Реклама
Реклама
Реклама

Скільки коштує відновити права на транспортний засіб в 2019 році

  1. Як відновити водійські права
  2. вартість відновлення
  3. Скільки коштує тимчасове посвідчення водія
  4. Держмито за права
  5. Необхідні документи
  6. Скільки займає процес оформлення

Переоформлення посвідчення водія - це платна процедура. Питання, скільки коштує відновити права, нерідко обговорюється на тематичних форумах. Спробуємо в ньому розібратися і окреслити хоча б приблизні витрати, які мають бути автовласникові.

Як відновити водійські права

Як відновити водійські права

Необхідні документи і вартість переоформлення залежать про причини, по якій автовласник звертається в ДАІ. Загалом, процедура відновлення включає наступні етапи:

  • підготовка документів;
  • складання заявки автовласником і її подача в ДАІ;
  • перевірка поданих документів;
  • видача посвідчення.

При необхідності перепрохожденія медкомісії автовласникові доведеться звертатися до медичної установи і окремо відвідувати диспансери для отримання довідок психіатра і нарколога. Якщо заміна відбувається після заміжжя, необхідно звернутися і в страхову компанію для зміни поліса.

Повернення прав після позбавлення не вимагає держмита та оплати медичної комісії, якщо автовласник має на руках чинну довідку. Таким чином, автовласникові не доведеться нести більшу частину можливих витрат і звертатися куди-небудь крім ГИБДД, однак йому доведеться здавати теоретичний іспит.

вартість відновлення

При відновленні водійських документів значну частину витрат автовласника становить держмито - 2000 рублів (1600 рублів коштують міжнародні права). Якщо автовласник оформить заяву через «держпослуги», він зможе оплатити витрати з 30% знижкою. Не менш дорогий частиною процедури є медкомісія. Її вартість з урахуванням всіх диспансерів варіюється від 2000 до 5000 рублів. Різниця визначається:

  • регіоном проживання;
  • обраним медучреждением;
  • бажаної автовласником категорією;
  • виписаними додатковими обстеженнями: зокрема, нарколог може направити на аналіз на наявність в крові наркотичних речовин.

регіоном проживання;   обраним медучреждением;   бажаної автовласником категорією;   виписаними додатковими обстеженнями: зокрема, нарколог може направити на аналіз на наявність в крові наркотичних речовин

Автовласник має право замовити заповнення заяви в ДАІ. Це обійдеться в суму близько 1000 рублів. Якщо заміна прав вимагає перездачі теорії, то за екзаменацію автовласникові доведеться заплатити 500 рублів. Додаткові витрати на фотографування не потрібні, так як процедура здійснюється прямо в ДАІ, а вартість врахована в держмито.

Процедура заміни ВУ може передбачати й інші витрати, наприклад, при необхідності підготувати завірені копії документів або нотаріально оформлений варіант іноземного посвідчення з перекладом на російську.

Розраховуючи, скільки коштує відновити втрачені права, можна не закладати в кошторис витрати на медобстеження. Однак в такому випадку виданий автовласникові документ буде діяти до початкового закінчення терміну давності. Якщо ж уявити в ДАІ медичну довідку, дія документів триватиме до 10 років. Таким чином, ми переконалися, що підсумкова сума безпосередньо залежить від причини переоформлення.

Таким чином, ми переконалися, що підсумкова сума безпосередньо залежить від причини переоформлення

Читаємо також:
Відновлення водійських прав при втраті
Пробити права по базі ГИБДД

Скільки коштує тимчасове посвідчення водія

При втраті документів автовласник позбавляється можливості водити машину. Щоб знову отримати дозвіл на керування транспортними засобами, йому необхідні хоча б тимчасові права. На відміну від дубліката, вони видаються набагато швидше і не вимагають багатьох документів, наприклад, меддовідки. зазвичай тимчасові водійські права видаються автовласникові на той часовий проміжок, поки його заяву на заміну документів буде розглядатися в ДАІ (це може зайняти до 60 діб).

Слід мати на увазі, що тимчасові права мають обмеженнями. Вони діють недовго, не володіють фото автовласника, через що при користуванні ними потрібно возити з собою паспорт. Держмито на таке посвідчення становить 800 рублів, тому воно дешевше дубліката.

Дублікат - це не тимчасові права. Документ видається автовласникові замість втраченого або викраденого посвідчення. Він володіє колишнім строком давності, проте йому присвоюється власний номер і вказується позначка «дублікат». При цьому ДАІ блокуються старі права.

Держмито за права

звичайна держмито за заміну посвідчення водія коштує 2000 рублів. Однак при оформленні через «держпослуги» надається знижка 30%. 1600 рублів доведеться заплатити за міжнародні права. Оплатити можна безпосередньо в ДАІ, також існують і інші варіанти:

  • банківська каса;
  • електронний гаманець;
  • мобільні додатки;
  • вуличні термінали.

Сплачена держмито за втрату посвідчення водія або платіж по іншій причині не має терміну давності, проте в ДАІ найкраще пред'явити квитанцію. При здійсненні онлайн-платежу квитанцію можна роздрукувати з комп'ютера або мобільного пристрою. Навіть в такому вигляді вона буде достатнім підтвердженням сплати автовласником держмита ДАІ.

Необхідні документи

Конкретний пакет документів визначається причиною переоформлення. У будь-якому випадку від автовласника буде потрібно:

  • паспорт;
  • грамотно складене заяву за встановленим шаблоном;
  • квитанція про сплату держмита (в ньому немає потреби при поверненні прав після позбавлення).

Необхідність в медкомісії виникає не кожен раз. Однак медична довідка дозволяє продовжити термін документів автовласника на нові 10 років. Водійські картка випускника автошколи може бути затребувана ДАІ, якщо виявлені факти, що дають підставу підозрювати автовласника в підробці документів при оформленні колишніх прав. Автовласник повинен уважно стежити за тим, які потрібні документи для отримання водійських прав , Адже відсутність довідки є підставою для відмови в переоформленні посвідчення.

Скільки займає процес оформлення

На переоформлення посвідчення водія може знадобитися до декількох тижнів. Розраховуючи, скільки по часу відновлюють права при втраті, слід мати на увазі, що ДАІ залишає за собою можливість відкладати завершення процедури до 60 діб.

Також дуже багато часу займає очікування своєї електронної черги по талончику записи. Нерідко найближчі дати починаються тільки через місяць, протягом якого автовласник не зможе водити. Великі терміни може зайняти заміна документів через МФЦ, так як на термін виконання запиту вплине пересилання документів поштою.

Читаємо також:
Скільки діє довідка для водійських прав в 2019 році

В цілому на переоформлення посвідчення майже завжди потрібно багато часу. Щоб скоротити витрати, автовласникові надана можливість їздити протягом всього цього періоду по тимчасовим прав.