Реклама
Реклама
Реклама

Заміна водійського посвідчення в 2018 році

1. Які документи потрібні для заміни прав

2. У скільки обійдеться заміна водійського посвідчення

3. Де відбувається обмін водійських посвідчень

4. Як обміняти права протягом полудня

Процес обміну водійського посвідчення після закінчення терміну його дії призводить багатьох в трепет: люди побоюються проблем зі збором документів, їх лякає сама процедура отримання - а раптом щось піде не так ... Насправді, все страхи, в більшості випадків, надумані, привід для занепокоєння можуть дати, мабуть, лише несплачені штрафи або проходження медкомісії. Але якщо ви не алкоголік, що не наркоман і не сліпий, то і тут немає місця для тривоги.

Ми зовсім не намагаємося згустити фарби: різні організації роблять це краще нас. Наприклад, на початку року, коли Союз автошкіл виступив з ініціативою обмінювати права тільки після складання іспитів з теорії в ГИБДД, автомобілісти масово побігли їх міняти, щоб встигнути проскочити здачу цих самих іспитів, які ніхто і не збирався вводити. МВС навіть довелося давати роз'яснення щодо різного роду «ініціатив». Згідно з цими роз'ясненнями, при обміні водійських посвідчень іспити, так само як і додаткові позначки в документі, а також автоматичне продовження прав не передбачаються.

За великим рахунком, єдина проблема, яка може виникнути, стосується вашої забудькуватості: дотягли з обміном прав до крайнього терміну, коли вже за кермо сідати не можна, а потім раптом стрепенулися. Так що краще все робити спокійно і заздалегідь. Ну, а якщо і забарилися, то це теж не критично: обміняти права реально протягом полудня, якщо зайнятися цим питанням рано-вранці.

Для того щоб обміняти права, вам необхідно мати:

1. Старе посвідчення водія, у якого закінчився або закінчується термін придатності;

2. Паспорт або інший документ, що засвідчує особу;

3. Заява на заміну посвідчення водія;

4. Квитанцію про сплату держмита.

5. Медичну довідку.

6. Квитанцію про оплату прострочених штрафів за порушення ПДР.

А тепер - деякі коментарі. І почнемо ми з останнього пункту: в принципі, він зовсім не обов'язковий, але якщо співробітник ДАІ, який приймає документи на продовження прав, «проб'є» вас на штрафи, а, швидше за все, так і буде, і виявить, що ви - боржник, в заміні документа вам можуть відмовити до тих пір, поки заборгованість не буде погашена. Дії ці будуть незаконними, але на місці ви нічого не доведете.

Медична довідка не обов'язкова, якщо ви обмінюєте права до закінчення терміну їх дії. Таке може статися при зміні прізвища, втраті або крадіжці документа, палке бажання змінити фотографію. Однак в цьому випадку нові права будуть мати той самий строк дії, що і старі. В інших випадках медична довідка необхідна і є чи не головним документом, який дозволить вам знову сісти за кермо.

1. Держмито за обмін водійського посвідчення стягується в розмірі 2000 рублів (документ на пластиковій основі) або 500 рублів за паперові права, але оскільки останні не в ходу, готуйте гроші за пластик.

Однак можна заощадити, звернувшись на портал держпослуг і оформити заміну прав там. У цьому випадку мито складе 1400 рублів, тобто документ обійдеться на 30 відсотків дешевше.

2. В даний час послуги з оформлення медичних довідок пропонують багато приватні медичні установи. І це не «липа»: вас дійсно оглядають фахівці, включаючи психіатра і нарколога. Сума, в яку обійдеться вся ця процедура, може скласти 2000 - 3000 рублів.

Плюс вартість фотографії, комісії в терміналах ... При вдалому збігу обставин в 5000 - 5500 цілком можна вкластися.

1. Замінити права можна в екзаменаційному підрозділі ДАІ. У цьому випадку права будуть видані в той же день.

2. Інший варіант - прийти в Багатофункціональний центр (МФЦ) і здати документи туди. Добре для тих, хто нікуди не поспішає (права будуть оформлятися протягом як мінімум тижні, і в ГИБДД з'явитися все одно доведеться).

3. Нарешті, є можливість оформити права онлайн на вже згаданому сайті держпослуг. Але є два незручності:

1. доведеться пройти реєстрацію з підтвердженням особи, що, як з'ясувалося, дуже мудре і трудомістка справа;

2. без відвідування ГИБДД і в цьому випадку не обійтися.

Тому краще за все, на наш погляд, відразу звернутися в МРЕВ ДАІ за одним з наведених нижче адрес: Нижній Новгород, пр. Кірова, 33а, або вул. Стрілка, 4б, або вул. Шатковська, 2а.

Шатковська, 2а

Це насправді не складно, треба просто встати раніше, щоб:

1. З'явитися до Ощадбанку до відкриття і заплатити мито;

2. Потім відразу ж податися в медустанову на комісію (бажано, щоб воно розташовувалося неподалік від банку), як правило, на все про все тут йти не більше години;

3. Далі їдемо в МРЕВ ДАІ, займаємо чергу, здаємо документи, тут же фотографуємося і, якщо штрафів немає або до них не причепилися, отримуємо готовеньке посвідчення.

Фото з інтернет-ресурсів