Реклама
Реклама
Реклама

Розмір держмита за посвідчення водія 2018

  1. Держмито за посвідчення водія 2018
  2. Держмито на водійське посвідчення: вартість в 2018 році
  3. Де заплатити держмито за заміну посвідчення водія?
  4. Як сплатити держмито за водійське посвідчення через «держпослуги»?
  5. Як заплатити держмито за водійське посвідчення?
  6. Бланк держмита на заміну посвідчення водія
  7. Скільки діє держмито на водійські права?
  8. Повернення держмита за посвідчення водія

Водії та власники автомобілів прекрасно інформовані, що потрібно платити держмито за посвідчення водія. Тільки от не всі знають, яка поточна вартість цього податку.

Тільки от не всі знають, яка поточна вартість цього податку

Держмито за посвідчення водія 2018

Посвідчення водія або ж права - це документ, який є у кожного водія. Не секрет, що за ВУ все оплачують державне мито, яке стягується один раз. Але є різні нюанси, в результаті яких вам доведеться сплатити мито повторно (наприклад, за заміну прав, повернення прав після їх позбавлення).

На даний момент процедура отримання посвідчення водія трохи складна, доведеться добряче постаратися, щоб здати на права з першого разу. Але ось продовження або заміна посвідчення - набагато спрощений процес для вже досвідчених водіїв.

Сьогодні ми з'ясуємо, що ж таке держмито на права, як довго вона дійсна, яка її поточна вартість і що в неї входить, де і як оплачується. Держмито на права - це певний тип збору, який вносять громадяни РФ в загальний бюджет країни, за те, що отримують право їзди або ж при заміні даного документа.

Як правило, вартість включає в себе ті фінансові витрати, які були зроблені при виготовленні документа (найчастіше пластикова картка), а також оплату за послуги органів, які причетні до виготовлення посвідчень.

Відвідайте сайт ГИБДД, там ви знайдете корисну інформацію щодо мита та інших нюансів при отриманні ВУ. Тут ви можете навіть створити квитанцію про оплату і роздрукувати документ. В Інтернеті можна легко знайти зразок бланка . Далі ми поговоримо про загальну вартість мита на посвідчення водія, скільки потрібно заплатити податку за міжнародне ВУ.

Насправді є дуже багато варіантів і способів оплати за ВУ. Можна платити готівкою, а можна розрахуватися грошима з банківської карти. Електронний варіант найзручніший: ніяких черг і оплати готівкою. Але якщо у вас проблеми з безперебійним доступом в Інтернет, тоді краще довірити оплату співробітнику банку. Там вам допоможуть заповнити квитанцію, перевірити всі дані і реквізити , А також здійснити оплату.

У яких же випадках потрібно замінювати водійські права?

  1. Змінені особисті дані водія (ПІБ), неправильно зазначені ім'я та прізвище при видачі пластикової картки.
  2. Зміни в стані здоров'я власника.
  3. Закінчення строку дії.
  4. Документ був загублений, вкрадений, зіпсований.

Не забувайте, що права, які вже недійсні і не були замінені вчасно, можуть обійтися вам набагато дорожче. Адже штрафи за використання прострочених прав просто величезні - від 5 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Держмито на водійське посвідчення: вартість в 2018 році

Держмито на водійське посвідчення: вартість в 2018 році

Розмір держмита за посвідчення водія змінюється час від часу. Багато водіїв, які збираються міняти права з різних причин переживають, що в нинішньому році ціна значно підвищиться. Новачків і тих, хто збирається продовжувати своє водійське посвідчення, дуже цікавить, скільки коштує держмито в цьому році. Але не слід хвилюватися, адже, незважаючи на економічний стан країни, уряд не збирається піднімати мито.

Наприклад, кілька років тому, а саме в 2016 році, офіційно була встановлена ​​сума податку в 2000 рублів (за пластикове посвідчення). У нинішньому році податок не виріс в ціні, і це не може не радувати.

Всі водії здавали іспити з водіння, проходили тести на знання теорії, і, звичайно ж, отримання прав - процедура зовсім не безкоштовна. Тим більше що права даються людині не навічно, так що рано чи пізно їх доведеться міняти.

Отже, вам потрібно буде в обов'язковому порядку сплатити податок державі за ВУ в випадках:

  • першого отримання документа;
  • продовження терміну дії посвідчення водія;
  • втрати і крадіжки прав;
  • пошкодження документа;
  • відновлення посвідчення після того, як вас позбавляли права їздити за кермом.

У 2018 році Державна мито за паперове посвідчення буде трохи дешевше, ніж за пластиковий варіант. Якщо бути більш конкретним, то паперові права обійдуться всього в 500 рублів. Але, мало хто наважується робити цей варіант водійського посвідчення. Папір швидко псується, мнеться, її легко пошкодити, вона може намокнути, а це все зайві причини для отримання нового посвідчення.

Посвідчення водія міжнародного зразка вимагає держмита в розмірі 1600 рублів, а якщо мова йде про отримання тимчасового документа, який дійсний тільки 2 місяці, то потрібно заплатити 800 рублів.

Якщо ж ви збираєтеся отримати права вперше, тоді доведеться заплатити суму в 6500 рублів (у вартість входять іспити і пластикова картка).

Де заплатити держмито за заміну посвідчення водія?

Де заплатити держмито за заміну посвідчення водія

Отримання водійських прав - процес досить трудомісткий, тривалий і зовсім не безкоштовний. Ухилитися від оплати практичні нереально, та й немає сенсу це робити. Сума не захмарна, тим більше що ви платите її один раз, а не щомісяця або щорічно. Звичайно, за зміну посвідчення, за міжнародне посвідчення, вам також доведеться знову платити.

На питання, де можна заплатити держмито за отримання пластикового або паперового посвідчення водія, можна відповісти по-різному. Ви можете зробити це через термінали (працюють без здачі), різні онлайн-сервіси (але будьте готові заплатити комісію), через сайт «держпослуги», де вам нададуть знижку в 30%. Також можна заплатити гроші за допомогою поштового переказу, в банківській касі, в відділеннях ГИБДД.

Багато хто хоче здійснити оплату якомога дешевше і краще. Але у кожного з перерахованих вище способів є свої переваги і недоліки. Наприклад, так як багато термінали працюють без здачі, вам потрібно буде відразу приготувати певну суму. У банках вас часто очікує захмарна комісія, і прикро віддавати свої гроші практично нема за що. Приємним винятком є ​​Ощадбанк Онлайн. Тут не беруть комісійні відсотки за твір подібних оплат. Так що в разі банківських оплат цей варіант буде найоптимальнішим.

Ще вигідний варіант оплати - через Інтернет, вам потрібен портал «держпослуги». Більш детально ми розповімо про це нижче. Але для зареєстрованих користувачів сайт надає хорошу знижку. Так що поспішайте скористатися акційною пропозицією.

Коли можна оплачувати держмито? Це питання також цікавить тих, хто стикається з оплатами вперше. Ви можете зробити це самостійно, як тільки бачите, що підходить термін закінчення дії поточного водійського посвідчення, якщо права були зіпсовані, помінялися ваші особисті дані. Також можна сплатити держмито безпосередньо на місці, коли ви прийшли подавати документи і писати заяву на отримання нових прав. Але тоді не виключається варіант, що вам доведеться довго простояти в черзі до терміналу.

Як сплатити держмито за водійське посвідчення через «держпослуги»?

Як сплатити держмито за водійське посвідчення через «держпослуги»

Напевно, найголовніше, що слід уточнити - це знижка, яку надає портал «держпослуги», якщо ви збираєтеся оплачувати з його допомогою цей податок. Таким чином, можна заощадити до 30%. Вибираючи інші способи оплати, ви повинні бути готові до високої комісії (вона відсутня тільки при оплаті через «Сбербанк»).

Багато хто вибирає онлайн оплату, так як це дозволяє заощадити гроші, час і нерви. На сайті дуже легко платити, тому що все детально і доступно розписано, вказані реквізити. Вам залишається тільки внести потрібну суму, завершити операцію і роздрукувати квитанцію.

На «держпослуги» практично неможливо заплутатися або помилитися. Просто слідуйте електронним інструкцій. Ретельно перевірте всю інформацію перед тим, як оплачувати. І кілька рекомендацій для тих, хто збирається скористатися привабливою знижкою в 30%. Зробити це ви можете наступним чином:

  • зайдіть на сайт і подайте заяву на послугу;
  • в особистому кабінеті перевірте, чи не з'явився рахунок за дану послугу;
  • оплатіть будь-яким безготівковим способом (банківська карта, електронний гаманець, через мобільний телефон).

Тепер ви гарантовано отримаєте знижку. Не має значення, чи використовували ви мобільний додаток або ж офіційний сайт. Не забудьте, що акція на оплату діє тільки до 1 січня 2019 року.

Як заплатити держмито за водійське посвідчення?

Як заплатити держмито за водійське посвідчення

Щоб заплатити держмито, вам потрібно буде написати заяву і дізнатися конкретні реквізити оплати. Не беріть реквізити у друзів і знайомих, які недавно платили мито. Дуже часто реквізити змінюються, тому звірте дані у відділі ГИБДД або ж на сайті «держпослуги». Ми також розповімо вам, як можна повернути сплачене мито, на яких підставах дана процедура можлива, і що для цього потрібно.

Про те, як саме писати заяву за оплату, ви можете дізнатися на спеціальних сайтах, які публікують зразки. Багато громадян пишуть заяву вже безпосередньо при оплаті.

Бланк держмита на заміну посвідчення водія

Бланк держмита на заміну посвідчення водія

Найголовнішим документом при оплаті мита є квитанція або ж бланк. Цей бланк ви можете заповнити на сайті «держпослуги» або ж безпосередньо на сайті ГИБДД, там же ви знайдете реквізити для оплати. Потрібно попередньо дізнатися всю інформацію за реєстрацію в МФЦ. Щоб заповнити бланк вам потрібно зайти на сайт ГИБДД, перегортайте сторінку поки не знайдете список адрес, де можна здійснити державні функції. Вибираєте потрібний вам адресу відділення. Система відразу відправить вас на сторінку, де можна заповнити потрібну квитанцію. Тут ви знайдете адресу відділення, час роботи, реквізити та іншу корисну інформацію.

Тут ви знайдете адресу відділення, час роботи, реквізити та іншу корисну інформацію

Далі на сторінці опубліковано порожній бланк, в нього ви будете вносити особисті дані, а саме ПІБ, адреса прописки, серію і номер свого паспорта. Потім вибираєте розмір держмита із зазначеного списку. Після того, як ви кликнули на потрібну функцію, зазначена сума з'являється у віконці бланка «Сума». При необхідності можна ввести вручну.

Ну, ось і все, залишилося тепер роздрукувати документ. Надрукований бланк дозволить вам здійснити оплату в будь-якому банку або ж поштою. Просто пред'явіть його, і співробітник скопіює необхідні дані.

Квитанція про оплату є важливим документом і при її втраті може виникнути безліч проблем. Якщо ж сталося так, що ви втратили документ, тоді доведеться писати заяву в банк, про те, щоб було вироблено розслідування і розшук загубленого платежу. Вкажіть співробітникам дату оплати, точну суму і всі дані, які зможете пригадати.

Також загублену квитанцію можна спробувати відновити за допомогою сайту ГИБДД. Адже там теж зберігаються дані платежу. Але вам потрібно буде набратися терпіння, цей процес може зайняти дуже багато часу.

Скільки діє держмито на водійські права?

Скільки діє держмито на водійські права

Ще один цікавий і важливий питання для обговорення: термін дії оплати державного податку за посвідчення. Взагалі, якщо ви зробили обов'язковий платіж, то ви зобов'язані зберегти квитанцію. Цей папір вам доведеться пред'явити відповідним органам в знак підтвердження своїх дій.

Теоретично квитанція не має терміну дії, тобто вона вічна. Хоча в реальності справи йдуть трохи інакше. На практиці мито діятиме до кінця фінансового року. Наприклад, якщо ви зробили оплату в січні 2018, то до кінця грудня цього ж року, ви можете спокійно скористатися даною квитанцією. Таким чином, можна здійснити платіж наперед, якщо ваші права закінчаться в 2018 році, то немає сенсу відтягувати оплату. Можна внести гроші до державної скарбниці раніше, а можна безпосередньо перед самим переоформленням прав. Тут кожен вирішує для себе.

Зверніть увагу, що квитанція є обов'язковим документом. Але паралельно з цим папером в електронній базі ДАІ збережуться дані про вашому платежі. Співробітник, який буде працювати з вашими документами, без проблем і дуже швидко зможе перевірити, чи була зафіксована оплата і в який час.

Але чи не занадто розраховуйте на цей факт, адже навіть найпотужніші інтернет-системи виходять з ладу, а ось паперова квитанція - це гарантія того, що ви зможете довести факт оплати. Саме завдяки квитанції, можна буде з'ясувати, чому гроші не надійшли на рахунок держави, або вирішити інші проблеми цього роду. Тому зберігайте всі чеки, уважно заповнюйте бланки, не допускайте помилок при внесенні реквізитів оплати (вони не завжди однакові!).

Повернення держмита за посвідчення водія

Повернення держмита за посвідчення водія

Є закон, в якому перераховані всі підстави, якими передбачено повернення державного мита, яка була сплачена за отримання або відновлення водійського посвідчення. Якщо водій з різних причин відмовляється від отримання або заміни прав, то сплачені гроші можна повернути в законному порядку.

Отже, повне або часткове повернення мита можливий в тому випадку, якщо водій відмовився від заміни прав ще до того, як встиг звернутися до відповідних органів, які виробляють цю процедуру. Щоб отримати свої гроші назад, потрібно буде написати заяву, зібрати перелік документів, підготувати копії. Для тих, хто хоче повернути повну вартість мита, а не тільки її частину, потрібно буде подати не копії, а оригінали потрібних документів.

Рішення про повернення мита повністю лежить на відповідних органах. Повернення грошей здійснює відділення Федерального казначейства. Зверніть увагу, що вимагати повернення коштів ви можете за мито, яка була сплачена не пізніше, ніж три роки тому. Процедура повернення може зайняти приблизно місяць.

Що вам слід робити, щоб прискорити процедуру?

  1. Написати відповідну заяву.
  2. Надати до заяви необхідні документи, які підтверджують оплату.
  3. Подати заяву в тому відділенні ГИБДД, де ви збиралися отримувати або міняти права.

Ось власне і все ваші дії, далі потрібно буде чекати рішення. Гроші перераховуються на зазначений особистий банківський рахунок. Щоб прискорити процедуру, принесіть всі потрібні документи відразу.

Як сплатити держмито за водійське посвідчення через «держпослуги»?
Як заплатити держмито за водійське посвідчення?
У яких же випадках потрібно замінювати водійські права?
Де заплатити держмито за заміну посвідчення водія?
Коли можна оплачувати держмито?
Як сплатити держмито за водійське посвідчення через «держпослуги»?
Як заплатити держмито за водійське посвідчення?
Скільки діє держмито на водійські права?
Що вам слід робити, щоб прискорити процедуру?