Реклама
Реклама
Реклама

Чи можна повернути водійське посвідчення через полсрока

Чи можна повернути водійське посвідчення через полсрока   Автолюбителі, які були позбавлені права керування транспортними засобами, були б не проти повернути водійське посвідчення раніше терміну (наприклад, через полсрока) Чи можна повернути водійське посвідчення через полсрока

Автолюбителі, які були позбавлені права керування транспортними засобами, були б не проти повернути водійське посвідчення раніше терміну (наприклад, через полсрока). Мріяти - не заборониш. Або все ж є в законі можливість, яка дозволяє повернути водійське посвідчення через полсрока?

Давайте розбиратися разом.

Який нормативно-правовий акт регулює порядок виконання покарання у вигляді позбавлення водійських прав? Кодекс РФ про адміністративні правопорушення . Повністю вивчивши цей закон, ми виявимо, що на даний момент повернути водійське посвідчення раніше терміну можна тільки оскарживши постанову про позбавлення прав. Але зараз мова не про оскарження позбавлення прав (оскільки для того, щоб подати скаргу на позбавлення прав не потрібно чекати полсрока, а навпаки її потрібно подавати якомога швидше), а про амністію або про так званому клопотанні з підприємства про дострокове повернення водійського посвідчення.

Дійсно посилання на амністію мається на Кодексі РФ про адміністративне правопорушення . Але для того, щоб амністія почала діяти потрібно видати відповідний акт. На даний момент такий акт не видано, а значить не можна за цим пунктом достроково повернути водійське посвідчення (не тільки через полсрока, але навіть через 2/3 або ¾ терміну позбавлення водійських прав).

Про так званому клопотанні з підприємства про дострокове повернення водійського посвідчення, як підставі повернення прав, взагалі немає жодної згадки в Кодексі РФ про адміністративне правопорушення . Тому така підстава дострокового повернення водійського посвідчення може з'явитися тільки в тому випадку, якщо зміни будуть внесені в сам Кодекс РФ про адміністративні правопорушення . Наприклад, в КоАП РФ додадуть нову статтю, яка дозволить суддям за цим пунктом повертати водійські права через полсрока або якийсь інший проміжок часу.

Підсумок: Не можна повернути водійське посвідчення через полсрока, не використовуючи механізм оскарження постанови про позбавлення права керування транспортними засобами.

Чи можуть прийняти будь-який документ, який дозволить автолюбителям повернути водійське посвідчення через полсрока?

Як видно з вищесказаного такий механізм повернення водійського посвідчення може бути прийнятий в будь-який момент. Введення відповідних поправок в КоАП РФ або видання акту амністії періодично обговорюється, але до реальних справ (прийняття закону і набуття ним чинності) поки справа не дійшла.

Що може в даному випадку зробити конкретний автолюбитель позбавлений водійських прав і бажаючий їх повернути раніше терміну?

Відповідно до законодавства про звернення громадян він може направити звернення з проханням прийняти відповідний закон або документ. Може бути це допоможе. А можна просто чекати і сподіватися.

Або все ж є в законі можливість, яка дозволяє повернути водійське посвідчення через полсрока?
Який нормативно-правовий акт регулює порядок виконання покарання у вигляді позбавлення водійських прав?
Чи можуть прийняти будь-який документ, який дозволить автолюбителям повернути водійське посвідчення через полсрока?
Що може в даному випадку зробити конкретний автолюбитель позбавлений водійських прав і бажаючий їх повернути раніше терміну?