Реклама
Реклама
Реклама

Позбавлення прав за пиятику: порядок дій, кримінальна відповідальність і як уникнути покарання в 2019 році

  1. Допустима норма алкоголю
  2. Як позбавляють водійського посвідчення
  3. Позбавлення водійських прав в суді: Відео
  4. повторне затримання
  5. Якщо зупинять втретє
  6. Як повернути права

На водія лягає велика відповідальність не тільки за себе, але і за пасажирів, і за інших учасників дорожнього руху. За ідеєю, це повинно виключати можливість управління транспортом під впливом алкоголю, однак нерідко не зупиняє несумлінних громадян. Багато сідають за кермо в стані, зміненому під впливом спиртного, тому позбавлення прав за пиятику для них залишається єдиною мірою впливу.

Допустима норма алкоголю

Допустима норма алкоголю

Примітка до статті 12.8 Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації визначає допустиму норму алкоголю за кермом. Вона встановлена ​​як 0,16 мг на кожен літр повітря, що видихається конкретною особою повітря. Раніше існувало розпорядження, повністю виключає наявність в крові або диханні проміле. Однак допустима - введена для виключення можливої ​​похибки вимірювального приладу і будь-яких сумнівів з приводу правильності проведеної діагностики. Це не означає, що незначне алкогольне сп'яніння за кермом виправдано. Наслідки можуть бути самими негативними.

Як позбавляють водійського посвідчення

Часто осіб, які не сідали за управління транспортом п'яними, хвилює питання, як позбавляють прав за водіння в нетверезому вигляді. Ця процедура складається з декількох етапів.

  1. З об'єктивних чи суб'єктивних причин співробітник ДПС гальмує машину, перевіряє документи водія і просить пройти огляд на наявність або відсутність алкогольної інтоксикації.
  2. Процедура проводиться в присутності 2 осіб - зрозумілих. Перевірка, від якої водій має право відмовитися, здійснюється на алкотестери. При підозрі на водіння в нетверезому стані враховуються інші параметри і характеристики поведінки громадянина.
  3. При наявності достатніх в сукупності підстав співробітник ГИБДД пропонує пройти медобстеження на стан сп'яніння в спеціалізованій установі. Відмовитися від такого виду перевірки не можна без відповідних наслідків.
  4. Водій направляється в медичний центр на проходження аналізу. Обов'язково в присутності 2 понятих.
  5. Якщо виявлено наявність перевищують встановлені законодавством норми слідів заборонених речовин, складається акт огляду на стан алкогольного сп'яніння із зазначенням його ступеня. При відсутності такого це обов'язково вказується в документі.

Коли на підставі проведеної експертизи виявлено, що водієм допущено керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння, виникають певні правові наслідки.

Позбавлення водійських прав в суді: Відео

Санкції за їзду в стані алкогольної інтоксикації

Строгість і обсяг застосовуваних заходів впливу за водіння в зміненому під впливом спиртного стані визначається цілою низкою чинників, включаючи наявність або відсутність законного права перебування за кермом. Покарання за їзду в нетверезому вигляді в 2019 році визначено в КоАП Росії. Саме в цьому нормативно-правовому акті зафіксовані види і міра санкцій за подібне правопорушення.

Позбавлення прав за алкогольне сп'яніння встановлює стаття 12.8 . Арешт ВУ поширюється на часовий період в 1,5-2 роки. Законодавчо передбачений термін позбавлення прав за алкогольне сп'яніння в перший раз не є єдиною мірою покарання. Додатково порушник сплачує вельми відчутний штраф - 30 тис. Р.

При оплаті деяких грошових стягнень протягом перших 20 днів після їх отримання водій може заощадити 50% суми. Такий захід застосовується для того, щоб порушники не накопичувати заборгованості і погашали штрафи своєчасно. Однак за керування транспортом у стані інтоксикації знижка для порушника законодавством не передбачена.

повторне затримання

повторне затримання

При неодноразовому допущенні порушення при відсутності права на водіння автомобіля застосовується накладення в сукупності:

  1. штрафний виплати 30 000 руб .;
  2. адміністративного арешту до 15 діб.

Штраф за їзду в нетверезому вигляді вдруге накладається, не дивлячись на обов'язок винної особи погасити перший. Це означає, що водій сплатить 2 суми незалежно один від одного.

При затриманні водія в п'яному стані, який вже був позбавлений ВУ за подібне порушення, можливо повторне позбавлення прав за водіння в нетверезому вигляді . Поганою новиною для порушника стане те, що, якщо не закінчився термін першого арешту документа, все одно призначається другий. І незалежно від дати винесення рішення, він почне обчислюватися тільки після закінчення першого. Терміни покарання такого роду завжди сумуються і не перекриваються одне одним.

Якщо зупинять втретє

Чи не є винятковим випадком позбавлення прав за пиятику втретє одного і того ж водія. Такі ситуації зустрічаються на практиці і не є поодинокими. Злісного порушника чекає кримінальна відповідальність за водіння в нетверезому вигляді, навіть якщо воно не призвело до ДТП. В встановлює злочинність і караність діянь на території РФ акті міститься міра за управління транспортом п'яним водієм, який неодноразово притягувався до відповідальності за подібне порушення (див. ст. 264.1 КК РФ ).

Покарання може складатися з великого штрафу (до 300 тис. Р.) І навіть забороною на певні види діяльності або отримання конкретних посад. При винесенні остаточного рішення у справі суддя бере до уваги всі минулі порушення водія.

Як повернути права

Кожен нетверезий громадянин, зупинений співробітником ДПС в такому вигляді або безпідставно притягнутий до відповідного виду відповідальності за КпАП, бажає оскаржити несправедливе, на його думку, рішення. Наскільки це можливо, як уникнути позбавлення прав за алкоголь в суді?

Прерогатива на оспорювання судового рішення є у кожного водія. На оскарження відведена декада після винесення вердикту. Зробити це досить складно, а без наявності мотивів і підготовки - неможливо. Зазвичай громадяни спираються на одне з обставин:

  1. якщо повністю впевнені в своїй невинуватості, так як були абсолютно тверезі. В цьому випадку слід якомога швидше після зупинки пройти незалежний медичний огляд (протягом 2 годин), що доводить правоту водія;
  2. якщо допущені істотні порушення в процесі здійснення процедури, що ставлять під сумнів її законність.

Якщо не вдасться повністю довести невинність водія, є шанс отримати лише мінімальне покарання за водіння в нетверезому вигляді. Отже, за керування транспортом після вживання спиртовмісних речовин водієві загрожує серйозне покарання. Грошове стягнення за це становить вагому суму, крім того, ВУ порушника буде заарештовано на встановлений законодавством термін.

Наскільки це можливо, як уникнути позбавлення прав за алкоголь в суді?