовується і для зміцнення гірських схилів в тих районах, де дороги прокладені у крутих гірських схилів або в ущелинах.

При будівництві на краю урвищ і гірських схилів може спостерігатися сповзання грунту. Відомо, що гірська частина Росії відрізняється високою зсувній небезпекою, а будівельні операції, наприклад, будівництво доріг і прокладка трубопроводів, і інше втручання людини, тільки погіршує ситуацію. Справа в тому, що в гірських і скелястих місцевостях товщина покриву грунту становить всього кілька сантиметрів, і техногенний вплив може порушити цей покрив. Через це починається сповзання грунту, і зведені об'єкти просто-напросто «сповзають» з грунтом. Такі природні явища, як каменепади і обвали, вимагають прийняття певних заходів при будівництві в горбистих і гірських ділянках. Для запобігання сходу ґрунту влаштовують цілий комплекс заходів, які попередять сповзання грунту і завдані їм ушкодження як при будівництві конструкції, так і при її подальшої експлуатації.

Для зміцнення гірських схилів використовують спеціальні конструкції, серед яких можна відзначити сітку металеву, які запобігають процеси, що відбуваються через зміну рівня підземних вод, ерозії та інших змін стану схилу. Сітка металева використовується і для терасування поверхні. Вона ефективна при захисті крутих схилів від зсувів, селевих потоків, снігових лавин і навіть каменепадів. Для цього використовують оцинковану сітку з полімерним покриттям, яка особливо міцна і надійна.