Реклама
Реклама
Реклама

Повернення прав після позбавлення права керування. Відповіді на запитання.

  1. У даній статті будуть міститися відповіді на питання:
  2. У першій частині цієї статті «Іспит після позбавлення права керування транспортними засобами» містилися...
  3. Де забрати водійське посвідчення?
  4. Протягом якого часу після закінчення терміну позбавлення необхідно забрати водійське посвідчення?
  5. Термін повернення водійського посвідчення після позбавлення.
  6. Документи для повернення водійського посвідчення.
  7. Яка меддовідки потрібна після позбавлення прав?
  8. Держмито за повернення в \ у.
  9. Повернення посвідчення водія достроково.

Це друга частина статті присвяченій відповідей на питання виникають при здачі іспиту та поверненню водійського посвідчення після позбавлення права керування транспортними засобами.

У даній статті будуть міститися відповіді на питання:

1. Де можна забрати посвідчення після позбавлення?
2. Після закінчення терміну позбавлення, протягом якого часу необхідно забрати водійське посвідчення?
3. Термін повернення водійського посвідчення після позбавлення?
4. Документи для повернення водійського посвідчення.
5. Яка меддовідки потрібна після позбавлення прав?
6. Держмито за повернення в \ у.
7. Повернення посвідчення водія достроково.

У першій частині цієї статті «Іспит після позбавлення права керування транспортними засобами» містилися відповіді на наступні питання:

1. Початок терміну позбавлення права на управління.
2. Чи потрібно здавати іспит після позбавлення?
3. Коли можна здавати іспит після позбавлення прав?
4. Де можна здавати іспит після позбавлення прав?
5. Документи для складання іспиту після позбавлення.
6. Держмито за іспит ГИБДД після позбавлення.
7. Як записатися на іспит після позбавлення прав?
8. Які іспити потрібно здавати після позбавлення прав?
9. Правила складання іспиту після позбавлення.
10. Перездача іспиту після позбавлення.

Де забрати водійське посвідчення?

Посвідчення водія повертається в підрозділі Державтоінспекції за місцем виконання постанови суду у справі про адміністративне правопорушення або вироку суду по кримінальній справі Посвідчення водія повертається в підрозділі Державтоінспекції за місцем виконання постанови суду у справі про адміністративне правопорушення або вироку суду по кримінальній справі.
Однак забрати водійське посвідчення, згідно п. 6. Постанови Уряду РФ від 14.11.2014 N 1191 "Про затвердження Правил повернення водійського посвідчення після втрати підстав припинення дії права на керування транспортними засобами" можна в будь-якому підрозділі Державтоінспекції. У цьому випадку особа, позбавлена ​​права на управління, не пізніше 30 днів до закінчення терміну позбавлення права на керування транспортними засобами має подати заяву до підрозділу Державтоінспекції за місцем виконання постанови суду у справі про адміністративне правопорушення або вироку суду по кримінальній справі із зазначенням найменування підрозділу Державтоінспекції , в яке необхідно направити водійське посвідчення. Заява може бути подана у письмовій формі на паперовому носії або у формі електронного документа.

Протягом якого часу після закінчення терміну позбавлення необхідно забрати водійське посвідчення?

Законодавчо даний термін не визначений, проте необхідно враховувати, що згідно зі ст. 32.6 ч.4 КпАП РФ, зберігання незатребуваних документів в ГИБДД здійснюється протягом трьох років. Після закінчення зазначеного терміну незатребувані документи підлягають знищенню.

Термін повернення водійського посвідчення після позбавлення.

Згідно п. 5, вищевказаної Постанови Уряду, повернення водійського посвідчення після позбавлення права на керування транспортними засобами здійснюється в день звернення. Таким чином, термін повернення водійського посвідчення після позбавлення не може перевищувати залишився робочий час підрозділи ДАІ в день звернення.

Документи для повернення водійського посвідчення.

1. Паспорт або інший документ що посвідчує особу.

2. Медичний висновок про наявність (про відсутність) у водіїв транспортних засобів (кандидатів у водії транспортних засобів) медичних протипоказань, медичних показань або медичних обмежень до керування транспортними засобами. Це нова назва всім відомої медичної довідки для ДАІ.

Дане медичний висновок необхідно в якості документа для повернення посвідчення водія тільки особам позбавлених права керування тільки за такими статтями КУпАП:
Стаття 12.8. ч. 1 «Керування транспортним засобом водієм, що знаходиться в стані сп'яніння, якщо такі дії не містять кримінально караного діяння»
Стаття 12.8. ч. 4 «Повторне керування транспортним засобом водієм, що знаходиться в стані сп'яніння» В даний час дана стаття в КоАП відсутня (Втратила чинність з 1 липня 2015 року.)
Стаття 12.26. ч.1 «Невиконання водієм транспортного засобу законного вимоги уповноваженої посадової особи про проходження медичного огляду на стан сп'яніння, якщо такі дії (бездіяльність) не містять кримінально караного діяння»
Стаття 12.27. ч.3 «Невиконання вимоги Правил дорожнього руху про заборону водієві вживати алкогольні напої, наркотичні або психотропні речовини після дорожньо-транспортної пригоди, до якого він причетний, або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу співробітника поліції, до проведення уповноваженою посадовою особою огляду з метою встановлення стану сп'яніння або до прийняття уповноваженою посадовою особою рішення про звільнення від проведення такого огляду » .

Або такими статтями кримінального кодексу:
Стаття 264 ч. 2 «Порушення особою, яка перебуває в стані сп'яніння, яка керує автомобілем, трамваєм або іншим механічним транспортним засобом, правил дорожнього руху або експлуатації транспортних засобів, що призвело з необережності заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю людини»
Стаття 264 ч. 4 «Порушення особою, яка перебуває в стані сп'яніння, яка керує автомобілем, трамваєм або іншим механічним транспортним засобом, правил дорожнього руху або експлуатації транспортних засобів, що призвело з необережності смерть людини»
Стаття 264 ч. 6 «Порушення особою, яка перебуває в стані сп'яніння, яка керує автомобілем, трамваєм або іншим механічним транспортним засобом, правил дорожнього руху або експлуатації транспортних засобів, що призвело з необережності смерть двох або більше осіб»

3. Повернення посвідчення водія, відповідно до ч. 4.1 ст. 32.6 КоАП РФ, здійснюється тільки після сплати накладених адміністративних штрафів за адміністративні правопорушення в галузі дорожнього руху.

Увага! Якщо Ви звернетеся в ГИБДД маючи неоплачені в термін адміністративні штрафи, на Вас можуть скласти протокол про адміністративне правопорушення за ст. 20.25 ч.1 КпАП РФ що тягне за собою накладення адміністративного штрафу в двократному розмірі суми несплаченого адміністративного штрафу, але не менше однієї тисячі рублів, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб, або обов'язкові роботи на строк до п'ятдесяти годин.

До речі, після успішного складання іспиту з ПДР, буде запитати в екзаменаційному підрозділі Державтоінспекції поставити відмітку про складання іспиту. Дана позначка для повернення посвідчення водія не обов'язкова, оскільки повинна міститися в електронній базі даних ГИБДД, але «папірець» все-таки надійніше.

Яка меддовідки потрібна після позбавлення прав?

До висунутій медичним висновком (медичній довідці) пред'являється ряд вимог:

1 1. Медична довідка (висновок) повинна бути з не закінченим терміном дії.
Висновки, які видаються з 1.07.2016г. видаються всім терміном на 1 рік. Раніше видані медичні довідки видавалися на термін від одного року до трьох років.

2. Медичний висновок має бути видано після припинення дії права на керування транспортними засобами (після початку терміну позбавлення права на керування).

3. У медичному висновку не повинно міститися медичних протипоказань до керування транспортними засобами тих категорій які вказані в посвідченні водія або які раніше не виявлялися медичних обмежень до управління транспортним засобом. Таким чином, якщо в зданому водійському посвідченні, наприклад, були відкриті категорії «А, В, С», а в представленій медичній довідці варто роздільна відмітка тільки навпаки категорії «В», водійське посвідчення ДАІ не поверне. Так само не повернуть водійське посвідчення після закінчення терміну позбавлення якщо в представленій медичній довідці стоятимуть медичні обмеження у вигляді: «придатний до керування транспортним засобом з медичними виробами для корекції зору», «придатний до керування транспортним засобом з автоматичною трансмісією» або «придатний до керування транспортним засобом з ручним керуванням »і т.д. якщо, звичайно, такі обмеження не стояли в зданому посвідченні.
В даному випадку, буде запропоновано звернутися в екзаменаційний підрозділ Державтоінспекції для заміни водійського посвідчення в зв'язку з підтвердженням наявності у водія транспортного засобу змін в стані здоров'я. При такому обміні посвідчення водія в екзаменаційному підрозділі ДАІ вимагати не будуть, а от оплатити держмито за видачу нового водійського посвідчення оплатити все одно доведеться.

Держмито за повернення в \ у.

Адміністративний збір повернення водійського посвідчення після закінчення терміну позбавлення не обкладається і здійснюється безкоштовно.

Повернення посвідчення водія достроково.

Повернення посвідчення водія достроково, означає повернення водійського посвідчення до закінчення терміну позбавлення права керування і тому не може бути. Всі пропозиції подібного роду, з чиєї-небудь сторони, не законні.


Якщо у Вас виникли питання по цій статті, то Ви можете задати їх на форумі , Де отримаєте відповіді від автора (Sovetnik, він же модератор форуму) і зможете дізнатися думку інших осіб або залиште свій коментар.

Де забрати водійське посвідчення?
Протягом якого часу після закінчення терміну позбавлення необхідно забрати водійське посвідчення?
Яка меддовідки потрібна після позбавлення прав?
Де забрати водійське посвідчення?
Протягом якого часу після закінчення терміну позбавлення необхідно забрати водійське посвідчення?
Яка меддовідки потрібна після позбавлення прав?