Реклама
Реклама
Реклама

Держмито за заміну посвідчення водія

  1. Процедура заміни ВУ
  2. Список необхідних документів для заміни ВУ
  3. Оплата держмита за посвідчення водія
  4. Заповнення бланка квитанції
  5. Завантажити бланк заяви на отримання водійського посвідчення
  6. Зміна водійського посвідчення після заміжжя

При зверненні громадян за державними послугами може знадобитися оплата державного мита до бюджету країни. Заміна та отримання нового водійського посвідчення обкладається подібним збором і становить 2 тис. Рублів для пластикової картки або 500 рублів для паперового варіанту ВУ. Держава надає водіям право вибору, який зразок краще в плані матеріальних витрат.

Іноді отримання паперового посвідчення пов'язане з бюрократичними складнощами, оскільки дорожня служба не вітає отримання паперових прав. Підвищення вартості проводиться регулярно, але на найближчий рік відомостей про збільшення вартості водійського посвідчення не надходить.

У стандартній ситуації змінювати водійське посвідчення доведеться через 10 років після отримання. Крім того, можливі інші причини, які зажадають заміни головного документа водія. У статті розповідається про причини, способи та варіанти виконання нового посвідчення, з урахуванням всіх законодавчих нормативів.

Процедура заміни ВУ

Процедура заміни ВУ

Юридична значимість присвоюється прав на десять років, після чого документ слід замінити на новий варіант. Пов'язано це в першу чергу з тим, що зовнішність водія за 10 років змінюється, а впізнати людину, якій права видані 20-30 років тому, могло бути просто неможливо. Крім заміни по закінченню 10 років, можуть виникнути непереборні обставини, що вимагають заміни ВУ:

  • власник позбувся документа в слідстві грабежу або втрати;
  • водій змінив особисті дані, отримав новий паспорт з іншими ПІБ;
  • пошкодження документа і складності при прочитанні;
  • недостовірні відомості, подані під час первинному отриманні.

Громадяни РФ мають право звернутися в будь-яке відділення дорожньої служби, іноземців будуть обслуговувати виключно за місцем реєстрації. Для поновлення посвідчення слід звернутися до відділення напередодні, а не після переривання терміну дії. Буде потрібно написати стандартне заяву, сфотографуватися, докласти необхідний пакет документів і квитанцію про погашення державного збору. Після перевірки, заявнику видадуть новий зразок прав, дія яких також буде поширюватися на наступні 10 років.

Постарайтеся звернутися до інспекції за пару тижнів до закінчення терміну дії, щоб убезпечити себе від можливих бюрократичних зволікань. Для заміни потрібно не більше двох днів, поміняти права можна після припинення дії, тільки їздити по ним буде не можна. Штраф встановлений за прострочені права як за повне їх відсутність і становить 5-15 тис. Рублів.

Крім особистого звернення до інспекції, поміняти документ можна через офіційний портал державних послуг. Пройшовши встановлену реєстрацію, яка здійснюється при наявності СНІЛС, можна все звернення до державних структур здійснювати через інтернет. Зайшовши в особистий кабінет, викликається відповідне вікно і заповнюється бланк заяви на зміну посвідчення водія.

Причина вказується: закінчення строку користування. Потім вводяться необхідні особисті дані і додаються скани документів. Система перевіряє введені відомості і повідомляє, куди і в який час слід з'явитися за новими правами. Користувач отримує можливість простежити, як виконується його заявка і на якому етапі розгляду перебуває справа.

Всім претендентам на заміну прав слід знати, що при наявності несплачених штрафів заміна проводитися не буде. Не варто сподіватися на проходження процедури, слід заздалегідь подбати і погасити всі заборгованості. До моменту звернення до відділення відомості повинні бути вже внесені в базу даних або слід взяти з собою квитанції по сплаті штрафів, щоб особисто пред'явити співробітнику.

Можуть виникати інші ситуації, коли обмін документа буває утруднений. Наприклад, загублена картка водія, яку видають в автошколі. Заява в такому випадку візьмуть до розгляду, але потрібно додатковий термін на перевірку. Краще заздалегідь відновити картку, звернувшись в школу, де проходило навчання.

Момент заміни прав використовується інспекцією як додаткова можливість відсікти громадян, що мають помилкові і сумнівні водійські посвідчення. Крім того, можуть виникнути конфлікти з ГИБДД, якщо заявник отримував права за радянських часів або при істотному пропуску. Інспекція має право відмовити в продовженні таких ВУ і направити здобувача на перенавчання.

Особливе питання виникає, коли громадяни РФ отримують права за кордоном і через роки виникає потреба заміни. Закон говорить, що продовжити права можна в країні отримання. Усередині нашої країни доведеться скласти іспити на загальних підставах. Якщо у заявника загублені або прострочені особисті документи, то доведеться спочатку їх відновити.

Наприклад, іноді є неприємною несподіванкою при зверненні в дорожню структуру то, що прострочений паспорт громадянина і його необхідно продовжувати. Відкладається термін обміну прав, громадянину доведеться 2-3 тижні не сідати за кермо.

Список необхідних документів для заміни ВУ

Список необхідних документів для заміни ВУ

Незалежно від обраного шляху вирішення проблеми, потрібно підготувати необхідні документи. Зробити це краще заздалегідь, не залишаючи на день закінчення дії посвідчення.

Будуть потрібні такі документи:

  • заяву стандартного зразка, бланк видається в відділенні ГИБДД або скачується в інтернеті;
  • посвідчення особи і копія його;
  • довідка №083 / У-89 про стан здоров'я, пред'являється при первинному отриманні ВУ і повторному продовження через 10 річного використання;
  • картка водія, що видається при закінченні курсів і складання іспитів;
  • діючі на момент звернення права;
  • довідка про відсутність судових заборон на керування транспортними засобами;
  • три фото 3х4;
  • квитанція про сплату збору.

За планове переоформлення посвідчення водія необхідно заплатити 2000 рублів, права зарубіжного зразка стоять 1600 рублів. Паперовий аналог оцінений в 500 рублів, він має таке ж значення, але досить часто в отриманні звичайного посвідчення інспектори відмовляють під різними приводами. Якщо водій вважає принциповим питання про отримання на 10 років паперових прав, то він може цього добиватися, незважаючи на можливі перепони. Очевидно, буде потрібно більше часу на продовження документа, але питання це законодавчо дозволено.

У суму витрат на отримання ВУ слід включити вартість медичної довідки, яка обходиться бажаючим в 1-3 тис. Рублів. Ціна довідки не є строго встановленої, в кожному регіоні і лікувальному закладі свої нормативи проведеного огляду громадян. Окреме оформлення дозволу нарколога, психіатра варто 400-800 рублів, що також залежить від місця проживання водія. Слід пам'ятати, що проходити огляд необхідно за місцем проживання, там, де водій зареєстрований останні п'ять років.

У більшості відділень ГИБДД стоїть сучасна апаратура, що дозволяє зробити знімки і виготовити пластиковий варіант посвідчення. Якщо подібна можливість відсутня, то доведеться додати вартість фотографій і вартість оплати квитанцій через термінали різних банків. Разом, середня ціна за нові права укладається в п'ять тисяч рублів, що можна порівняти зі штрафом за їзду з простроченими правами.

Оплата держмита за посвідчення водія

Оплата держмита за посвідчення водія

У кожному відділенні дорожньої інспекції встановлені термінали для проведення різних касових операцій. Скористатися таким терміналом слід при оплаті державного збору при зміні або первинному отриманні посвідчення. Для оплати будуть потрібні купюри загальним номіналом у 2000 рублів, оскільки здачу апарат не видає. Оплату можна здійснити по квитанції в будь-якому відділенні пошти або банківської організації. Можливий додатковий збір за банківську послугу, з чим доведеться змиритися при відсутності інших варіантів.

Найзручнішим способом оплатити квитанцію є використання послуги онлайн Ощадбанку. Для цього необхідно зайти в свій особистий кабінет, вказати необхідну операцію і підтвердити оплату зі своєї картки. Можна увійти в особистий кабінет через банкомат, ввівши свій особистий ідентифікатор. В особистому кабінеті слід вибрати вкладку: "платежі і переклади", потім перейти до "ГИБДД, мита і податки".

Вводиться сума в 2 тис. Рублів, дається підтвердження операції через введення коду, надісланого по смс. Квитанція про оплату роздруковується і подається разом з пакетом документів. Якщо користувач забув свої дані для входу, тобто можливість зателефонувати оператору, щоб вислали логін і пароль по смс на прикріплений телефон. Іншими словами, оплатити квитанцію зараз не представляє складнощів, якщо в ГИБДД відсутня свій термінал.

Заповнення бланка квитанції

Заповнення бланка квитанції

Завантажити бланк заяви на отримання водійського посвідчення

Завантажити квитанцію на оплату мита за посвідчення водія

Офіційний сайт ГИБДД надає комплексні послуги з оформлення готової квитанції по сплаті збору за заміну посвідчення водія. Процедура повністю автоматизована, потрібно тільки слідувати підказкам на порталі. Вибирається користувачем свій регіон, причому сайт надає всі актуальні телефони і адреси, які можуть знадобитися користувачеві. Важливими відомостями є прийомні дні та години свого відділення ГИБДД, реквізити для оплати держмита, сам бланк квитанції.

У форму заносяться особисті дані платника, адреса і сума платежу за конкретну операцію, вказується за які права оплачується мито: міжнародні або внутрішні. Потім квитанцію можна роздрукувати відразу або зберегти на будь-якому носії і роздрукувати при потребі. Заповнений бланк можна роздрукувати та оплатити в банківській організації або на пошті.

Існує ще один спосіб платежу, при якому необхідно завантажити з нашого сайту порожній бланк на оплату водійського посвідчення. Заповнити бланк від руки, використовуючи необхідні реквізити отримувача та платника і оплатити зручними способами. При ручному занесення реквізитів і заповненні полів квитанції, слід проявити особливу увагу і не поспішати. Розбіжність хоча б однієї позиції призведе до втрати сплачених коштів, можливим суперечкам з інспекторами та іншими непотрібними ускладненнями.

Заповнюючи порожній бланк, не можна залишати порожні поля, всі вони повинні мати зміст. Якщо у водія виникають питання по грамотному заповнення полів, то необхідно проконсультуватися в тому відділенні, де буде проводитися заміна посвідчення. Якщо виникла неприємна ситуація, коли оплачена квитанція загублена, можна знову роздрукувати її з архіву, якщо платіж зроблений по інтернету.

На пошті або відділенні банку також можна розшукати проведену операцію, вказавши для пошуку необхідні дані. Дізнатися, чи прийшов платіж при втраті квитанції, можна в бухгалтерії самого одержувача, а саме відділення ГИБДД.

Зміна водійського посвідчення після заміжжя

Зміна водійського посвідчення після заміжжя

Якщо після виходу заміж жінка змінила прізвище, то це не обов'язково має змусити її міняти права. З собою в дорозі потрібно возити копію свідоцтва про шлюб , Обов'язково завірену нотаріально. Оскільки послуги нотаріуса і держмито за зміну посвідчення майже рівні, то сенсу їздити за старими прав і пояснюватися при перевірках на дорогах немає. Слід вибрати час і отримати нові права, щоб уникнути неприємностей і пояснень.

У комплект документів для переоформлення посвідчення водія входять ВУ на старе прізвище, свідоцтво про укладення шлюбу, заяву спеціального зразка. В даному випадку не буде потрібно проходити медичний огляд.

Обміняти права потрібно і в інших обставинах, наприклад, при втраті або пошкодженні. Водієм пишеться заява із зазначенням причини та прикладається стандартний пакет документації. Всі спірні моменти вирішуються в робочому порядку.

Заміна Посвідчення водія. оплата Держмита