Реклама
Реклама
Реклама

«Обіцяти - не означає одружитися»: на що заради піару готові українські політики (відео)

  1. Чим обернулися реформи правоохоронців
  2. Гучні заяви Тимошенко виявилися лише піаром
  3. Будівельний бізнес соратника Ляшко

8:00

Як скоротили роздуті штати МВС і ГПУ? Який піар-хід придумала Юлія Тимошенко, і як насправді Олег Ляшко відноситься до сільгоспземель? (Програма «Гра слiв» за 5 квітня 2018 року на телеканалі «24 канал»)

Чим обернулися реформи правоохоронців

З 1 січня 2018 року прокуратура повинна була скоротити штат до 10 тисяч чоловік. Але в кінці 2017 го Верховна Рада проголосувала за скасування цієї норми, і зараз прокуратура не має обмежень щодо кількості працівників. Зараз там налічується близько 15 тисяч співробітників.

Наша країна залишається одним з лідерів за кількістю прокурорів на кількість населення. Наприклад, 4,5 тисячі прокурорів Німеччини справляються навіть з тими компетенціями, яких немає у їхніх українських колег.

Тим часом главі МВС Арсену Авакову підкоряються 370 тисяч службовців. Це майже в 500 разів більше, ніж в антикорупційних органах НАБУ і НАПКА. Обіцяне скорочення штату в МВС виявилося ледь помітним.

Арсен Аваков запевняв: «Система МВС, яка налічує близько 300 тисяч чоловік по всій країні і близько 150 тисяч чоловік тільки в міліції, почне повільно трансформуватися».

Ці дані наведені департаментом персоналу МВС. У керівника Нацполіціі Сергія Князєва - інші цифри. Він каже: «У нас всього 126 тисяч штатних посад при некомплект 17 тисяч. Фактично на сьогоднішній день на службі прибуває 109 тисяч чоловік ».

Сумарно, за даними Департаменту персоналу МВС, станом на 1 січня 2018 року, штат МВС, Нацполіціі і Нацгвардії налічував 241,5 тисячу осіб.

Гучні заяви Тимошенко виявилися лише піаром

Для балансу - про опозицію. Вона має менше впливу на прийняття рішень в парламенті, але це не означає, що опозиція менше маніпулює. Наприклад, Юлія Тимошенко натхненно обіцяла зняти з себе депутатський імунітет, прекрасно знаючи, що це неможливо.

Буквально через тиждень після цієї гучної заяви лідер партії «Батьківщина» дала роз'яснення журналістам, що навіть якщо вона напише заяву про зняття імунітету, документ не матиме ніякої юридичної цінності. Тимошенко зізналася, що це за великим рахунком - лише піар.

Будівельний бізнес соратника Ляшко

Лідер «радикалів» Олег Ляшко блокує відкритий ринок сільгоспземлі, поки спонсори його політичної сили займаються забудовою колись аграрних земель.

Призначенням землі, якою користувався державний агрокомбінат «Пуща водиця», ще на початку 2010 року було ведення товарної сільськогосподарської діяльності. Тоді гектари землі, на яких зараз виросли будинки, належали до загального масиву сільгоспземлі, були під мораторієм. Тепер тут красуються висотки житлового комплексу «Софія Київська». Цікаво, що забудовники - фірми з орбіти нардепа- «радикала» Сергія Скуратівського.

Наступні вибори вже в 2019 році. А це означає, що українців чекає новий парад обіцянок. Це може стати приводом для нас аналізувати попередні справи тих, хто обіцяв великі зміни і реформи.

Програма «Гра слiв» за 5 квітня 2018 року на телеканалі «24 канал»

Який піар-хід придумала Юлія Тимошенко, і як насправді Олег Ляшко відноситься до сільгоспземель?