Реклама
Реклама
Реклама

Де отримати втрачені водійські права. Втрата водійського посвідчення - що робити і як відновити? Якщо права втрачені далеко від дому ....

  1. Які документи необхідно надати в ГИБДД при втраті ВУ
  2. Відмова у видачі прав
  3. Порядок перевірки відомостей і документів при втраті водійського посвідчення
  4. Як проходить процедура додаткової перевірки відомостей при втраті водійських прав
  5. Отримання тимчасового дозволу на керування транспортним засобом при втраті прав
  6. Що робити в разі відмови у видачі посвідчення водія замість втраченого
  7. Відновлення втрачених водійських прав
  8. На що звернути увагу при отриманні нового водійського посвідчення
  9. набір документів
  10. Які документи потрібні для відновлення водійських прав при втраті або крадіжці
  11. Можливі дії при втраті водійського посвідчення
  12. після позбавлення
  13. зразок заяви
  14. Чи видається зараз тимчасове посвідчення

Подібна неприємність може трапитися з кожним автовласником, і він повинен знати, що відновлення втраченого водійського посвідчення - це не представляє складності юридичний процес, який вимагає звернення до органів державної дорожньої інспекції з пакетом документів, визначених законом.

На період, поки буде проводитися перевірка паперів, водієві видається тимчасовий дозвіл, що має юридичну силу на право керування транспортним засобом тієї категорії, яка була вказана в його загублених правах.

Вам знадобиться форма звіту про погляді на водійські права , Якщо вам більше не потрібні окуляри чи контактні лінзи. Ви можете завантажити форму звіту про зір. Він повинен бути відправлений протягом 1 місяця після його завершення. В якості підтвердження вашої особистості приймаються наступні документи.

Примітка. Доказ адресних документів може бути не більше 6 місяців на дату подачі заявки. У вас немає водійських прав, і вам потрібно це, щоб сісти на рейс? Ви не можете зрозуміти, що ваша ліцензія пішла, поки ви не дійдете до місця призначення.

Які документи необхідно надати в ГИБДД при втраті ВУ

Всі знають, що якщо водій позбувся прав, сідати за кермо не можна, і якщо на дорозі вас зупинить інспектор дорожньої поліції, то без накладення адміністративного штрафу не обійтися. За отриманням нового документа необхідно звернутися в ГИБДД і представити посадовій особі такі документи:

Або ви змінили свій гаманець або гаманець, перш ніж покинути будинок і не отримали водійські права. Або, на жаль, ваш гаманець може бути вкрадений, що сталося з кількома моїми друзями, поки вони подорожували. Ось кілька пересторог кроків обережності.

Відмова у видачі прав

Зробіть фотознімок з вашого водійського права і збережіть її в своєму телефоні або в захищеному паролем документі, до якого ви зможете отримати доступ. Залиште копію свого посвідчення водія та паспорта у себе вдома, де член сім'ї або друг можуть отримати його до вас, якщо буде потрібно. У вас є інший ідентифікатор фотографії з вами або чим-небудь з вашою адресою, надрукованим на ньому.

  • Зробіть те ж саме для свого паспорта.
  • Майте це на іншому місці від водійських прав, якщо ваш гаманець вкрадений.
  • Знайте свій номер надійного мандрівника, якщо у вас є це.

Хоча може бути занадто пізно для біди вашої поточної поїздки, додайте їх в свій контрольний список подорожей для майбутніх поїздок.

  1. Документ, що засвідчує особу - паспорт. Якщо його немає, то військовий квиток або закордонний паспорт.
  2. Заява, заповнене за встановленою формою про видачу дубліката посвідчення водія у зв'язку з його втратою (крадіжкою). Документ складається з урахуванням ряду обов'язкових правил: писати слід уважно, не допускаючи помилок і помарок. Виправлення і закреслення при заповненні не допускаються. Якщо під час написання, ви допустили помилку або внесли некоректні дані, то заяву переписується заново, так як посадова особа його не прийме. Допомога в складанні заяви можуть надати інспектора за невелику плату - така послуга широко поширена.
  3. Детальний виклад фактів, при яких сталася крадіжка або втрата документів.
  4. Довідка про реєстрацію на території Росії.
  5. Фотокартка на матовому папері, виконана з дотриманням ряду правил. Часто фотограф є в органах ДАІ, і послуга надається на місці, де бере паперу відповідний фахівець.
  6. Документ, який доводить, що водій навчався в автошколі, пройшов курс теоретичних знань з правил дорожнього руху і успішно здав необхідні іспити. Даний документ - гарант того, що водієві не потрібно повторно здавати іспити при зверненні до органів ГИБДД за новими правами.
  7. Квитанцію з необхідною для інспектора ДАІ інформацією про те, що сплачена. Сплатити збір можна в будь-якому банківському відділенні або на території органів ГИБДД, де часто встановлюються спеціальні апарати для зручності водіїв. Мінус апаратів - неможливість видачі здачі, якщо у водія в наявності, лише великі купюри. Сума держмита регламентована ст. 333.33 НК РФ і становить 2000 рублів за отримання нових пластикових прав (якщо оплата через держпослуги, то знижка на мито становить 30%).

відновити втрачене водійське посвідчення стане можливо в тому випадку, коли посадові особи здійснять перевірку достовірності документів та результати будуть позитивними.

Отже, як ви проходите через безпеку аеропорту без водійських прав? Ці предмети, як правило, не є елементами, підробленими терористами, тому вони пропонують більш достовірну перевірку того, хто ви говорите. Буде форма, яку ви заповните, коли ви потрапите в «Безпека», і вони будуть шукати вас.

  • Доберіться до безпеки аеропорту приблизно на 20 хвилин раніше, ніж зазвичай.
  • Будь-яка пошта або журнали, які мають вашу адресу, також гарні.
  • Чи маєте ваш довірений номер мандрівника, якщо він у вас є.
  • Якщо у вас немає цього, не хвилюйтеся знову!

Сподіваюся, ваш рівень стресу знижується, тепер ви знаєте, що зможете сісти на рейс.

Порядок перевірки відомостей і документів при втраті водійського посвідчення

Порядок даної процедури зафіксований наказом МВС РФ від 20.07.2000 № 782, і він включає в себе з'ясування посадовими особами такої інформації:

  • Встановлення факту достовірності втраченого водійського посвідчення.
  • Чи не знаходиться громадянин, що втратив права, в розшуку.
  • Чи не було судового рішення , На підставі якого заявник був.

Якщо перевірка інформації, наданої водієм, пройшла успішно, і в додаткових запитах немає необхідності, то з моменту подачі заяви до видачі дубліката посвідчення водія повинно пройти не більше 15 днів.

Обов'язково прочитайте більше про це, а також тисячі інших порад з подорожей в книзі Керол. Сподіваюся, ці поради допоможуть вам. Тепер ознайомтеся з цими порадами, які дійсно сподобаються вам в подорожах! Ліцензія або дозвіл на заміну - це дублікат або точна копія вашого оригінального водійського посвідчення або дозволу для учня. В рамках цього індивідуального процесу подачі заявки ваша фотографія і ваш підпис будуть записані в цифровому вигляді. Вони будуть включені в діючий збір.

Вам необхідно буде надати додаткову документацію для підтвердження вашої особистості. Розділ «Доказ ідентичності» нижче. Ви можете знайти інформацію про подачу заявки на отримання водійських прав або дозвіл на навчання в наших документах про ліцензування водіїв.


Як проходить процедура додаткової перевірки відомостей при втраті водійських прав

Якщо в ході перевірки документів при відновленні втраченого посвідчення водія виникає необхідність додаткової перевірки даних, то термін може бути продовжений ще на 15 днів. А значить загальний строк перевірки становитиме місяць.

Також дізнайтеся, що вам потрібно зробити, якщо ваші водійські права. Ви можете використовувати свою поточну ліцензію, якщо вона залишається дійсною. Якщо ви хочете, ви можете добровільно обміняти свою ліцензію на еквівалент у своїй новій країні проживання.

Вам потрібно буде довести, що ви є резидентом цієї країни і що ви відповідаєте умовам отримання водійських прав. Перш ніж влади обмін ваші водійські права, вони зв'яжуться з владою у вашій попередній країні проживання, щоб перевірити, що ваші водійські права не були обмежені, припинені або відкликані.

Детальна перевірка посадовими особами органу ГИБДД, на яку вони мають право, може включати в себе такі дії:

  • За місцем прописки водія направляються запити до відділів дорожньої інспекції за фактом підтвердження законності видачі загублених прав;
  • Запит до територіальних органів про те, чи проживає водій за вказаною адресою;
  • Чи не був в законному порядку накладена заборона щодо водія на керування транспортними засобами (рішення суду).

Отримання тимчасового дозволу на керування транспортним засобом при втраті прав

Кожен водій на період перевірки представленого пакету паперів, має право отримати тимчасовий дозвіл, що дозволяє сісти за кермо. Термін дії документа становить два місяці, але його можна продовжити при необхідності. Якщо тимчасовий дозвіл було втрачено, воно підлягає відновленню в органах ГИБДД. Якщо водій отримав дублікат тимчасового дозволу, і завдяки щасливому випадку знайшов втрачене дозвіл, то його треба здати через припинення юридичної сили. Після того, як процедура перевірки пакета документів на видачу дубліката посвідчення водія закінчена, і новий документ був отриманий, тимчасовий дозвіл здається в дорожню інспекцію. Воно буде прикріплено до матеріалів, на підставі яких було прийнято позитивне рішення на видачу нових прав.

Коли ви живете за кордоном, вам доведеться обміняти ваші водійські права на місцевий. Якщо ваша ліцензія втрачена, вкрадена або пошкоджена після 2 років звичайного проживання, якщо у вас є водійське посвідчення, дійсне для життя, якщо ви вчинили порушення правил дорожнього руху в країні, в якій ви живете. Після того, як ви обміняєте оригінальні водійські права на місцевий, ви будете підкорятися правилам цієї країни.

Моніка живе на Кіпрі і має італійське водійські права, які були пошкоджені. Щоб отримати нову ліцензію, їй доведеться обміняти свою італійську ліцензію на кіпрську. Вона отримає ліцензію від Кіпру, яка дійсна протягом 15 років, а не 10 років, як в Італії.

Що робити в разі відмови у видачі посвідчення водія замість втраченого

Коли основна перевірка документів закінчилася, посадові особи можуть прийняти рішення про відмову у видачі дубліката посвідчення водія - документ оформляється в письмовому вигляді і обов'язково містить посилання на нормативні акти , Які порушив заявник.

Що робити, якщо ви втратите карту соціального забезпечення, свідоцтво про народження і інше посвідчення особи. Під час розмови з моїм 14-річним племінником в минулі вихідні він з гордістю продемонстрував свій перший гаманець. Більшість з них також заявили, що тримають свої картки соціального страхування в своїх гаманцях. Не турбуйтеся про те, щоб робити фотокопії, як це пропонують деякі люди - ніхто не прийме ксерокопію карти соціального забезпечення замість фізичного об'єкта, і ви, можливо, ризикуєте, якщо втратите сліди фотокопій, які могли б Пробиратися в чужі руки.

Якщо громадянин виявив бажання отримати докладні роз'яснення про причини відмови, співробітники ГИБДД зобов'язані дати пояснення про вміст нормативних актів, що стали підставою для негативного рішення.

Якщо водій не згоден з рішенням, то він має право в законному порядку оскаржити дії співробітників ГИБДД. Для цього необхідно звернутися в суд або подати скаргу до вищих структур.

Відновлення втрачених водійських прав

Якщо ваша карта була вкрадена, повідомте про крадіжку на веб-сайті адміністрації соціального забезпечення. Заміна: для заміни вашої картки соціального забезпечення вам будуть потрібні докази громадянства і підтвердження особи. Підтвердженням особистості може бути паспорт, державна водійська ліцензія або державне посвідчення особи. Ви можете бачити, як втрата вашої карти соціального забезпечення разом з водійськими правами в гаманці може ускладнити життя, чи не так? Вам дозволено тільки 10 замінювати картки соціального забезпечення на все життя і не більше 3 в календарному році.


На що звернути увагу при отриманні нового водійського посвідчення

Згідно з наказом МВС РФ від 13 травня 2009 року №365 водієві на руки видаються пластикові права. У них повинні міститися:

  1. ПІБ власника посвідчення;
  2. Особистий підпис і фотокартка водія;
  3. Інформація про місце проживання водія;
  4. Місце і дата народження автовласника;
  5. Номер посвідчення водія;
  6. Найменування органу дорожньої інспекції, яка видала дублікат ВУ;
  7. Дата видачі прав і термін закінчення дії;
  8. Перелік категорій ТЗ, якими дозволено керувати водію.

При отриманні нових прав водій пише розписку від руки про їх отримання. Посадова особа фіксує в реєстрі державної інспекції номер дубліката ВУ. При отриманні пластикових прав, водій повинен ретельно перевірити справжність всіх даних, зазначених у документі, щоб уникнути можливих неприємностей.

Водійські ліцензії потрібні для всього: від переведення в готівку чеків до голосування до перевірки віку для покупки алкоголю або сигарет. В іншому випадку рекомендується мати копію, що зберігається в безпечному місці, тому ви завжди будете мати її в разі потреби.

Заміна: Якщо у вас немає оригінальної нотаріально завіреної копії, вам доведеться писати в бюро записів в штаті, в якому ви народилися. Центри з контролю за захворюваннями мають зв'язки з усіма державними бюро для отримання свідоцтв про народження, смерті і шлюбі. Зверніть увагу, що вам, швидше за все, доведеться заплатити комісію за отримання вашого сертифіката, що може зайняти до 15 днів.

Дублікат водійських прав має повну юридичну силу - термін його дії дорівнює десяти рокам, але діють відновлені права до терміну закінчення загублених, на які і видавався дублікат. Після закінчення дії, права підлягають заміні на новий документ.

Паспорти надзвичайно цінні на чорному ринку, тому стежте за збереженням цього документа - розмістіть поруч з картою соціального страхування в вогнестійкою шафці до тих пір, поки вам це не знадобиться. Штату Мічиган потрібно, щоб всі водії молодше 18 років навчалися їздити на отримання дипломованою водійської ліцензії, яка є ліцензією рівня 1. Рівень 1 - це видача дозволу учня шляхом проходження першого рівня навчальних курсів водія, ви можете почати Рівень 1, коли вам виповнилося 14 років , дев'ять місяців, пройти тест на зір, а також мати підписи ваших батьків у вашій заявці.

Отже, якщо водій втратив водійське посвідчення, але вчасно звернувся в органи ГИБДД із заявою про видачі дубліката, на дорогах у нього не виникне проблем у вигляді адміністративних штрафів . Якщо пакет документів після перевірки не викличе додаткових питань, водієві видаються нові права.

Розберемося, які документи водієві потрібно подати для відновлення посвідчення, що дозволяє керувати транспортним засобом. Які ж довідки обов'язкові, а що не знадобиться?

Ви повинні мати дозвіл на участь в Рівні 1 протягом принаймні шести місяців, перш ніж ви зможете подати заявку на рівень 2, але вам повинно бути не менше 16 років. Якщо ви втратите дозвіл на рівень 1, замініть його, звернувшись до секретаря Мічигану Штату і після процесу заміни будь-ліцензії Мічиганського водія.

Подати заявку на заміну або дублювання ліцензії Рівня 1 у будь-якого секретаря державного управління в Мічигані. Водії молодше 18 років повинні мати батька або законного опікуна при подачі заявки на заміну ліцензії. надайте необхідне посвідчення особистості, наприклад, ваш паспорт, завірену копію свідоцтва про народження або посвідчення штату Мічиган, секретарю канцелярії державного секретаря.

Ці відомості будуть корисні при отриманні прав замість вкрадених, загублених або при відновленні після позбавлення прав.

Як і при наданні будь-якої іншої послуги, ГИБДД зажадає представити кілька документів, якщо особа звернеться з питанням про відновлення водійського посвідчення.

Знаючи такий перелік заздалегідь, вам не доведеться кілька разів приходити до підрозділу ДАІ і доносити потрібні бланки.

В її листі основна увага приділяється статтям, що стосуються виховання дітей, вагітності та подорожей. Райффорд є випускником Санкт-Петербурзького коледжу у Флориді. Документи, необхідні для дублювання водійських прав. Цей список документів може змінюватися або не змінюватися для кожного штату. Вам не потрібно буде знову проходити тест водіння, щоб отримати дублікат ліцензії. Після цього дублікат водійських прав буде відправлений на ваш зареєстрований домашню адресу через повідомлення. Крім того, вам буде надана квитанція, яку можна використовувати замість водійських прав, поки ви не отримаєте свою дублюючу водійську ліцензію. Надішліть всі необхідні документи. . Автономна процедура отримання дублюючої водійської ліцензії.

набір документів

Тягнути з відновленням водійського посвідчення не можна, оскільки в разі водіння автомобілем без його наявності карається штрафом в розмірі 5 - 15 тис. Рублів.

Відновлюватися права можуть двома способами:

  1. Якщо працівники відділення ДАІ не особливо завантажені, то можуть перевірити документи і видати документ в день вашого звернення.
  2. Якщо в підрозділі велика черга, то вам зможуть видати тільки тимчасовий дозвіл на водіння. Для отримання ВУ доведеться відправитися в відділення повторно.

Які документи потрібні для відновлення водійських прав при втраті або крадіжці

якщо загублений водійський документ , Варто дотримуватися таких рекомендацій:

Можливі дії при втраті водійського посвідчення

Подайте заявку і прикладіть всі підтверджуючі документи, як зазначено в попередніх розділах. Додаткові документи можуть бути запитані в залежності від причини подачі заявки на дублікат ліцензії. Вам необхідно буде заплатити номінальну плату за отримання дублікатів водійських прав. Як тільки це буде зроблено, ви отримаєте квитанцію, яка може бути використана замість водійських прав, поки ви не отримаєте дублікат ліцензії. Подвійна водійська ліцензія буде відправлена ​​на ваш зареєстрований домашню адресу через пошту. Заповніть форму повністю і підпишіть форму. . Будучи поінформованим про речі, які вам будуть потрібні уявити в формі заявки, ви зможете отримати дублікат водійських прав без будь-яких проблем.

  1. зверніться в Уповноважений орган і роз'ясніть свою ситуацію. Але законодавство не вимагає моментально повідомляти і брати зразок заяви. Але і зволікати не варто. Адже при викраденні є ризик того, що вашими правами користуватимуться, переслідуючи корисливу мету.
  2. Відправляйтеся в медичний заклад для проходження медкомісії.
  3. Сплатіть державний збір, який стягується за надання послуги.
  4. Подайте документи для відновлення.

Проконсультуватися у питанні відновлення водійського посвідчення можна в будь-якому ГИБДД. Представник уповноваженого органу назве вам документи, які потрібно буде представити для отримання прав.

Якщо ліцензія була знищена, розірвана, втрачена, пошкоджена або покалічена, ви повинні вказати, в яких обставин сталася втрата. Також вам необхідно буде ввести номер посвідчення водія, клас автомашини, для якої було надано посвідчення водія, ім'я володаря водійських прав, ліцензійного органу і дати закінчення терміну дії ліцензії. Ви також повинні представити заяву про те, що ваша водійська ліцензія не була конфіскована будь-яким органом. Після того, як ви ввели всю інформацію, ви повинні підписати заявку і ввести місце і Дата. Якщо ви вирішите заповнити форму онлайн, ви можете скинути або зберегти інформацію, яка буде великою вигодою. Крім того, ви повинні також підписати місце, вказане для підпису зразка. . Ви можете замінити свою ліцензію або дозволити, якщо вона була втрачена, вкрадена або знищена, або після поновлення вашого адреси.

Отже, які документи потрібні для відновлення водійського посвідчення в 2017 році при втраті та крадіжці?

Зазвичай це такий перелік:

  1. Заяву, написану за зразком, який можна завантажити нижче в статті або подивитися на стенді в відділенні правоохоронних структур.
  2. Російський паспорт або інший документ, який може засвідчити особу.
  3. Довідка з медичного закладу, яку вам видадуть після проходження медичного огляду.
  4. Водійські картка (підтвердження проходження навчання керуванню транспортним засобом). Якщо у вас немає такого документа, зверніться за місцем, де ви вчилися, і попросіть дублікат.
  5. Платіжний документ, що підтвердить фактичну.
  6. Якщо ваше водійське посвідчення вкрадено, варто уявити і постанову про те, що за фактом крадіжки порушено кримінальну справу. Або ж уявіть відмову в порушенні такого.
  7. Фотографії.

З усіх таких довідок доведеться заново отримувати тільки медичний висновок.

Медкомісія може бути пройдена в будь-якому медзакладі (приватному чи державному). Головна умова - такий заклад повинен мати дозвіл на надання подібних послуг.

При відновленні водійських прав проходять:

  • невролога;
  • терапевта;
  • окуліста;
  • ЛОРа;
  • хірурга;
  • нарколога;
  • психіатра.

Якщо у вас ще є дійсною медична довідка, то вам не мають права відмовити у видачі дубліката посвідчення водія.

Правила ж відновлення загальні у всіх територіальних округах Російської Федерації.

Коли ви загубите ВУ (або його вкрадуть), відразу почніть збір необхідних документів і уявіть їх в відділення ГИБДД. Заява подається за місцем проживання або тимчасового проживання. Якщо реєстрації у вас не буде, то заяву приймуть в будь-якому відділенні уповноваженого органу.

після позбавлення

Водій може позбутися прав в декількох випадках:

  • якщо сів за кермо, після вживання алкоголь;
  • значно перевищив допустимі показники швидкості;
  • не дотримувався правила переїзду через залізничні колії і т. д.

Але у всіх таких випадках позбавляє прав не інспектор ДАІ, а судова інстанція після розгляду всіх нюансів справи.

Якщо у вас, все ж, відібрали документ, що дозволяє керувати транспортним засобом, і ви збираєтеся зайнятися його відновленням, варто підготувати деякі документи:

  1. Громадянське при собі посвідчення особи.
  2. Медичну довідку, яка буде дійсною на момент звернення до уповноважених структури.
  3. Судова ухвала про позбавлення водійського посвідчення.
  4. Довідку, яка підтвердить, що ви здали тимчасовий дозвіл на водіння.

Заява писати не потрібно - вам повинні повернути водійський документ після надання всіх перерахованих довідок.

У тому ж випадку, коли у вас залишилися непогашені заборгованості по штрафам, працівники уповноваженого органу можуть відмовити у видачі посвідчення.

Права водіїв, позбавлених можливості керувати транспортним засобом, будуть зберігатися в архіві протягом 3 років. Якщо протягом цього терміну особа не звернеться за своїм документом, він буде знищений.

У відновленні водійського посвідчення зацікавлені, в першу чергу, громадяни, для яких транспортний засіб є основним джерелом доходу.

Після того, як подано всі документи, вам доведеться почекати близько 2 годин. По закінченню цього часу вся процедура відновлення водійських прав буде завершена.

Представник ГИБДД відмовить у видачі нового посвідчення, якщо:

  • водій знаходиться в розшуку і позбавлений прав керувати транспортним засобом;
  • представлені не всі потрібні документи;
  • документи, які представив заявник, виявилися підробленими або оформлені з порушеннями;
  • відомості в документах відображаються олівцем або виправлені, підкреслені;
  • при перевірці по базах буде виявлено, що раніше водія вже позбавляли водійського посвідчення.

У деяких випадках видача прав відкладається на 2 місяці, наприклад, якщо водієм представлено документи, щодо справжності яких у співробітників уповноваженого органу виникають сумніви.

На період перевірки видається тимчасовий документ, при наявності якого ви маєте право їздити на автомобілі.

зразок заяви

Складається заяву за встановленими правилами. В обов'язковому порядку в ньому вказують:

  1. Відомості про водія або організації, що звертається до відділення ГИБДД (назва компанії, місце реєстрації, прізвище, ім'я, по батькові громадянина, місце проживання).
  2. Слово «Заява».
  3. Сутність питання. Опишіть в короткій формі всі факти, питання, які повинні вирішитися.
  4. Підпис і дата, коли документ складається.

Чи видається зараз тимчасове посвідчення

Якщо у водія вилучили права або вони втрачені, йому може бути видано дозвіл на тимчасове управління транспортним засобом.

Дійсний такий документ буде до того дня, коли уповноважений орган відновить посвідчення. Але є обмеження по терміну дії, який описаний в законодавстві Росії.

У тимчасовому посвідченні не буде ні номера, ні серії ВУ. Буде стояти тільки відмітка про те, що воно видане замість втраченого документа.

Ведення обліку такого тимчасового документа здійснюється окремо. Після того, як водійські права будуть відновлені, тимчасовий дозвіл на керування транспортом вилучається. Його прикріплюють до решти довідками, на підставі яких буде видано нові права.

Видаються тимчасові посвідчення при внесенні певної суми. Водій повинен буде сплатити державне мито в розмірі 800 рублів.

Тимчасовий документ може і не видаватися, і за рахунок цього не виключають можливостей отримання основних водійських прав. Але насправді не все так швидко виконується, а тимчасовий дозвіл дозволить вам сідати за кермо протягом пари місяців.

Іноді бувають випадки, коли водій знаходить старі права, отримавши нові документи. Врахуйте, що старе водійське посвідчення буде недійсним, і ви не маєте права з ними їздити.

Адже працівники відділення ДАІ видалять всі відомості про таке посвідчення з бази після проведення процедури відновлення.

Відео: У Росії вводиться новий порядок отримання водійських посвідчень

У вас немає водійських прав, і вам потрібно це, щоб сісти на рейс?
Отже, як ви проходите через безпеку аеропорту без водійських прав?
Ви можете бачити, як втрата вашої карти соціального забезпечення разом з водійськими правами в гаманці може ускладнити життя, чи не так?
Які ж довідки обов'язкові, а що не знадобиться?
Отже, які документи потрібні для відновлення водійського посвідчення в 2017 році при втраті та крадіжці?