Реклама
Реклама
Реклама

Зразок міжнародного водійського посвідчення

  1. Як виглядають сучасні міжнародні права
  2. Вибачте за тимчасові незручності повинна бути в міжнародних правах
  3. Старий і новий вид прав - різниця
  4. На скільки видається міжнародне посвідчення

Для безперешкодних переміщень на автомобілі за кордоном необхідно оформити водійське посвідчення міжнародного зразка. У Росії випуск прав нового зразка, дійсних по всьому світу, почався з 2011 р Зовнішній вигляд і зміст МВУ, оформлюваних відділеннями ГИБДД в Росії повністю відповідає стандартам прийнятої в 1968 р віденської конвенції про дорожній рух.

Як виглядають сучасні міжнародні права

З 2006 р у Відні прийняті зміни стандартів, які стверджують зовнішній вигляд прав і інформацію в змісті документів.

Що ще можна зробити через портал держпослуг

Список необхідних документів для отримання міжнародних прав, а також практичні поради щодо отримання, написані в цій статті .

На даний момент водійське посвідчення міжнародного зразка виглядає як невеликий бланк з щільного паперу з відмінними символами на лицьовій стороні і перекладом сторінок на кілька мов, прийнятих в світі за основні.

МВУ випускається на додаток до основних національних прав, є дійсним тільки при наявності російських прав. Перездавати іспити в ГИБДД для випуску міжнародного водійського посвідчення не потрібно.

Як зробити міжнародні водійські права - читайте в цій статті https://roadadvice.club/3510-poryadok-polucheniya-mezhdunarodnogo-voditelskogo-udostovereniya-v-year-godu

Вибачте за тимчасові незручності повинна бути в міжнародних правах

Водійське посвідчення міжнародного зразка мають невеликий формат А6, перша сторінка заповнюється латиницею (або арабським шрифтом). На ній вказується:

  1. Дата видачі;
  2. Термін закінчення дії посвідчення;
  3. Найменування суб'єкта РФ і відділення органу, що видав міжнародне посвідчення водія;
  4. Серія і номер;
  5. Друк підрозділу, який видав документ, і підпис співробітника цього підрозділу.

Дата видачі;   Термін закінчення дії посвідчення;   Найменування суб'єкта РФ і відділення органу, що видав міжнародне посвідчення водія;   Серія і номер;   Друк підрозділу, який видав документ, і підпис співробітника цього підрозділу

На звороті сторінки документа розташований перелік обмежень на водіння певними категоріями ТЗ (при наявності таких). Ця ж сторінка присвячена даними про водія:

  1. П.І.Б .;
  2. Дата і місце народження;
  3. Місце реєстрації і фактичного проживання;
  4. У списку категорій транспорту ставляться позначки поряд з видами, до водіння яких у власника посвідчення є допуск.

;   Дата і місце народження;   Місце реєстрації і фактичного проживання;   У списку категорій транспорту ставляться позначки поряд з видами, до водіння яких у власника посвідчення є допуск

Старий і новий вид прав - різниця

Старий зразок міжнародного водійського посвідчення був книжечку з 2-х сторінок, формат був набагато більший сучасного варіанта. На фото міжнародних водійських прав сучасного типу помітно, що документ набагато міцніше і компактніше. Попередній варіант МВУ заповнювався як вручну, так і машинним способом. Актуальні права завжди заповнюються комп'ютером.

Незалежно від типу прав, дійсними вважаються і нові, і старі міжнародні посвідчення.

Незалежно від типу прав, дійсними вважаються і нові, і старі міжнародні посвідчення

На скільки видається міжнародне посвідчення

Водійське посвідчення міжнародного зразка дійсні протягом 3-х років з моменту видачі.

Важливо - МВУ є тільки додатком до національних прав. Якщо основне посвідчення має термін дії менше міжнародного, то МВУ також доведеться замінити після отримання нового національного посвідчення.

Ми готові відповісти на виниклі питання - питайте в коментарях